Ουζουνίδης: «Να γίνουμε πιο αποφασιστικοί και αποτελεσματικοί στο γκολ»

Ικανοποιημένος με το αποτέλεσμα αλλά όχι με κάποια στοιχεία, απαραίτητα σε μια ομάδα που θέλει να πρωταγωνιστεί, εμφανίστηκε ο Μαρίνος Ουζουνίδης. Όπως χαρακτηριστικά επισήμανε πρέπει να «είμαστε πιο αποφασιστικοί και αποτελεσματικοί στο γκολ».

Συγκεκριμένα, στην κάμερα της Nova, ανέφερε: «Είναι πολύ πιο εύκολο απέναντι στις κλειστές άμυνες να τους αφήσεις λίγο την μπάλα και να πιέσεις ψηλά για να προκαλέσεις το λάθος και να δημιουργήσεις επικίνδυνες καταστάσεις. Έχουμε καλά διαστήματα και διαστήματα που πρέπει να βελτιώσουμε στο παιχνίδι μας.

Πρέπει να γίνουμε πιο αποτελεσματικοί. Είχαμε σήμερα πολλές ευκαιρίες για παραπάνω γκολ, πέρα από τα δύο δοκάρια. Με τον χρόνο θα γινόμαστε καλύτεροι. Το ζήτημα τώρα είναι να είμαστε πιο αποφασιστικοί και αποτελεσματικοί στο γκολ. Δεν θέλω να μιλήσω καθόλου για τα μεταγραφικά».

Στη συνέχεια, στη συνέντευξη Τύπου, είπε:

Αν τέλειωσε η κρίση του Νοεμβρίου: «Δεν το ξέρω, θα το δούμε αυτό. Δεν μπορούμε να πούμε ότι όλα είναι καλά με δύο νίκες. Με τις αλλαγές, πάντως, αλλάζουμε το στυλ μας, έχουμε καλά διαστήματα. Σήμερα μπήκαμε καλά, πιέσαμε σωστά τον αντίπαλο και δημιουργήσαμε ευκαιρίες ξανά, είχαμε φάσεις για να πετύχουμε πιο γρήγορα το δεύτερο γκολ.

» Εκεί πρέπει να είμαστε πιο αποφασιστικοί για να κάνουμε γκολ τις ευκαιρίες μας. Έχουμε κάνει πολλές φάσεις, ήμασταν σοβαροί, είχαμε καλές αποστάσεις, δεν αφήσαμε τον αντίπαλο να απειλήσει, σε γενικές γραμμές είμαι ευχαριστημένος.

» Δυστυχώς είχαμε κάποια προβληματάκια με τον Άλεφ και τον Γαλανόπουλο, όπως και ένα χτύπημα στον Χουλτ. Θα δούμε σε τι κατάσταση είναι».

Την αγωνιστική προσέγγιση με την Μπενφίκα: «Να δούμε πρώτα ποιοι παίκτες θα είναι στη διάθεση μας. Από εκεί και πέρα, επειδή ακούω “το μηδέν, το μηδέν, το μηδέν”, θα πω ξανά ότι δε θα ζητήσουμε και συγγνώμη που παίζουμε Champions League.

» Αυτό είναι το επίπεδο των αντιπάλων μας. Και αν νικούσαμε την Μπενφίκα στο ΟΑΚΑ, τα πράγματα θα είχαν εξελιχθεί διαφορετικά σε όλα τα επίπεδα».

Για τον Μάνταλο: «Ξέρουμε ότι αυτή είναι η κανονική θέση του, αλλά σε κάποια ματς θα παίζει και στα πλάγια. Ο Πέτρος βρίσκει ρυθμό, μακάρι να συνεχίσει έτσι, είναι πολύ σημαντικός για την ομάδα.

» Το πιο εύκολο για τον προπονητή είναι να αφήσει έξω έναν παίκτη όταν αυτό ζητάνε όλοι, αλλά το πιο σημαντικό είναι να φέρεις πιο κοντά τον παίκτη».

Για την παρουσία του Τσιντώτα αυτή του Μπάρκα: «Όλα καλά, ήθελα να παίξει κι αυτός, πέρυσι βοήθησε την ομάδα. Να ξεκουραστεί και ο Βασίλης».

Για τον Πόνσε και για τα 13 δοκάρια της ΑΕΚ φέτος: «Είναι και καλά δοκάρια… Πρέπει να σε θέλει και η μπάλα. Το σημαντικό είναι ότι κάνουμε ευκαιρίες, θα έρθουν τα γκολ γιατί έχουμε τους παίκτες για να τα βάλουν.

» Όσο για τον Πόνσε, βελτιώνεται συνεχώς, έχει βέβαια δρόμο μπροστά του για να γίνει ακόμη καλύτερος. Τρέχει, πιέζει, βοηθάει πολύ την ομάδα. Πρέπει να βελτιωθεί τεχνικά για να βοηθάει και στην ανάπτυξη. Και εμείς θα του δώσουμε πολλά, αλλά κι αυτός θα μας δώσει πολλά».

Για τα μετεγγραφικά: «Δε θα πω τίποτα για τις μεταγραφές».

Χάβος: «Το χειρότερό μας παιχνίδι από όταν ανέλαβα»

Η ΑΕΚ «χόρεψε τάνγκο» τη Λαμία

Διαβάστε επίσης