Ο Πλεύρης, τα συχαρίκια του Ξανθού και τα… σκερτσάκια για την προεδρία του ΕΟΔΥ

«Α» TOP SECRET - Όλα τα άπλυτα στη φόρα

Στο άκουσμα του τελευταίου ανασχηματισμού της κυβέρνησης Μητσοτάκη, στα πολιτικά και δημοσιογραφικά πηγαδάκια κυκλοφορούσε το ανέκδοτο ότι η Ελλάδα είναι η μοναδική χώρα στον κόσμο που στο χαρτοφυλάκιο της Υγείας υπουργός είναι ένας δικηγόρος και στο υπουργείο Δικαιοσύνης ένας γιατρός.

Το πόσο καλά τα έχει πάει στη δίχρονη και πλέον υπουργική θητεία του στο Δικαιοσύνης ο Καρδιτσιώτης, μικροβιολόγος-βιοπαθολόγος στο επάγγελμα, Κώστας Τσιάρας είναι ένα θέμα που καλύτερα να μασάς παρά να μιλάς. Αντίθετα, ο «φρέσκος» στην οδό Αριστοτέλους, Θάνος Πλεύρης, αν και γαλουχημένος στα της Θέμιδας, έχει βρει σε ελάχιστο χρόνο τα πατήματά του στο καυτό και λόγω κορωνοϊού υπουργείο Υγείας.

Μάλιστα, πέρα από την ανακοίνωση των μέτρων περαιτέρω απελευθέρωσης των εμβολιασμένων που ανακοίνωσε μέσα στην εβδομάδα, ανέλαβε προσωπικά να «τρέξει» η αλλαγή ενός ντροπιαστικού για τις μέρες μας εντύπου του Εθνικού Κέντρου Αιμοδοσίας, που μεταξύ άλλων απαγορεύει να γίνουν εθελοντές αιμοδότες άνθρωποι που είχαν έστω και μία ομοφυλοφιλική σχέση από το 1977 μέχρι σήμερα!!! Σημειώνεται ότι γι’ αυτή του την παρέμβαση ο Θάνος Πλεύρης «εισέπραξε» τα εύσημα από τον πρώην υπουργό Υγείας επί ΣΥΡΙΖΑ, Ανδρέα Ξανθό, ο οποίος και αναγνώρισε ότι η εν λόγω «ανορθογραφία» έπρεπε να έχει εξαλειφθεί τα προηγούμενα χρόνια.

Σε κάθε περίπτωση η τιθάσευση της πανδημίας και η ισχυροποίηση του ΕΣΥ παραμένουν τοπ προτεραιότητες για τον Θάνο Πλεύρη, που εδώ και λίγα 24ωρα έχει να υπολογίζει και στις πολύτιμες υπηρεσίες του νέου επικεφαλής του ΕΟΔΥ, Θεοκλή Ζαούτη. Αυτό που μένει να αποδειχτεί στην πράξη είναι αν ο υπουργός Υγείας μπορεί να υπολογίζει και στην αγαστή συνεργασία των κυβερνητικών στελεχών που με τον ένα ή τον άλλο τρόπο μπαίνουν στα χωράφια του.

Από τον πάντα θεσμικό Πλεύρη δεν παίρνεις λέξη, πόσω μάλλον κακό λόγο για ανθρώπους της παράταξης, αλλά η (παρα)πολιτική πιάτσα βοά ότι ο υπουργός Επικρατείας Άκης Σκέρτσος τα κάνει τα… σκερτσάκια του όταν πρόκειται για κομβικές αποφάσεις και σχεδιασμούς που αφορούν την πανδημία. Λέγεται, για παράδειγμα, ότι ο κ. Ζαούτης δεν θα βρισκόταν σήμερα στον ΕΟΔΥ αν δεν υπήρχε στραβομουτσούνιασμα του Άκη Σκέρτσου για τον καθηγητή Πνευμονολογίας Θεόδωρο Βασιλακόπουλο, που ήταν μεταξύ των φαβορί να αντικαταστήσουν στην προεδρία του Οργανισμού τον παραιτηθέντα Παναγιώτη Αρκουμανέα.

Διαβάστε επίσης

Χρησιμοποιούμε cookies για λόγους στατιστικών & επισκεψιμότητας Συμφωνώ Περισσότερα