Ταυτοποιήθηκε το Kalashnikov – Η «Επαναστατική Αυτοάμυνα» χτύπησε ξανά

Το όπλο – ταυτότητα της οργάνωσης «Επαναστατική Αυτοάμυνα» χρησιμοποιήθηκε (και) στην επίθεση εναντίον της διμοιρίας των ΜΑΤ έξω από τα γραφεία του ΠΑΣΟΚ, τα ξημερώματα της 10ης Ιανουαρίου.

Ρεπορτάζ: Κώστας Παπαδόπουλος

Σύμφωνα με σχετική ενημέρωση της ΕΛ.ΑΣ. «Από τις εργαστηριακές εξετάσεις σε 3 κάλυκες φυσιγγίων καθώς και μεταλλικά θραύσματα βολίδων πυροβόλου όπλου, που βρέθηκαν στο χώρο ένοπλης επίθεσης, χθες το πρωί, κατά αστυνομικών που εκτελούσαν υπηρεσία στα κεντρικά γραφεία του ΠΑ.ΣΟ.Κ., επί της οδού Χαριλάου Τρικούπη 50, προέκυψε ότι το ίδιο πυροβόλο όπλο (πολεμικό τυφέκιο 7,62 mm Kalashnikov) έχει χρησιμοποιηθεί και στις ακόλουθες περιπτώσεις:

* στην ένοπλη επίθεση, την 24 Μαΐου 2014, κατά των γραφείων του ΠΑ.ΣΟ.Κ., στην ίδια ως άνω διεύθυνση και
* στην ένοπλη επίθεση την 31 Ιουλίου 2016 κατά του κτιρίου επί της οδού Φιλικής Εταιρείας 14, όπου στεγάζεται η Πρεσβεία του Μεξικό».

Να σημειώσουμε, τέλος, πως η «Επαναστατική Αυτοάμυνα» είχε αναλάβει και την ευθύνη για επίθεση με χειροβομβίδα έξω από τη γαλλική πρεσβεία. Η συγκεκριμένη οργάνωση απασχολεί όλο και περισσότερο, πλέον, την Αντιτρομοκρατική Υπηρεσία με την αναβαθμισμένη δράση της.

Διαβάστε επίσης

Χρησιμοποιούμε cookies για λόγους στατιστικών & επισκεψιμότητας Συμφωνώ Περισσότερα