Οι αστερίσκοι στο σχέδιο των προσλήψεων

«Το θέμα είναι αν αυτή η εξέλιξη υπολογίζεται πια από το Μέγαρο Μαξίμου ως «κενό» που θα μπορούσε να αξιοποιηθεί για νέες προσλήψεις ή αν θα διατηρηθεί ως έχει. Αυτό θα ξεκαθαρίσει τις επόμενες μέρες» έγραφε η «Α» το βράδυ της Τρίτης μόλις ολοκληρώθηκε η κοινή τοποθέτηση του πρωθυπουργού και του Αρχιεπισκόπου. Εν τέλει όμως χρειάστηκαν μόλις λίγες ώρες μέχρι ο ίδιος ο κυβερνητικός εκπρόσωπος να αναφερθεί σε προσλήψεις με δεκάδες όμως αστερίσκους.
Στην ερώτηση που θα βρεθούν τα χρήματα ο Δημήτρης Τζανακόπουλος υποστήριξε ότι «όπως έχουμε εξηγήσει ήδη πάρα πολλές φορές, από το 2019 και μετά, αρχίζει να δημιουργείται ένας αρκετά μεγάλος δημοσιονομικός χώρος, τον οποίο μπορούμε τα επόμενα χρόνια να τον αξιοποιήσουμε κατά τον τρόπο που εμείς θεωρούμε πιο αποτελεσματικό» ενώ παραδέχθηκε ότι «δέκα χιλιάδες προσλήψεις, προφανώς εντός του 2019, δεν μπορούν να γίνουν. Δεν υπάρχει ο απαιτούμενος δημοσιονομικός χώρος».
Εξήγησε βέβαια πως «ούτως ή άλλως, προγραμματίζονται προσλήψεις για το 2019 και εκπαιδευτικού προσωπικού και γιατρών και, όπως είπε και ο Πρωθυπουργός, σκοπεύουμε να μονιμοποιήσουμε τα προγράμματα της Βοήθειας στο Σπίτι και να προχωρήσουμε και σε προσλήψεις, αν δεν κάνω λάθος, 4.500 εκπαιδευτικών για την Ειδική Αγωγή. Επομένως, ένας πρώτος γύρος στήριξης του κοινωνικού κράτους, υπάρχει ως πρωτοβουλία από την ελληνική κυβέρνηση. Από εκεί και πέρα, αυτές οι 10.000 είναι οι 10.000 θέσεις που αδειάζουν και δημιουργούν δυνατότητα για επιπλέον προσλήψεις, θα αφορούν την περίοδο από το 2020 και μετά».
Που όμως θα βρεθούν τα χρήματα; Σύμφωνα με τον Δημήτρη Τζανακόπουλο από την μη πληρωμή της μισθοδοσίας του κλήρου! Ή πιο συγκεκριμένα: «η ελληνική κυβέρνηση φιλοδοξεί, μέχρι το 2030, τα έσοδα από το Ταμείο Αξιοποίησης της Εκκλησιαστικής Περιουσίας να είναι τέτοια που να αρκούν ώστε να καλύπτουν το ποσό της επιδότησης που θα δίνεται κάθε χρόνο στην Εκκλησία».

Διαβάστε επίσης