ΟΛΥΜΠΙΑΚΟΙ ΑΓΩΝΕΣ: Αν οι Σκοπιανοί κατέβουν ως «Μακεδόνες», Πετρούνιας, Κορακάκη θα πάρουν τη σημαία και  θα φύγουν;

Ρε φίλε, σήμερα πόσο έχει ο μήνας; Σάββατο 17 Ιουλίου, λέει το Γρηγοριανό ημερολόγιο. Μάλιστα. Δηλαδή, σκάρτη μια εβδομάδα πριν από την έναρξη των Ολυμπιακών Αγώνων, την Παρασκευή, στο Τόκιο. Και πώς θα παρουσιαστούν εκεί οι Σκοπιανοί; Ως Βορειομακεδόνες ή σκέτοι; Μπορεί κανένας να το πει με σιγουριά; Και στο EURO έλεγαν ότι θα πάνε ως Βορειομακεδόνες και τα έγραψαν τα παλιά τους τα παπούτσια και τις Πρέσπες και τους Αλέξηδες και τους Κοτζιάδες.

Και ρωτάω τώρα εγώ: Ξέρει κανένας στην Ελλάδα πώς θα παρελάσουν οι Σκοπιανοί; Ο Κολυμπάδης, γενικός γραμματέας της ΕΟΕ, βγήκε στην εκπομπή του Θωμαΐδη και είπε ότι συνομίλησε με τον ομόλογό του των Σκοπιανών και του είπε ότι δεν υπάρχει πρόβλημα. Θα κατέβουν ως Βορειομακεδόνες, δηλαδή. Να μην ανησυχούμε. Μάλιστα.

Κι επειδή το είπε ο Σκοπιανός, τι έγινε δηλαδή; Θα το τηρήσει κιόλας; Εδώ, ρε, δεν το τήρησε ο Ζάεφ που υπόγραψε τη Συμφωνία και θα το τηρήσει ένας γενικός γραμματέας; Είναι, όμως, και το άλλο. Λέει ο Κολυμπάδης ότι θ’ αντιδράσουμε δυναμικά, αν δούμε τίποτα σκέτο Μακεδονία. Να μη σκίσουνε κανένα καλσόν να προσέξουνε.

Το θέμα δεν είναι να αντιδράσεις, κυρ-Μανώλη, αλλά να προλάβεις. Στείλατε κανένα χαρτί στη ΔΟΕ ότι, προσέξτε τι θα κάνετε με τους Σκοπιανούς; Όχι, γιατί θα το ξέραμε. Κι ύστερα, τι θα πει ότι θ’ αντιδράσουμε; Θα σηκωθεί να φύγει η ελληνική αποστολή από την τελετή έναρξης για να γελάσει το σύμπαν; Εκεί, δηλαδή, που η Κορακάκη και ο Πετρούνιας θα έχουν την ελληνική σημαία, να πούνε ότι ή βγάζετε έξω τους Σκοπιανούς ή εμείς δεν ξεκινάμε την τελετή; Είναι σοβαρά πράγματα αυτά;

Έτσι είναι. Πολύ βαθύ ΠΑΣΟΚ αυτό που είπε ο κυρ-Μανώλης ο Κολυμπάδης, ότι θ’ αντιδράσουνε. Άπαξ κι υπήρχε σοβαρότητα στην Ελλάδα, ο Καπράλος θα έπαιρνε κατ’ ευθείαν στο κινητό τον Τόμας Μπαχ, τον πρόεδρο τη ΔΟΕ. Κύριε πρόεδρε, αφού σας υπενθυμίσω τις καλές σχέσεις Ελλάδας και Γερμανίας, σας παρακαλώ πολύ να κοιτάξετε το θέμα με τους Σκοπιανούς, μην έχουμε τίποτα απρόοπτα όπως και στο EURO και κατέβουνε ως Μακεδόνες.

Έτσι έπρεπε να γίνει. Αυτό κάνουν οι σοβαρές Ολυμπιακές Επιτροπές. Αυτό έπρεπε να κάνει ο Καπράλος, αντί να βγάζει τον Κολυμπάδη στου Θωμαΐδη να πουλάει ψευτοτσαμπουκάδες για εγχώρια κατανάλωση. Άμα ήτανε μάγκας ο Καπράλος, θα έλεγε «το και το». Επικοινώνησα με τον κύριο Μπαχ και πήρα διαβεβαίωση. Αν οι Σκοπιανοί κατέβουν ως σκέτοι Μακεδόνες στο Τόκιο, θα μπούνε στο γήπεδο οι σεκιουριτάδες και θα τους πετάξουν έξω. Ένα κι ένα κάνουν δύο, όχι τέσσερα.

Και ρωτάω τώρα εγώ. Πες ότι οι Σκοπιανοί δεν αλλάζουν τίποτα. Μάλιστα. Τι θα κάνει ο Καπράλος; Θα βγει στην ΕΡΤ να κάνει δηλώσεις; Και τι έγινε; Τζάμπα είναι οι δηλώσεις. Ουδείς ασχολείται με τις δηλώσεις. Πάλι ξεφτιλίκι θα πάθει η Ελλάδα και θα χορτάσει δηλώσεις.

Να σ’ το πως κι αλλιώς. Επειδή δεν αφορά μονάχα τον Καπράλο το θέμα. Από την κυβέρνηση του έριξαν κανένα τηλέφωνο να τον ρωτήσουν τι έκανε για να μην ξεφτιλιστεί η Ελλάδα στην Ιαπωνία και στον κόσμο όλο; Μίλησε μαζί του ο επιτελικός Γεραπετρίτης που όλα περνάνε από τα χέρια του; Μίλησε μαζί του ο Αυγενάκης; Αν δεν ήθελε ο Γεραπετρίτης, ας βάζανε τον Γεραφέντη, να το ρίξουμε και λίγο στην πλάκα.

Όχι τίποτα άλλο, δηλαδή, να μη φωνάζουνε μετά στη ΝΔ ότι ο Καπράλος επίτηδες δεν έκανε τίποτα γιατί είναι του ΣΥΡΙΖΑ, που δεν είναι. Λες και η Ελλάδα είναι της ΝΔ και του ΣΥΡΙΖΑ. Φοβερά πράγματα. Και για να τελειώνουμε. Οι Σκοπιανοί δεν άλλαξαν ούτε γράμματα στις ομοσπονδίες τους, όχι μόνο το όνομα της χώρας τους. Σαν Μακεδόνες σκέτοι πήγανε στο Τόκιο, όχι ως Βόρεια Μακεδονία. Κι ο Κολυμπάδης λέει ότι έχει τη διαβεβαίωση του ομολόγου του ότι θ’ αλλάξουν. Χαίρετε

Διαβάστε επίσης

Χρησιμοποιούμε cookies για λόγους στατιστικών & επισκεψιμότητας Συμφωνώ Περισσότερα