«Οι γιατροί θέλουν να σε πεθάνουν» ήταν το επιχείρημα του Dr. Kontos για ν’ αποσπάσει 135.500 ευρώ για μαντζούνια!

«Δεν είναι σωστές οι εξετάσεις που σου κάνανε, μην ακούς τους γιατρούς θα σε πεθάνουν», έλεγε σε ασθενή με καρκίνο των όρχεων ο «ψευτογιατρός»

Συγκλονίζει η σύζυγος του άτυχου άνδρα, ο οποίος σε ηλικία μόλις 46 ετών έχασε τη μάχη για τη ζωή, αν και ο τύπος καρκίνου από τον οποίο έπασχε θεραπευόταν, σύμφωνα με τους γιατρούς του, σε ποσοστό 95%.

«Δεν είναι σωστές οι εξετάσεις που σου κάνανε, μην ακούς τους γιατρούς θα σε πεθάνουν», έλεγε σε ασθενή με καρκίνο των όρχεων ο «ψευτογιατρός» προκειμένου να τον αποσπάσει μεγάλα χρηματικά ποσά, «πουλώντας» του ελπίδα ότι ο όγκος του θα μικρύνει και θα εξαφανιστεί, αν ακολουθήσει τη διατροφή που του έδινε και πιεί τα ακριβά έλαια κάνναβης, που του χορηγούσε!

Αυτό κατέθεσε σήμερα στη δίκη του 48χρονου…Dr Kontou στο Μικτό Ορκωτό Δικαστήριο της Αθήνας, η σύζυγος του άτυχου άνδρα, ο οποίος σε ηλικία μόλις 46 ετών έχασε τη μάχη για τη ζωή, αν και ο τύπος καρκίνου από τον οποίο έπασχε, θεραπεύονταν, σύμφωνα με τους γιατρούς του, σε ποσοστό 95%.

«Ήμασταν νιόπαντροι, θέλαμε να τεκνοποιήσουμε» κατέθεσε η γυναίκα του άτυχου άνδρα, στο ακροατήριο για να επισημάνει στη συνέχεια πως αν ο σύζυγος της ακολουθούσε τη θεραπεία, την οποία του είχαν συστήσει οι γιατροί του – πρώτα αφαίρεση του όγκου, μετά βιοψία και χημειοθεραπείες – όχι μόνο θα είχαν αποκτήσει οικογένεια αλλά σήμερα θα βρίσκονταν στη ζωή.

Η μάρτυρας ανέφερε ότι συνολικά ο «ψευτογιατρός» τους απέσπασε το ποσό των 135. 500 ευρώ για να τους χορηγεί ελαία και ειδικά δήθεν διατροφικά προγράμματα που εν τέλει κλόνισαν και άλλο την υγεία του συζύγου της. Στα χρήματα αυτά, συγκαταλέγεται σύμφωνα με τη μάρτυρα, και το ποσό των 3.500 ευρώ που της ζήτησε ο 48χρονος κατηγορούμενος ως «ανεξόφλητο υπόλοιπο» από τις δήθεν θεραπείες του, μετά το θάνατο του άνδρα της!

«Τι να έκανα, του τα έδωσα» είπε η μάρτυρας, η οποία, τότε, δεν γνώριζε το αληθινό πρόσωπο του 48χρονου, όπως και τα περισσότερα θύματά του! Το πλέον συγκλονιστικό είναι ότι ο ασθενής πείσθηκε από τον… Dr Konto «τον διακεκριμένο ογκολόγο από την Ελβετία» να μην υποβληθεί σε χημειοθεραπείες, αλλά και να μεταβεί μαζί του στη στο εξωτερικό, προκειμένου να χειρουργηθεί λαπαροσκοπικά! Ένα ταξίδι που ποτέ δεν έγινε, καθώς τα πράγματα εξελίχθηκαν τελείως διαφορετικά, σύμφωνα με τη σύζυγό του και τα γεγονότα που εκείνη παρέθεσε στο ακροατήριο.

