Ρωμανός: Εντός της τετραετίας ο γάμος των ομόφυλων ζευγαριών, δεν άλλαξε τίποτα

Ο χρόνος που θα παρουσιαστεί και η ουσία και οι ρυθμίσεις αλλά και το πνεύμα αυτής της πρωτοβουλίας θα αποφασιστεί από τον ίδιο τον πρωθυπουργό, σημείωσε ο εκπρόσωπος Τύπου της ΝΔ Νίκος Ρωμανός

Δεν έχει αλλάξει κάτι για τον γάμο των ομόφυλων ζευγαριών και την τεκνοθεσία όσον αφορά το χρονοδιάγραμμα που θα έρθει το νομοσχέδιο στη Βουλή, σημείωσε ο εκπρόσωπος Τύπου της Νέας Δημοκρατίας Νίκος Ρωμανός.

Όπως τόνισε μιλώντας στο Πρώτο Πρόγραμμα, «η αρχική δέσμευση ότι αυτός ο χρόνος θα είναι εντός της τετραετίας. Δεν έχει αλλάξει τίποτα και προφανώς βέβαια μέχρι να έρθει είναι λογικό να υπάρχει αυτή η συζήτηση».

Όσον αφορά τις αντιδράσεις του Στέφανου Κασσελάκη για τα λεγόμενα του Κυριάκου Μητσοτάκη, ο εκπρόσωπος Τύπου της ΝΔ υπογράμμισε ότι «είναι ξεκάθαρο ότι εκεί έχουμε ένα ζήτημα κατανόησης».

«Στις αντιδράσεις του κ. Κασσελάκη δεν θα αναφερθώ γιατί είναι ξεκάθαρο ότι εκεί έχουμε ένα ζήτημα κατανόησης και είναι και ζήτημα των συμβούλων του που δεν τον προστατεύουν στο κομμάτι της ελληνικής γλώσσας. Είδα μάλιστα και μια ανάρτηση που αναφέρεται στην έκφραση που αποδίδεται στον πρωθυπουργό για το κάρο και το άλογο. Προφανώς είναι μια έκφραση και θα μπορούσε κάποιος πολύ εύκολα να του εξηγήσει τι σημαίνει αυτή η έκφραση», υπογράμμισε ο Νίκος Ρωμανός.

«Ποτέ δεν έχει ειπωθεί κάτι διαφορετικό»

Ακολούθως υποστήριξε ότι «αυτό το οποίο έχει πει ο πρωθυπουργός και προεκλογικά και μετεκλογικά και προφανώς σε αυτό απάντησε και χθες, είναι το αυτονόητο, ότι δηλαδή η πρωτοβουλία αυτή θα έρθει εντός της τρέχουσας τετραετίας. Ποτέ δεν έχει ειπωθεί κάτι διαφορετικό. Ο ακριβής χρόνος που θα παρουσιαστεί και η ουσία και οι ρυθμίσεις αλλά και το πνεύμα αυτής της πρωτοβουλίας θα αποφασιστεί από τον ίδιο τον πρωθυπουργό. Παραμένει λοιπόν, η αρχική δέσμευση ότι αυτός ο χρόνος θα είναι εντός της τετραετίας. Δεν έχει αλλάξει τίποτα και προφανώς μέχρι να έρθει είναι λογικό να υπάρχει αυτή η συζήτηση».

Ο Νίκος Ρωμανός συμπλήρωσε πως «είναι απόλυτα λογικό, αλλά από αυτό μέχρι το να έχουμε κάθε εβδομάδα συζήτηση αν θα έρθει αύριο ή μεθαύριο και άρα κάνει πίσω η κυβέρνηση και γιατί κάνει πίσω και γίνεται όλη αυτή η αξιοποίηση με όρους που δεν έχουν λογική δεν νομίζω ότι βοηθάει σε καμία κατεύθυνση».

Τόνισε ότι δυσκολεύεται να παρακολουθήσει τον Στέφανο Κασσελάκη με τις αναρτήσεις του. «Όσον αφορά εμάς, είναι πάρα πολύ ξεκάθαρο αυτό το οποίο έχουμε πει. Εμείς έχουμε πει λοιπόν, ότι αυτή η πρωτοβουλία, η οποία προφανώς ανήκει σε μας, γιατί το έχουμε πει προεκλογικά, θα έρθει στο χρόνο που θα αποφασιστεί από τον πρωθυπουργό εντός τετραετίας», κατέληξε ο Νίκος Ρωμανός.

Διαβάστε επίσης

Χρησιμοποιούμε cookies για λόγους στατιστικών & επισκεψιμότητας Συμφωνώ Περισσότερα