Ο Βίκτωρας, η Deloitte και το «αμφίβολο του αποτελέσματος»

Ως πρόεδρος της ΕΠΑΕ,ο Βίκτωρας είχε καλέσει την Deloitte International που έθεσε ως βασική επιλογή το «απρόβλεπτο του αποτελέσματος» και την ανταγωνιστικότητα για την βελτίωση του πρωταθλήματος προκειμένου να μην φύγει ο κόσμος από τα γήπεδα

Κάθε φορά που έρχομαι στην Αθήνα από τα Γιάννινα, θα πάω απαραίτητα από το γραφείο του Βίκτωρα Μητρόπουλου στην Άποψη. Δεν υπάρχει περίπτωση να μην πάρεις κάτι άπαξ και μιλάει για το ποδόσφαιρο. Όχι σαν προπονητής, ρε. Προπονητές είναι όλοι οι Έλληνες. Και προπονηταράδες. Άλλα πράγματα απασχολούσανε τον Βίκτωρα, από τότε που ήταν πρόεδρος στην ΕΠΑΕ. Ήταν ο πρώτος παράγοντας του ποδοσφαίρου που χρησιμοποίησε την λέξη «προϊόν». Άλλο μπάλα, σου λέει, κι άλλο ποδόσφαιρο. Έφτιαξε 29 γήπεδα, έβαλε προβολείς, έβαλε καθίσματα, αλλά ας το κόψω εδώ. Άλλο θέλω να σου πω.

Ο Βίκτωρας έκανε μία ανάρτηση στο Whats Up, για τον τελικό Ρεάλ Μαδρίτης – Λίβερπουλ 1-0. Κι έγραψε ότι μία ωραία κοπέλα την φλερτάρει ο Αλέν Ντελόν με τον Ανδρέα Μπάρκουλη και τελικά προτιμάει τον Έλληνα. Ότι δεν κερδίζει ο καλύτερος. Γι αυτό κι είναι ωραίο το ποδόσφαιρο και το γουστάρουμε.

Πάμε παρακάτω.

Ρώτησα τον Βίκτωρα, ποια είναι να πιο σημαντικά πράγματα στο ποδόσφαιρο και γιατί αραιώνει όσο πάει, ο κόσμος από τα γήπεδα. Κι απάντησε, ότι επί θητείας του στην ΕΠΑΕ, είχε καλέσει από το Μάντσεστερ την Deloitte International. Μεγάλη εταιρία μάρκετινγκ. Ήρθανε δυο εκπρόσωποι της εταιρίας στην ΕΠΑΕ και πριν πιάσουνε δουλειά, τους πήγανε για μάσα. Και τους ρώτησε ο Βίκτωρας, τι είναι το πιο σημαντικό στο ποδόσφαιρο, για το φίλαθλο. Τι γουστάρει περισσότερο. Τι τον εξιτάρει, ρε φίλε. Κι η πρώτη απάντηση που πήρε, ξέρεις τι ήτανε; Το αμφίβολο του αποτελέσματος. Να μην ξέρεις, δηλαδή, τι θα έρθει το ματσάκι. Άπαξ και ξέρει ότι ο Ολυμπιακός θα κερδίσει, άσε, σου λέει, τι να πάω να δω. Δες τις βαθμολογίες, τι έγινε τα τρία τελευταία χρόνια. Μιλάμε για προφητεία κανονική και της Deloitte International και του Βίκτωρα.

Και μετά, του είπανε του Βίκτωρα, για τις καλές εγκαταστάσεις. Να πάει ο άλλος στο γήπεδο, σου λέει. Μάλιστα. Κι αν θέλει να πάει για κατούρημα να μην βγαίνει έξω κι αν είναι στην επαρχία να πάει στα δένδρα. Και καλούς αγωνιστικούς χώρους, βέβαια. Να μην πιάνει λάσπη άπαξ και βρέξει. Αυτοί ήταν οι κύριοι άξονες.

Επέμεναν όμως, αυτοί οι μαρκετίερς ότι είναι το πιο σημαντικό, να πάει ο άλλος στο γήπεδο και να μην ξέρει ότι ο μεγάλος θα νικήσει τον μικρό με τον έναν ή τον άλλο τρόπο.

Αυτά είπανε οι Άγγλοι στον Βίκτωρα κι είναι όλα σωστά, βέβαια. Στην Ελλάδα, δεν παίζουν τέτοια πράγματα, μάστορα. Φρόντισαν γι αυτό μερικοί με μαύρα μαλλιά και μαύρα ρούχα και στο μάγουλο ελιά, αλλά αυτό είναι άλλο θέμα, ξεχωριστό. Για τους κορακί μαλλί, λέω.

Υπάρχει, όμως και κάτι άλλο, που είναι πολύ πιο σοβαρό. Που γίνεται τα τρία τελευταία χρόνια στο ποδόσφαιρο και πάει να το διαλύσει.