Μάλιστα, όση ώρα η μάρτυρας κατέθετε, είχε πίσω της τον κατηγορούμενο, ο οποίος σημείωνε συνεχώς ότι εκείνη έλεγε, ενώ κάποια στιγμή όταν της έπεσαν από τα χέρια τα έγγραφα που κρατούσε, ο κατηγορούμενος σηκώθηκε από το εδώλιο για να τα μαζέψει….

«Ο σύζυγός μου διαγνώσθηκε με συμπαγή καρκινικό όγκο. Οι γιατροί του συνέστησαν να κάνει αφαίρεση, βιοψία και κατόπιν χημειοθεραπεία. Ήμασταν νιόπαντροι, θέλαμε να τεκνοποιήσουμε. Κάποια μέρα μου είπε ότι γνώρισε έναν διάσημο Έλληνα γιατρό που είναι ογκολόγος – νευρολόγος στην Ελβετία» είπε ξεκινώντας την κατάθεσή της στο δικαστήριο η γυναίκα και προσέθεσε: «Μίλησε στο τηλέφωνο μαζί του και έκλεισε ραντεβού. Συναντήθηκαν στο ισόγειο στο νοσοκομείο «Άγιος Σάββας».

Ο Κόντος τον εξέτασε και του είπε ότι θα του χορηγήσει αγωγή και έτσι δε θα χρειαστεί χειρουργείο. Έφερε στο σπίτι ένα κουτί με σκευάσματα που είχαν απέξω ιδιόχειρες επιγραφές. Έδωσε στον σύζυγό μου και κάποιες συνταγές με διατροφή και κάποια έλαια. Τότε δεν ζήτησε χρήματα. Έπειτα όμως από επτά μήνες, αφού ακολουθούσε τη συγκεκριμένη διατροφή ο όγκος μεγάλωσε. Ο σύζυγός μου ενημέρωσε τον Κόντο και εκείνος του είπε: «Μη φοβού, αυτό είναι σημάδι ότι ο καρκίνος εξαφανίζεται, ότι πρόκειται για υγρό που θα το απορροφήσει ο οργανισμός σου». Του είπε μάλιστα ότι θα του αλλάξει την αγωγή και πως ο όγκος θα φύγει τελείως!».

Όπως ανέφερε η γυναίκα, η ίδια διαφωνούσε με τον άντρα της επειδή ακολουθούσε όσα του έλεγε ο «ψευτογιατρός», καθώς έβλεπε ότι όγκος ο όγκος του μεγάλωνε. «Ο σύζυγός μου, μου απαντούσε «μη λες κουταμάρες ο Κόντος είναι διάσημος γιατρός και έχει γιατρέψει μεγάλα ονόματα»», είπε η μάρτυρας και συνέχισε: «Τον Οκτώβριο του 2007, ο άντρας μου έλαβε τραπεζικό δάνειο 10. 000 για να προμηθευτεί τη νέα θεραπεία του Κόντου. Όμως η υγεία του χειροτέρευε και όταν τηλεφώνησε ο ίδιος στον κατηγορούμενο και τον ρώτησε «γιατί συμβαίνει αυτό», εκείνος του απάντησε: «Μην ανησυχείς, αν δε βλέπουμε βελτίωση, θα κάνουμε χειρουργείο λαπαροσκοπικά στην Ελβετία»».

«Ο Κόντος ζήτησε από τον ασθενή «800 ευρώ για να του κλείσει τα αεροπορικά εισιτήρια, καθώς και 15.000 για να κλείσει την κλίνη», ανέφερε η μάρτυρας για να επισημάνει πως τα ποσά αυτά δόθηκαν στον κατηγορούμενο. Και ενώ ο σύζυγός της ήταν έτοιμος να ταξιδέψει για να χειρουργηθεί, του τηλεφώνησε ο κατηγορούμενος και του είπε ότι ο γιατρός που θα τον χειρουργούσε στην Ελβετία κάνει επίσκεψη στο Άγιον Όρος και μπορεί να τον χειρουργήσει σε κλινική στη Θεσσαλονίκη! Η επέμβαση αυτή έγινε παρουσία του …Dr Kontou, σύμφωνα με τη μάρτυρα,– «είδα την τομή» κατέθεσε η γυναίκα.

