Όλγα Κεφαλογιάννη: Πρέπει να αποφύγουμε «πάση θυσία» ένα lockdown

Η βουλευτής της Νέας Δημοκρατίας επισήμανε αποτελέσματα που μπορεί να επιφέρει ένα τέτοιο μέτρο στην ελληνική οικονομία - Τι είπε για ελληνοτουρκικά

Την αποφυγή ενός lockdown «πάση θυσία» κατέδειξε η κ. Όλγα Κεφαλογιάννη για το θέμα της πανδημίας, στη συνέντευξη που παραχώρησε στον Βασίλη Σκουρή, στο iEidiseis, καθώς αν επιβληθεί ένα τέτοιο μέτρο, αυτό θα σημαίνει οικονομική άπνοια, χιλιάδες ανέργους και νέα τραύματα στην ελληνική οικονομία. 

«Πρέπει να κάνουμε το παν για να το αποφύγουμε. Πρώτα από όλα η κυβέρνηση με τα μέτρα που λαμβάνει διαρκώς και μετά εμείς οι πολίτες με την ωριμότητα που πρέπει να δείξουμε στην εφαρμογή των μέτρων», σημείωσε η πρώην υπουργός κάνοντας λόγο και για κοινωνική ευθύνη, εκείνη δηλαδή που μας βαρύνει όλους ως μέλη του κοινωνικού συνόλου, αλλά και για συλλογική προσπάθεια.

Για την οικονομία η κ. Κεφαλογιάννη σημείωσε πως «προέχει να κλείσουμε τις πληγές που δημιουργούνται σήμερα, να στηρίξουμε τις ευάλωτες ομάδες και να σχεδιάζουμε κάθε φορά την επόμενη φάση» προσθέτοντας ακόμη «χωρίς υπεραισιόδοξες προβλέψεις, αλλά ούτε με το μυαλό στην καταστροφή όπως συστηματικά κάνει η αντιπολίτευση». Παράλληλα έκανε λόγο για διαφορετική στάση της Ευρωπαϊκής Ένωσης στην κρίση αλλά και ότι δεν υπάρχει λόγος για περικοπές μισθών και συντάξεων.

Στο ζήτημα του «Μεγάλου Περιπάτου» που γίνεται λόγος τις τελευταίες μέρες η κ. Κεφαλογιάννη μίλησε για ένα «μεγάλο λάθος» για την Αθήνα που ευτυχώς διορθώνεται και πρότεινε τη συμμετοχή των Βουλευτών της πόλης σε μια διαβούλευση για το μέλλον της πρωτεύουσας. «Έχουμε και λόγο και θέσεις σε τόσο κρίσιμα ζητήματα» επεσήμανε η βουλευτής Α’ Αθηνών.

Στο θέμα του τουρισμού η πρώην υπουργός Τουρισμού δήλωσε πως η πρόκληση που δημιουργήθηκε με την πανδημία δίνει την ευκαιρία για μια καλύτερη προετοιμασία της επόμενης χρονιάς αλλά και για προσαρμογή στις μεγάλες αλλαγές που συντελούνται στον παγκόσμιο τουρισμό. «Έχουμε την ευκαιρία να βγούμε καλύτεροι και σε πλεονεκτική θέση έναντι των ανταγωνιστών μας από αυτήν την κρίση», τόνισε.

Όσον αφορά τον πολιτισμό και τους καλλιτέχνες που έχουν πληγεί από την κρίση της πανδημίας η κ. Κεφαλογιάννη υπογράμμισε πως είναι μια ευκαιρία να ακούσουμε τους εκπροσώπους του σύγχρονου πολιτισμού και να θέσουμε υγιείς βάσεις για το μέλλον και επεσήμανε πως πρέπει «πρέπει να εμπιστευτούμε τους Έλληνες καλλιτέχνες. Να τους δώσουμε ευκαιρίες. Δεν γίνεται εμβληματικοί δημόσιοι οργανισμοί να μετακαλούν καλλιτέχνες από το εξωτερικό ενώ σημαντικοί Έλληνες δημιουργοί παραμένουν ανενεργοί».

«Η Ελλάδα έχει ένα θέμα προς συζήτηση με την Τουρκία. Αυτή είναι η εθνική γραμμή και πάνω σε αυτήν έχουν κινηθεί όλες οι ελληνικές κυβερνήσεις», επεσήμανε η κ. Κεφαλογιάννη για το ελληνοτουρκικό ζήτημα και τόνισε πως η επανέναρξη των διερευνητικών επαφών αποτελεί ένα ιδιαίτερα θετικό βήμα, που δικαιώνει την ελληνική στάση. «Ξεκινάμε τώρα τις διερευνητικές επαφές από ένα πολύ καλό σημείο. Η διεθνής κοινότητα μας έχει αναγνωρίσει ως παράγοντα σταθερότητας στην περιοχή, ενώ παράλληλα έχουμε υπογράψει τις συμφωνίες με την Ιταλία και την Αίγυπτο», δήλωσε η κ. Κεφαλογιάννη.

Σε ερώτηση του κ. Σκουρή για το εάν θα ψηφίσει η κ. Κεφαλογιάννη τις τρεις συμφωνίες για τη Βόρεια Μακεδονία, η βουλευτής απάντησε πως ενώ η Συμφωνία των Πρεσπών ήταν μια συμφωνία με πολλά προβλήματα, το κράτος έχει συνέχεια και η Ελλάδα οφείλει να τηρεί τα συμφωνηθέντα.

Διαβάστε επίσης

Χρησιμοποιούμε cookies για λόγους στατιστικών & επισκεψιμότητας Συμφωνώ Περισσότερα