Μπακογιάννη: «Τα παιδιά των ομόφυλων ζευγαριών είναι τα μόνα που δεν έχουν δικαιώματα»

Τι είπε για την επίσκεψη Ερντογάν

Η βουλευτής της ΝΔ, Ντόρα Μπακογιάννη μίλησε για την επίσκεψη του Ταγίπ Ερντογάν στην Αθήνα, το νέο φορολογικό νομοσχέδιο και τον γάμο των ομόφυλων ζευγαριών, στο «MEGA Σαββατοκύριακο».

Για το θέμα των ομόφυλων ζευγαριών, η κ. Μπακογιάννη σημείωσε ότι αντιλαμβάνεται και σέβεται τις διαφορετικές προσεγγίσεις, αλλά τα πράγματα σήμερα έχουν αλλάξει.

«Εγώ είμαι εξαιρετικά παραδοσιακή μαμά και γιαγιά, αλλά η πραγματικότητα είναι ότι πλέον δεν υπάρχουν μόνο οι παραδοσιακές πυρηνικές οικογένειες, αλλά μονογονεϊκές, οικογένειες χωρισμένων γονιών, και ομόφυλα ζευγάρια με παιδιά».

Αυτά τα παιδιά, είπε η κ. Μπακογιάννη, σε αντίθεση με όλα τα άλλα παιδιά, δεν έχουν δικαιώματα. Κι αυτό γιατί αναγνωρίζονται ως βιολογικά παιδιά μόνο του ενός γονιού. Αν ο ένας από τους δύο πεθάνει, το παιδί πάει κατευθείαν στην Πρόνοια, δεν έχει δικαίωμα να μείνει με τον άλλο γονιό, να κληρονομήσει, να πάρει διατροφή σε περίπτωση διαζυγίου. Τα παιδάκια αυτά είναι αδικημένα από τον νόμο και πρέπει να τα προστατέψουμε».

Για τις αντιδράσεις μέσα στο ίδιο το κόμμα, η κ. Μπακογιάννη είπε ότι το ίδιο είχε συμβεί και με το σύμφωνο συμβίωσης, «κάποιοι δεν το είχαν ψηφίσει και μάλιστα τώρα το επικαλούνται».

Για τον Ερντογάν

Στην ερώτηση για τα οφέλη που ενδεχομένως θα αποκομίσουμε από την επίσκεψη Ερντογάν αλλά και τις ενδεχόμενες παγίδες, η κ. Μπακογιάννη είπε ότι η επίσκεψη ήταν επιβεβλημένη και δεδομένου ότι «έχουμε μείωση της έντασης, καλό είναι να προσπαθήσουμε να διατηρήσουμε αυτό το κλίμα».

Στη συνέχεια αναφέρθηκε στις μεταναστευτικές ροές λέγοντας ότι έχει σημειωθεί μείωση 60% μετά τη συνάντηση του Δημήτρη Καιρίδη με τον Τούρκο ομόλογό του στην Άγκυρα.

Για την αντίθεση του Αντώνη Σαμαρά στην επίσκεψη Ερντογάν στον παρόντα χρόνο θέτοντας ως κρίσιμο τον παράγοντα της Κύπρου, η Ντόρα Μπακογιάννη σημείωσε ότι οι επισκέψεις ανάμεσα στην Ελλάδα και στην Τουρκία «συνεχίστηκαν επί όλων των κυβερνήσεων, συμπεριλαμβανομένης της διακυβέρνησης Σαμαρά, επειδή αυτό είναι το εθνικό συμφέρον».

«Είναι εύκολο να λες όχι και να κατηγορείς. Ο υγιής πατριωτισμός στην Ελλάδα πάρα πολλές φορές είναι σε πιο αδύναμη θέση από την πατριδοκαπηλία που ‘πουλάει’ περισσότερο» πρόσθεσε στη συνέχεια.

«Η Ελλάδα προσέρχεται με μεγάλη αυτοπεποίθηση. Τα μηνύματα που στέλνει μέχρι τώρα ο κ. Ερντογάν είναι θετικά. Επειδή όμως είναι απρόβλεπτος, η Ελλάδα είναι πάντα έτοιμη για κάθε ενδεχόμενο. Αυτό δεν σημαίνει ότι δεν θα εκμεταλλευτούμε έστω και μια ‘χαραμάδα’ να υπάρχει».

Διαβάστε επίσης

Χρησιμοποιούμε cookies για λόγους στατιστικών & επισκεψιμότητας Συμφωνώ Περισσότερα