Οι «Οχιές» της Πολεμικής Αεροπορίας «φωλιάζουν» στην Κρήτη

Έγινε χθες η παράδοση των Vipers

Η Πολεμική Αεροπορία παρέλαβε χθες τα πρώτα δύο F-16 Viper, τις δύο πρώτες «Οχιές» από τα συνολικά 83 μαχητικά που θα εκσυγχρονιστούν. Ήταν μια τελετή, παρόμοια με αυτή που έγινε με την παραλαβή των Rafale (χωρίς όμως την παρουσία του Πρωθυπουργού που ταξίδευσε εκείνη την ώρα για το Παρίσι), δηλαδή με αγιασμό (στους πιλότους) με ομιλίες, φωτογραφίες των αναβαθμισμένων αεροσκαφών και των πιλότων ήτοι του αντισμήναρχου αρχηγού της Μοίρας 343 της Κρήτης και του σμηναγού αρχηγού του σμήνους της115 Πτέρυγας Μάχης. Κατά σύμπτωση οι δύο πιλότοι της Πολεμικής Αεροπορίας είναι και οι δύο Κρητικοί.

Άλλωστε στα πιλοτήρια των μαχητικών μας αεροσκαφών οι Κρητικοί και τα άλλα παιδιά από την περιφέρεια εκδηλώνουν καθημερινώς την παρουσία τους στους αιθέρες του Αιγαίου. Όπως καταλαβαίνετε η ισχύς της Πολεμικής Αεροπορίας αυξάνεται εντυπωσιακά και όταν οι «Οχιές» βγουν σε λίγο καιρό σε αποστολές στο Αιγαίο, όλοι πλέον θα διαπιστώσουν την δύναμή τους.

Από τα τεχνικά στοιχεία της αναβάθμισης των F-16 Viper, το πλέον σημαντικό αφορά την εγκατάσταση ραντάρ τύπου AESA, γεγονός το οποίο θα μετατρέψει 83 αεροσκάφη σε πλήρως διαλειτουργικά με F-35. Θα παραδίδονται στην Πολεμική Αεροπορία ένα κάθε μήνα. Το τρίτο Viper βρίσκεται στις ΗΠΑ για δοκιμές και αναμένεται σύντομα και αυτό να επιστρέψει. Πρώτα θα «γεμίσει» η Κρήτη με Vipers, εν συνεχεία η Λάρισα και τέλος ο Άραξος.

Διαβάστε επίσης

Χρησιμοποιούμε cookies για λόγους στατιστικών & επισκεψιμότητας Συμφωνώ Περισσότερα