Στη συνέχεια σύμφωνα με τη μάρτυρα, ο άνδρας της πίστευε ότι νίκησε τον καρκίνο, χωρίς να έχει υποβληθεί σε χημειοθεραπείες όπως ο 48χρονος του είχε ζητήσει, και πλήρωνε περίπου 1000 ευρώ για τις δήθεν θεραπείες του «ψευτογιατρού». Όμως η πραγματικότητα ήταν διαφορετική. Και αυτό, διότι όπως κατέθεσε η γυναίκα του.

«Με τη θεραπεία που του έδινε ο Κόντος ο σύζυγος μου αδυνάτιζε… Έβαλα κατά λάθος στο φαγητό κάτι από τα βότανα που μας έδινε και μου προκάλεσε ανεπιθύμητο αίμα. Τα Χριστούγεννα του 2009 λιποθύμησε από την αδυναμία. Κάναμε εξετάσεις και ο καρκίνος είχε κάνει μεταστάσεις σε πάρα πολλά οστά. Ο σύζυγός μου επικοινώνησε ξανά με τον Κόντο και εκείνος του είπε ότι «δεν είναι σωστές οι εξετάσεις που σου κάνανε, μην τους ακούς, θα σε πεθάνουν». Αμέσως μετά του «ζήτησε 30.000 ευρώ για να πάνε στη Γερμανία», όμως πριν του είπε: «Πρέπει να ενισχύσουμε τον οργανισμό σου με μια ένεση αρτεμησίνης που στοιχίζει 20.000 ευρώ».

Ο άτυχος άνδρας κατέληξε σε ηλικία μόλις 46 ετών και, όπως κατέθεσε η σύζυγός του, η ίδια έμαθε για τον θάνατό του ενώ επέστρεφε από επαγγελματικό ταξίδι.

«Θα μπορούσε όχι μόνο να ζει αλλά και να έχουμε τεκνοποιήσει, μας το είχαν πει οι γιατροί. Λες και ήθελε να τον βλέπει να αργοπεθαίνει. Μας έκανε τόσο μεγάλη ζημιά αυτός ο άνθρωπος. Μόλις τον είδα στην τηλεόραση έπαθα σοκ» είπε η γυναίκα για να επισημάνει πως ακόμη και σήμερα βρίσκονται υπό έρευνα κάποια πράγματα. Η μάρτυρας ανέφερε: «Την ώρα της κηδείας του άντρα μου, εξαφανίστηκε το αυτοκίνητό του με όλα του τα πράγματα και τα κλειδιά. Μετά διαπίστωσα πως μου διέρρηξαν το σπίτι και εξαφανίστηκαν όλα τα σκευάσματα. Υπήρχαν άνθρωποι πίσω από τον «γιατρό» που ενεργούσαν με διάφορους τρόπους. Κατέθεσα μήνυση αλλά μπήκε στο αρχείο, διότι τότε δεν είχαμε όλα αυτά τα στοιχεία. Το 2017 που βρέθηκε η ταυτότητα του συζύγου μου διαπιστώσαμε πως χρησιμοποιούνταν όλα αυτά τα χρόνια. Το αυτοκίνητο δεν έχει βρεθεί ακόμα αλλά έχουμε διαπιστώσει πως έχουν ανανεώσει με στοιχεία του, ασφαλιστήρια συμβόλαια»!

Η δίκη θα συνεχιστεί την Παρασκευή.

Διαβάστε επίσης

Χρησιμοποιούμε cookies για λόγους στατιστικών & επισκεψιμότητας Συμφωνώ Περισσότερα