«Ο Τσίπρας να επιστρέψει στην Τουρκία τους 9 τρομοκράτες»

Την επιστροφή των εννέα συλληφθέντων τρομοκρατών του Επαναστατικού Λαϊκού Aπελευθερωτικού Κόμματος-Mέτωπο γνωστό με το ακρωνύμιο DHKP-C, στην Τουρκία (είχαν πιαστεί τον περασμένο Δεκέμβριο σε Νέο Κόσμο και Καλλιθέα και προετοίμαζαν επίθεση κατά του Ρετζέπ Ταγίπ Ερντογάν) πρότεινε η Ντόρα Μπακογιάννη μιλώντας στην τηλεόραση του ΣΚΑΙ.

Ειδικότερα, η βουλευτής της Ν.Δ.  εξέφρασε την εκτίμησή της ότι σωστά ο πρωθυπουργός Α. Τσίπρας δεν δέχθηκε τον συμψηφισμό των υποθέσεων των δυο Ελλήνων στρατιωτικών με τους οκτώ Τούρκους αξιωματικούς. Όμως ισχυρίστηκε ότι η Ελλάδα έπρεπε αυτοβούλως να επιστρέψει στην Τουρκία εννέα Τούρκους τρομοκράτες που είχαν συλληφθεί στην Αθήνα τον Νοέμβριο του 2017.

“Αυτό έπρεπε να το είχε κάνει από μόνη της η ελληνική πλευρά, γιατί είναι σαν τον αντίστοιχο Κουφοντίνα για την Τουρκία», τόνισε η πρώην υπουργός.

Για τους οκτώ Τούρκους αξιωματικούς, παρότι η πλευρά Ερντογάν επιμένει ότι το ελικόπτερό τους ήταν εκείνο που επιτέθηκε εναντίον του ιδίου και της οικογενείας του, η κα Μπακογιάννη είπε ότι δεν θα δεχόταν ποτέ, όπως και ο κ. Τσίπρας, τον συμψηφισμό με τους δύο Έλληνες στρατιωτικούς, «που δεν έκαναν απολύτως τίποτα, πέρασαν τρία μέτρα μέσα, είναι αστείο και να λέγεται», είπε χαρακτηριστικά.

Με αφορμή εξάλλου τις δηλώσεις του υπουργού Αμυνας ότι «οι Πρέσπες δεν θα εφαρμοστούν ποτέ», η κα Μπακογιάννη είπε: «Ο κ. Καμμένος έχει διαβεί τον Ρουβίκωνα της γελοιότητας. Είναι θλιβερό ότι αυτό που όλοι οι πρωθυπουργοί και υπουργοί Εξωτερικών θα λένε επιστρέφοντας στις χώρες τους είναι ότι είδαμε την ελληνική αντιπροσωπεία με δύο διαφορετικές θέσεις του υπουργού Αμυνας και του υπουργού Εξωτερικών».

Διαβάστε επίσης

Χρησιμοποιούμε cookies για λόγους στατιστικών & επισκεψιμότητας Συμφωνώ Περισσότερα