Ούτε Ρόδος ούτε πήδημα για τις συντάξεις

Στριμωγμένη στη γωνία βρίσκεται η κυβέρνηση μετά την πρόταση – παγίδα της Φώφης Γεννηματά για κατάργηση του νόμου που προβλέπει περικοπές των συντάξεων από 1/1/2019. Μπορεί η πρόεδρος της ΔΗΣΥ να γνώριζε πως η πρόταση της δεν μπορούσε να έχει τύχη μιας και είναι πρόωρο το αίτημα καθώς υπάρχουν πολλές ακόμα εκκρεμότητες, όμως πέτυχε εκείνο που ήθελε: να εκθέσει την κυβέρνηση.
Όπως είναι φυσικό η νομοθετική πρωτοβουλία προκάλεσε παγωμάρα ειδικά στα υπουργικά έδρανα. «Κάθε πράγμα στον καιρό του» σχολίασε κυβερνητικός παράγοντας πετώντας την μπάλα στην εξέδρα. «Είναι πολύ νωρίς να συζητήσουμε κάτι τέτοιο αυτή τη στιγμή χωρίς να έχουμε τα στοιχεία του 2018 ώστε να τεκμηριώσουμε την απόφαση μας. Όλα συζήτιουνται αλλά την κατάλληλη ώρα και όχι με μόνο σκοπό τον εντυπωσιασμό» συμπλήρωσε.
Η εξέλιξη αυτή δείχνει πως οι εξαγγελίες (και μέσω Κατρούγκαλου) τις προηγούμενες μέρες δεν είναι τίποτε περισσότερο από πυροτεχνήματα αποπροσανατολισμού του εκλογικού σώματος το οποίο έχει γυρίσει την πλάτη του στον ΣΥΡΙΖΑ.

Διαβάστε επίσης