Κοίτα, μάστορα, τους πίνακες, τι παίχτηκε τα τρία τελευταία χρόνια στην Ελλάδα. Αντί να προσελκύει κόσμο στο γήπεδο, τον διώχνει. Καμία ανταγωνιστικότητα. Το 2020 ο Ολυμπιακός τερμάτισε με +18 στην τελική βαθμολογία. Το 2021 τερμάτισε +26 βαθμούς διαφορά από τον ΠΑΟΚ. Και φέτος +19 έγραψε το κοντέρ. Άπαξ και το ξέρανε αυτοί οι Εγγλέζοι της Deloitte αυτό θα έβαζαν για πρώτο. Έτσι είναι.

Ο Ολυμπιακός, ο Παναθηναϊκός, η ΑΕΚ και ο ΠΑΟΚ έχουν τον περισσότερο κόσμο στην Ελλάδα. Μάλιστα. Άπαξ και ξέρουνε εκ των προτέρων ότι ο Ολυμπιακός θα πάρει γιατί έχει την καλύτερη ομάδα, πώς να πάρει ο άλλος διαρκείας και πώς να πάει στο γήπεδο, ρε, πλάκα κάνουμε τώρα; Εξαφανίζεται το ενδιαφέρον, δεν γουστάρει.

Πάρε τον ΠΑΟΚ, που στα τρία χρόνια που παίρνει το πρωτάθλημα ο Ολυμπιακός, έμεινε συνολικά 63 βαθμούς πίσω. Τι να πάει ο άλλος να δει τον ΠΑΟΚ; Του πουλήσανε μούσι ότι πάει για πρωτάθλημα με Λουτσέσκου, ο Ρουμάνος είπε τις γνωστές παπαριές του όταν ξανάρθε, το Σαββιδοτεχείο πότιζε υγροποιημένο σανό και άντε γεια. Ναι, ρε, υγροποιημένο σανό. Όπως υπάρχει το υγροποιημένο φυσικό αέριο που θα έρχεται από την Αμερική στην Αλεξανδρούπολή, το βαπόρι θα κάνει μια στάση στην Θεσσαλονίκη για να ξεφορτώνει υγροποιημένο σανό. Για να είναι ευκολοχώνευτο. Τόσο σανό που τάισαν πέρυσι τους οπαδούς του ΠΑΟΚ, χάλασαν τα στομάχια τους. Και τα μυαλά τους, βέβαια. Ξέφυγα, όμως.

Έγραψε το κοντέρ -19 φέτος για τον ΠΑΟΚ που θα πήγαινε αέρα για πρωτάθλημα, σύμφωνα με όσα έλεγαν Λουτσέσκου και Σαββιδοτέχνες. Δολοφόνησαν και τον Άλκη οι οργανωμένοι την Θύρα 4 και μετά, παίρνανε αναφορά λόχου στα τελευταία παιχνίδια. Όλοι γνωριζόντουσαν μεταξύ τους, όπως στους λόχους οι φαντάροι.

Άπαξ κι ο ΠΑΟΚ δεν πάρει παικταράδες φέτος, δεν θα πατήσει άνθρωπος στην Τούμπα. Πήρε έναν Σοάρες για αριστερό μπακ κι έναν Κουαλιάτα. Δεν τους ήξερε ούτε η μάνα τους. Αυτό δεν σημαίνει τίποτα, ωστόσο. Τον Ακιμπού Καμαρά τον ήξερε κανένας; Όχι βέβαια. Το χορτάρι είναι καθρέφτης, μάστορα. Είναι άλλο πράγμα, όμως, να φέρνεις έναν γνωστό, έναν διεθνή.

Να στο τελειώσω. Μόνο η «Α» και η iapopsi.gr έγραφαν την περασμένη σεζόν, ότι ο ΠΑΟΚ δεν περπατάει, θα καούνε τα γερόντια. Και κάηκαν. Στο μείον 19 τους βάλανε να παίξουν και πάγωσαν οι δύσμοιροι.

Πάμε παρακάτω. Η ΑΕΚ. Στο -27 από τον Ολυμπιακό πέρυσι. Θα έχει καινούργιο γήπεδο του χρόνου. Μάλιστα. Και πως θα μπει μέσα; Με τους Μισελέν; Αυτά τα λάστιχα είναι για την Φόρμουλα 1, να τα φορέει η Φεράρι, όχι για μπάλα. Πήρε κανονικό προπονητή, τον Ματίας Αλμέιδα και ο Τίγρης θα ρίξει χρήμα στην αγορά. Διότι μπορεί να εμπνέει το καινούργιο γήπεδο, να πάει ο κόσμος στο αβέρτο, αλλά έτσι και δεν βλέπει μπάλα και η ΑΕΚ να μένει πίσω από τον Ολυμπιακό από τις πρώτες αγωνιστικές, χαιρέτα μας τον πλάτανο. Δεν την παίρνει την ΑΕΚ να μην χτυπήσει το πρωτάθλημα. Είναι και εκτός Ευρώπης, άρα και περισσότερος χρόνος για προγραμματισμό.

