Τζανακόπουλος: Με αυτή τη στρατηγική, ο Κασσελάκης δεν θα κερδίσει ποτέ τον Μητσοτάκη

"Το κόμμα Κασσελάκη δεν χωράει σε καμία πτυχή της Αριστεράς", είπε ο ανεξάρτητος βουλευτής του ΣΥΡΙΖΑ

Την εκτίμηση ότι ο πρόεδρος του ΣΥΡΙΖΑ, Στέφανος Κασσελάκης, «με την στρατηγική που έχει, δεν θα μπορέσει ποτέ να κερδίσει τον κ. Μητσοτάκη» διατύπωσε το πρωί της Τρίτης ο αποχωρήσας βουλευτής από το κόμμα, Δημήτρης Τζανακόπουλος.

«Θεωρούμε ότι υπάρχει πολιτικό κενό. Ο κ. Κασσελάκης δεν μπορεί αυτήν την στιγμή να κάνει αντιπολίτευση στον κ. Μητσοτάκη, γιατί συγκλίνει στις βασικές πολιτικές γραμμές με τον κ. Μητσοτάκη, ιδίως με όσα είπε στον ΣΕΒ για το κεφάλαιο και τις κοινωνικές ανισότητες» είπε στον ΑΝΤ1 ο κ. Τζανακόπουλος.

Σύμφωνα με τον ίδιο «το κόμμα Κασσελάκη δεν χωράει σε καμία πτυχή της Αριστεράς» ενώ απαντώντας στη ρητορική της Κουμουνδούρου ότι οι αποχωρήσεις έγιναν χωρίς να υπάρχει πολιτική διαφωνία είπε ότι «αιτία είναι η πολιτική στρατηγική όπως εκφράζεται από τον κ. Κασσελάκη και την νέα ηγετική ομάδα. Θα τους παρέπεμπα να διαβάσουν ξανά το κείμενο που έχει κατατεθεί από εμάς και τα κείμενα από χιλιάδες μέλη που εξηγούν ποια είναι τα προβλήματα».

«Όταν λέει ο κ. Κασσελάκης ότι ο στόχος του είναι να πραγματοποιηθεί το “ελληνικό όνειρο”, παραφράζει τον στόχο του πιο σκληρού αμερικάνικου καπιταλισμού και λέει ότι ουσιαστικά ο καθένας θα πρέπει να γίνει “επιχειρηματίας του εαυτού του”. Αυτό όλο δεν έχει καμία σχέση με την Αριστερά», συνέχισε ο Δημήτρης Τζανακόπουλος την κριτική του προς τον πρόεδρο του ΣΥΡΙΖΑ.

Ο ίδιος χαρακτήρισε «εξαιρετική περίπτωση» τον Αλέξη Χαρίτση για επικεφαλής της νέας κοινοβολευτικής ομάδας «αλλά ας περιμένουμε λίγο ακόμη για να υπάρξουν ανακοινώσεις. Εγώ λέω ότι πρέπει να κάνουμε ένα βήμα την φορά. Θα πρέπει να κάνουμε και κόμμα. Θέλουμε να δημιουργήσουμε έναν πολιτικό φορέα που θα έρθει να καλύψει ένα κενό, δεν θέλουμε ένα κόμμα που θα προέλθει από τα θραύσματα του ΣΥΡΙΖΑ».

«Αυτήν την στιγμή με τα υπάρχοντα ή τα πρώην κοινοβουλευτικά κόμματα δεν υπάρχει δυνατότητα συμπόρευσης. Θέλουμε να εκφράσουμε την Αριστερά και όλον τον κόσμο που αισθάνεται και δηλώνει ότι είναι πολιτικά άστεγος. Στόχος μας είναι να υπάρξει πολιτικός φορέας που θα συμμετάσχει στις Ευρωεκλογές» πρόσθεσε ο κ. Τζανακόπουλος ενώ ειδικά για τον Αλέξη Τσίπρα είπε ότι «κακώς κάποιοι τον εμπλέκουν σε σενάρια. Σέβομαι την απόφαση και την δήλωση του ότι θα είναι αυστηρά ουδέτερος».

Όσον αφορά τις αποχωρήσεις και όσα υποστηρίζει ο πρόεδρος του ΣΥΡΙΖΑ, ο Δημήτρης Τζανακόπουλος παρατήρησε ότι «ο κ. Κασσελάκης μπορεί να λέει πολλά και να τα αλλάζει την επόμενη ημέρα. Είναι χιλιάδες τα στελέχη του ΣΥΡΙΖΑ που έχουν αποχωρήσει. Δεν υπάρχει καμία ηθική δέσμευση απέναντι στο κόμμα με τον κ. Κασσελάκη. Εμείς εκλεγήκαμε με τον ΣΥΡΙΖΑ του Αλέξη Τσίπρα και συγκεκριμένες πολιτικές».

Για την αποχώρησή του, τέλος, από τον ΣΥΡΙΖΑ, είπε ότι «πήραμε την πολιτική ευθύνη να κάνουμε αυτό το βήμα που το θεωρούμε απαραίτητο. Κάναμε μια επιλογή ευθύνης και υπεράσπισης της Αριστεράς, έκανα αυτό το οποίο ένιωθα απολύτως αναγκαίο και επιβεβλημένο με βάση την συνείδηση μου και την αριστερή μου πορεία όλα τα προηγούμενα χρόνια».

Διαβάστε επίσης

Χρησιμοποιούμε cookies για λόγους στατιστικών & επισκεψιμότητας Συμφωνώ Περισσότερα