Οι… Ζαγοράκηδες της Ευρώπης δεν στηρίχθηκαν από βλαχοπρόεδρους

Η Ευρώπη είναι γεμάτη από Ζαγοράκηδες. Ανθρώπους του ποδοσφαίρου, που ξέρουν το αντικείμενο και το οδήγησαν μπροστά στις χώρες τους. Ήταν, όμως, ανεξάρτητοι και δεν… στηρίχθηκαν από κανέναν βλαχοπρόεδρο  για να κερδίσουν τις εκλογές.

Κατά πως φαίνεται, ο Ζαγοράκης θα βγει περίπατο το Σάββατο. Από τους βλαχοπροέδρους, βέβαια, γιατί αυτοί ψηφίζουν. Ο Μπόνιεκ, ο Σαβίτσεβιτς, ο Σούκερ δεν παρακάλεσαν κανέναν βλαχοπρόεδρο στην Κροατία, την Πολωνία, το Μαυροβούνιο.

Ο Νταβόρ Σούκερ πήρε διαλυμένο το Κροατικό ποδόσφαιρο στα χέρια του (μετά τον τυφώνα Μάμιτς) και έφτασε η εθνική τους ομάδα ως τον τελικό του Μουντιάλ.

Ο σπουδαίος Ζμπίγκνιεφ Μπόνιεκ ανέβασε την Πολωνία στο 19 του ranking της FIFA.

Ο Ντέγιαν Σαβίσεβιτς το Μαυροβούνιο το έβαλε στον ανταγωνισμό, με πληθυσμό που δεν φτάνει ούτε 1/20 της Ελλάδας.

Ο Λεβάν Κομπιασβίλι που ανέλαβε την ευθύνη στην Γεωργία.

Ζαγοράκηδες και εκείνοι για τις πατρίδες τους. Μεγάλοι ποδοσφαιριστές που φόρεσαν κοστούμι και δίνουν απαντήσεις. Πρόεδροι στις ομοσπονδίες τους.

Και βέβαια άλλοι πολλοί.

Παράδειγμα τρανό ο Γέσπερ Μόλερ από το 2014 στην ισχυρή Δανία. Ή ο άλλοτε διαιτητής Μίχαελ Φαν Πράαγκ στην Ολλανδία που έφτασε ως και αντιπρόεδρος της UEFA και έπαιξε καθοριστικό ρόλο στην «αποπομπή» κοτζάμ Μπλάτερ.

Ο Ντομινίκ Μπλαν, στην Ελβετία.

Ο Ραντένκο Μιγιάτοβιτς στην Σλοβενία που πρόσφατα μας έδειξε… τα δόντια της στο Nations League. Άνθρωποι του ποδόσφαιρου. Παντού. Ως την Ισλανδία που θαυμάσαμε στο Euro 16, τη Λιθουανία, την Ανδόρα και τα συμπαθή Φερόε που μας έγιναν βραχνάς. Με γνώση για το αντικείμενο. Με μεράκι. Με ιδέες. Ικανοί να κοιτάξουν το φεγγάρι και όχι το… δάχτυλο.

 

Διαβάστε επίσης

Χρησιμοποιούμε cookies για λόγους στατιστικών & επισκεψιμότητας Συμφωνώ Περισσότερα