Ο Μίλτος Τεντόγλου σήκωσε την Ελλάδα ξανά στην κορυφή πετώντας στα 8.30μ.

O Μίλτος Τεντόγλου σήκωσε ξανά την Ελλάδα στην κορυφή. Με άλμα στα 8.30μ. ο Έλληνας πρωταθλητής κατέκτησε το χρυσό μετάλλιο στο Ευρωπαϊκό Πρωτάθλημα κλειστού στίβου της Κωνσταντινούπολης, πιστοποιώντας πως είναι ο κορυφαίος των κορυφαίων στο μήκος.

Ο Μίλτος Τεντόγλου πριν από τον τελικό μπορεί να είχε δηλώσει ότι δεν του αρέσουν οι πρωινοί αγώνες, ωστόσο με το “καλημέρα” έδειξε τις διαθέσεις του αφού απογειώθηκε στα 8.30μ. Ο Γρεβενιώτης άλτης… έκοψε τα πόδια των αντιπάλων του μπαίνοντας από νωρίς δυναμικά στον αγώνα. Στο δεύτερο άλμα του έκανε 8.16μ., το τρίτο ήταν άκυρο, στο τέταρτο έφτασε στα 8.05μ. και στο πέμπτο 8.07μ. Στο έκτο, έχοντας ήδη εξασφαλίσει το χρυσό, πήδηξε 8.29μ.

Ο 24χρονος Τεντόγλου κατέκτησε το χρυσό μετάλλιο στο Ευρωπαϊκό Κλειστού Στίβου για τρίτη σερί διοργάνωση.

Μοναδικός που έδειξε ικανός να απειλήσει τον Τεντόγλου ήταν ο Τομπίας Μοντλέρ. Ο Σουηδός έκανε 8,19μ. στο δεύτερο άλμα του (καλύτερη προσωπική του επίδοση για φέτος) και 8,14μ. στο τρίτο, αλλά είχε αρκετά άκυρα και δεν κατάφερε να βελτιώσει την επίδοσή του. Έτσι περιορίστηκε στο ασημένιο μετάλλιο, ενώ τρίτος ήταν ο Ρουμάνος Γκαμπριέλ Μπιτάν με 8,00μ. στην πέμπτη του προσπάθεια.

Ο Τεντόγλου συνέχισε το σερί του στις μεγάλες διοργανώσεις. Έχει ανέβει στο βάθρο των τελευταίων έξι μεγάλων διοργανώσεων που έχει συμμετάσχει τα τελευταία δύο χρόνια, με πέντε χρυσά (Ευρωπαϊκό κλειστού, Ολυμπιακούς Αγώνες, Παγκόσμιο κλειστού, Ευρωπαϊκό πρωτάθλημα) και ένα ασημένιο (Παγκόσμιο πρωτάθλημα).

Διαβάστε επίσης

Χρησιμοποιούμε cookies για λόγους στατιστικών & επισκεψιμότητας Συμφωνώ Περισσότερα