Ο ΣΥΡΙΖΑ «αδειάζει» τον Πολάκη για τα εμβόλια

«Εκτός γραμμής ΣΥΡΙΖΑ οι θέσεις του Παύλου Πολάκη» λέει ο τομεάρχης Υγείας Ανδρέας Ξανθός

«Άδειασμα» στον τέως αναπληρωτή υπουργό Υγείας, Παύλο Πολάκη, επεφύλαξε ο τότε προϊστάμενός του και νυν τομεάρχης Υγείας, Ανδρέας Ξανθός, λέγοντας ευθέως στη Βουλή ότι οι θέσεις Πολάκη για τα εμβόλια δεν είναι θέση του ΣΥΡΙΖΑ-ΠΣ.

Αφορμή για τη δήλωση Ξανθού στάθηκαν οι αντιεμβολιαστικές απόψεις τις οποίες ανήρτησε ο Παύλος Πολάκης σε ανάρτηση του καθηγητή Θεόδωρου Λύτρα.

Κι ενώ ο καθηγητής απάντησε στον κ. Πολάκη ότι το πρόβλημα θνητότητας εντοπίστηκε στις ΜΕΘ υποστηρίζοντας πως ο εμβολιασμός είχε σημαντικά οφέλη ώστε κάποιος να μη χρειαστεί να διασωληνωθεί, ο κ. Πολάκης επέμεινε, λέγοντας στον κ. Λύτρα:

«Επίσης κατανοείς πιστεύω πως με 7 νεκρούς στις ηλικίες 1-18 και 219 νεκρούς στις ηλικίες 18-40 στο σύνολο των 33.111 μέχρι σήμερα, ΔΕΝ ΕΙΧΕ ΑΠΟΛΥΤΩΣ ΚΑΝΕΝΑ ΝΟΗΜΑ η μαζική «επιστημονική» υστερία να εμβολιασθούν οριζόντια αυτές ηλικίες!!!».

Εν συνεχεία, μάλιστα, υποστήριξε ότι τα οφέλη του εμβολιασμού εκμηδενίστηκαν από τις μεταλλάξεις.

Η θέση του Αν. Ξανθού

Κατά τη συζήτηση νομοσχεδίου στη Βουλή, ο υπουργός Υγείας επικαλέστηκε τις αναρτήσεις Πολάκη, καλώντας επισήμως τον παριστάμενο Ανδρέα Ξανθό να λάβει θέση.

«Τα εμβόλια προστάτευσαν από τη βαριά νόηση. Αυτοί που νόσησαν βαριά είναι ανεμβολίαστοι. Αυτά λέει ο κ. Λύτρας. Εδώ θα πάρετε θέση κύριοι του ΣΥΡΙΖΑ. Γιατί έρχεται ο κ. Πολάκης και του λέει του κ. Λύτρα πως δεν είχε απολύτως κανένα νόημα η μαζική επιστημονική υστερία να εμβολιαστούν αυτές οι ηλικίες. Πείτε ευθέως. Είναι αυτή η θέση του ΣΥΡΙΖΑ;» ανέφερε χαρακτηριστικά ο κ. Πλεύρης απευθυνόμενος προς την αξιωματική αντιπολίτευση.

Αντιδρώντας, ο κ. Ξανθός φώναξε από τα έδρανα «Όχι! Δεν είναι αυτή η θέση του ΣΥΡΙΖΑ. Το έχουμε πει χίλιες φορές».

Διαβάστε επίσης

Χρησιμοποιούμε cookies για λόγους στατιστικών & επισκεψιμότητας Συμφωνώ Περισσότερα