Ο Πούτιν απειλεί τη Δύση με πυρηνικό πόλεμο αν το ΝΑΤΟ στείλει στρατό στην Ουκρανία

«Είναι αποφασισμένοι να σπείρουν τη διαίρεση και να μας αποδυναμώσουν. Οι πολίτες της Ρωσίας θα υπερασπιστούν την ελευθερία και την ανεξαρτησία τους»

Μύδρους κατά της Δύσης εξαπέλυσε ο πρόεδρος της Ρωσίας, Βλαντίμιρ Πούτιν, υποστηρίζοντας ότι οι ΗΠΑ και οι σύμμαχοί τους προσπαθούν «να μας καταστρέψουν» και να «φρενάρουν την ανάπτυξή μας».

«Η λεγόμενη Δύση με τις αποικιοκρατικές τάσεις της μοχθεί όχι μόνον να περιορίσει την ανάπτυξή μας αλλά προτίθενται να μας καταστρέψουν και να χρησιμοποιήσουν το χώρο μας για τις όποιες επιδιώξεις τους, περιλαμβανομένης της Ουκρανίας.

Είναι απολύτως αποφασισμένοι να σπείρουν τη διαίρεση ανάμεσά μας και να μας αποδυναμώσουν. Οι πολίτες της Ρωσίας θα υπερασπιστούν την ελευθερία και την ανεξαρτησία μας. Σε εσάς εναπόκειται να καθοριστεί η πορεία μας προς το μέλλον», είπε ο Ρώσος πρόεδρος στην ετήσια ομιλία του για την κατάσταση του έθνους ενώπιον του ρωσικού κοινοβουλίου λίγες μέρες πριν τις προεδρικές εκλογές του Μαρτίου, όπου θα διεκδικήσει μια νέα θητεία.

Ο Πούτιν έστρεψε τα πυρά του κατά των ΗΠΑ κατηγορώντας την Ουάσιγκτον ότι προσπαθεί να σύρει τη Ρωσία σε μια κούρσα εξοπλισμών.

Όπως είπε, το 2018 η Ρωσία κατέθεσε πρόταση για πυρηνική συμφωνία μεταξύ Μόσχας και Ουάσιγκτον, αλλά «την τορπίλισαν» οι ΗΠΑ.

Και υποστήριξε ότι η Αμερική ενδιαφέρεται για διαπραγματεύσεις μόνον όταν διαβλέπει καθαρά οφέλη. Ενόψει των προεδρικών εκλογών του Νοεμβρίου στις ΗΠΑ, ο Πούτιν ισχυρίστηκε ότι οι Αμερικανοί πολιτικοί θέλουν να δείξουν στους ψηφοφόρους ότι «εξακολουθούν να κυβερνούν την υφήλιο».

Ο Πούτιν είπε ακόμη ότι η Ρωσία θα αντεπιτεθεί και «θα νικήσει» το ΝΑΤΟ στο έδαφός του ενόψει της απειλής διεύρυνσης της Συμμαχίας, η οποία, όπως προειδοποίησε, μπορεί να πυροδοτήσει πυρηνικό πόλεμο.

«Προετοιμάζονται να πλήξουν τα εδάφη μας και χρησιμοποιούν τις καλύτερες και αποτελεσματικότερες δυνάμεις για να το κάνουν. Αλλά θυμόμαστε τη μοίρα εκείνων που προσπάθησα να εισβάλουν στο έδαφός μας και την φυσικά η τύχη τους θα είναι πολύ πιο τραγική από ό,τιδήποτε θα μπορούσαμε να αντιμετωπίσουμε. Πρέπει να καταλάβουν ότι διαθέτουμε και εμείς όπλα. Όπλα που μπορούν να τους νικήσουν στο έδαφός τους. Και φυσικά όλα αυτά είναι πολύ επικίνδυνα γιατί μπορεί να πυροδοτήσουν στην πραγματικότητα τη χρήση πυρηνικών όπλων. Το αντιλαμβάνονται;», είπε ο Ρώσος πρόεδρος.

Ο Πούτιν χαρακτήρισε «σημαντικό για τη Ρωσία να ενισχύσει τους δεσμούς της με τις αραβικές χώρες και τις χώρες της Λατινικής Αμερικής». Ενώ αναφορικά με την εσωτερική πολιτική πρότεινε υψηλότερα επιδόματα και άλλα μέτρα για τη στήριξη των πολύτεκνων οικογενειών.

Διαβάστε επίσης

Χρησιμοποιούμε cookies για λόγους στατιστικών & επισκεψιμότητας Συμφωνώ Περισσότερα