Ο πρόεδρος της NOVA Νίκος Σταθόπουλος έχει το κλειδί στην αγορά της Ίντερ

O Νίκος Σταθόπουλος, πρόεδρος της NOVA και συνεργάτης της BC Partners, είναι το πρόσωπο κλειδί στην πρόταση μαμούθ 500 εκατομμυρίων ευρώ για αγορά της Ίντερ.

Ο Έλληνας επιχειρηματίας, που μιλάει άπταιστα ιταλικά, και έχει ιδιαίτερη εμπειρία με το κομμάτι των τηλεπικοινωνιών και των media, είναι εκείνος που συζητά με την ιταλική ομάδα για την εξαγορά των μετοχών από τη βρετανική εταιρεία επενδύσεων. Οι Κινέζοι ιδιοκτήτες της Ίντερ μπορεί να βγάζουν προς τα έξω ότι δεν πουλάνε, όμως η πρόταση του fund είναι μεγάλη και αναλαμβάνει το σύνολο των χρεών της ομάδας του Μιλάνου.

Όπως αποκάλυψε η ”Corriere dello Sport” από το περιβάλλον της Suning Group, των Κινέζων, δηλαδή, ιδιοκτητών της Ίντερ, διαψεύδεται οποιαδήποτε πρόθεση πώλησης των μετοχών, ο ιταλικός Τύπος, ωστόσο… αναδεικνύει πληροφορίες προχωρημένων συζητήσεων.

Χαρακτηριστικός, δε, είναι ο τίτλος της ιστοσελίδας ”calcioefinanza”: «Ποιος είναι ο Σταθόπουλος, ο μάνατζερ που εξετάζει τον φάκελο της Ίντερ».

Και αναφέρει συγκεκριμένα: «Γεννημένος το 1969, μιλάει πέντε γλώσσες (ελληνικά, αγγλικά, γαλλικά, ισπανικά και ιταλικά), έχει ένα MBA από το Harvard Business School, τον έλεγχο των ιταλικών συμφωνιών με την BC Partners, είναι φίλος του Τζορτζ Κλούνεϊ και φίλαθλος της Τσέλσι».

Αναφέρεται, επίσης, ότι ο Σταθόπουλος, πρόεδρος της NOVA μετά την αλλαγή ιδιοκτησίας, προσχώρησε στην BC Partners το 2005, όπου σήμερα είναι πρόεδρος της επιτροπής διαχείρισης χαρτοφυλακίου, μέλος της εκτελεστικής επιτροπής, καθώς και έχει την καθοδήγηση των επενδύσεων της εταιρείας σε τηλεπικοινωνίες και μέσα ενημέρωσης με ιδιαίτερη προσοχή στις επενδύσεις στην Ιταλία.

Υπάρχει και απόσπασμα από συνέντευξή του στους Financial Times, όπου είχε πει: «Η αγορά της σωστής ομάδας είναι αποφασιστικής σημασίας και η ικανότητα δημιουργίας υψηλών αποδόσεων δεν είναι πάντα προαπαιτούμενο. Αυτό που πρέπει να κάνεις δεν είναι μόνο να επιλέξεις το σωστό περιουσιακό στοιχείο, αλλά και να είσαι πολύ καλός ιδιοκτήτης αυτού του περιουσιακού στοιχείου».

Διαβάστε επίσης

Χρησιμοποιούμε cookies για λόγους στατιστικών & επισκεψιμότητας Συμφωνώ Περισσότερα