Ο Παναθηναϊκός τερμάτισε στο -22 από τον Ολυμπιακό, αλλά τον νίκησε δυο φορές. Μάλιστα. Καλό είναι αυτό για το ενδιαφέρον του πρωταθλήματος, αλλά όπως είπε κι ο Γιοβάνοβιτς, ακόμα κι όταν πήρε το κύπελλο, ότι δεν είμαστε γι αυτές τις δουλειές.

Είμαστε Παναθηναϊκός και πρέπει να πάρουμε το πρωτάθλημα. Καθαρές κουβέντες. Άπαξ κι εφέτος ο Παναθηναϊκός μετρήσει δέκα ήττες, στο τέλος θα μείνει μόνο ένα κομμάτι της Θύρας 13 και κανένας άλλος στην κερκίδα. Βαρέθηκε ο κόσμος να στηρίζει και να μην παίρνει τίποτα πίσω. Πήρε το κύπελλο. Μάλιστα. Και τι έγινε, ρε; Ανάγκη είχε ο Παναθηναϊκός ένα κωλοκύπελλο; Πλάκα κάνουμε τώρα; Εκεί έχει φτάσει ο Παναθηναϊκός; Να παίρνει ένα κύπελλο μετά από οκτώ χρόνια και να το πανηγυρίζει;

Ο Αλαφούζος πρέπει να ρίξει χρήμα. Χοντρό χρήμα. Και τον Γκατσίνοβιτς να κρατήσει όπως έκανε με τον Χουάνκαρ και να βρει ένα σέντερ φορ να πετάει την μπάλα στο πλεκτό. Τέλος. Αλλιώς, θα έχει αυτόν τον πολύ καλό άνθρωπο τον Γιοβάνοβιτς να προσπαθεί να δικαιολογήσει τα αδικαιολόγητα και στο τέλος, να παίρνει δρόμο.

Τώρα, θα πεις, ο Ολυμπιακός φταίει που ξεφεύγει τόσους βαθμούς στα τρία τελευταία χρόνια; Ο Ολυμπιακός κάνει την δουλειά του. Οι άλλοι τι κάνουνε, σου λέει. Σωστό είναι αυτό. Τι να κάνει, δηλαδή, να κατέβει με την Ομάδα Β’ για να υπάρχει ανταγωνισμός; Ποιο είναι θέμα μας, μάστορα; Ότι ο κόσμος απομακρύνεται από τα γήπεδα. Μάλιστα. Κι από το «Καραϊσκάκης» απομακρύνεται. Δεν είναι παράδοξο να τρέχει ο Ολυμπιακός στο -19 και να μην πάει ο κόσμος στο γήπεδο; Οι γάβροι βαρέθηκαν τα πρωταθλήματα και τα κύπελλα. Ευρώπη θέλει ο γάβρος. Και το ξέρει ο Μαρινάκης.

Να κάνει κάτι στην Ευρώπη, στο Champions League, όχι σ’ αυτό το Conference που πήγε ο ΠΑΟΚ στους «8» και νόμισε ότι είναι ένα σκαλί κάτω από την Ρεάλ. Άπαξ και δεν πάρει παίκτες για να κάνει καλή πορεία στο Europa League έστω, πάλι τα ίδια θα έχουνε στον Πειραιά. Γκρίνια και των γειτόνων. Ακούνε και τον Καρεμπέ να λέει κάθε χρόνο ότι στόχος είναι η κούπα στο Europa League κι όλο φτιάχνονται και μετά ξενερώνουν και δεν πάνε ούτε στις φιέστες. Ύστερα, του χρόνου, δεν θα είναι πάλι του Αη Γιαννιού.

 

Σεζόν 2019-2020: Ολυμπιακός +18

Ομάδα         γκολ  διαφορά      βαθμοί

Ολυμπιακός          74-16 (+58) 91

ΠΑΟΚ         58-29 (+29) 73

ΑΕΚ  59-32 (+27) 69

Παναθηναϊκός      43-32 (+11) 58

 

Σεζόν 2020-2021: Ολυμπιακός +26

Ομάδα         γκολ  διαφορά      Βαθμοί

Ολυμπιακός          82-19 (+63) 90

ΠΑΟΚ         60-34 (+26) 64

Άρης  41-26 (+15) 61

ΑΕΚ  41-34 (+7)   60

 

Σεζόν 2021-2022: Ολυμπιακός +19

Ομάδα         γκολ  διαφορά      βαθμοί

Ολυμπιακός62-26 (+36) 83

ΠΑΟΚ         58-33 (+25) 64

Άρης  39-28 (+11) 62

Παναθηναϊκός      52-26 (+26) 61

ΑΕΚ  56-42 (+14) 56

 

Διαβάστε επίσης

Χρησιμοποιούμε cookies για λόγους στατιστικών & επισκεψιμότητας Συμφωνώ Περισσότερα