Παναθηναϊκός: «Βαριές κουβέντες» στην προσυνέλευση… «δεν πάμε στους αρουραίους του Βοτανικού», κρίνεται το μέλλον του

Ωραία πράγματα έγιναν στην προσυνέλευση του Ερασιτέχνη Παναθηναϊκού, εν όψει της σημερινής ψηφοφορίας των μελών του, για το αν δέχονται ή όχι να φύγει η ομάδα από την «Λεωφόρο» και να μετακομίσει στον Βοτανικό. Ακούστηκε πολύ μπινελίκι και διχαστικός λόγος. Χαμός.

Οι αντιφρονούντες, που δεν θέλουν να φύγει η ομάδα για τον Βοτανικό, μίλησαν και για… αρουραίους που κυκλοφορούν στην συγκεκριμένη περιοχή και ότι θα κινδυνεύσει κόσμος. Για τέτοιες ακρότητες και χαζομάρες.

Πάντως, είναι φοβερό αυτό το πράγμα, να μην ομονοούν οι οπαδοί του ιστορικού συλλόγου, έναντι αγκυλώσεων. Υπάρχουν και μικροσυμφέροντα παραμονής στο γήπεδο.

Ο Μαλακατές ξεκαθάρισε ότι δεν υπάρχει plan b για τη «Λεωφόρο», σε περίπτωση που δεν ψηφιστεί το «ΝΑΙ».

Σήμερα το δημοψήφισμα θα γίνει και δια ζώσης και ηλεκτρονικά, από τις 12 το μεσημέρι έως τις 7 το απόγευμα. Θα ψηφίσουν 4.204 μέλη για να το αν δέχονται την «Διπλή Ανάπλαση»

Η προσυνέλευση έγινε στο ποδοσφαιρικό γήπεδο της «Λεωφόρου» και την διοίκηση εκπροσώπησαν ο πρόεδρος Μαλακατές, ο αντιπρόεδρος Βρανόπουλος και ο νομικός σύμβουλος Παυλόπουλος.

Στην αρχική του τοποθέτηση ανέφερε ο πρόεδρος του ΑΟ, Παναγιώτης Μαλακατές:

«Καλησπέρα σε όλους. Στην πιο κρίσιμη και ιστορική συζήτηση που έχουμε να κάνουμε για τον Παναθηναϊκό μας. Όπως επανειλημμένως έχω τοποθετηθεί, όλες οι απόψεις είναι σεβαστές και όλοι ανεξαρτήτως αν είμαστε υπέρ ή κατά αγαπάμε το ίδιο τον Παναθηναϊκό μας. Η επόμενη ημέρα όποιο και αν είναι το αποτέλεσμα πρέπει να μας βρει ενωμένους και όχι διχασμένους. Όπως ξέρετε από την επίσημη τοποθέτησή μου στην προ τριμήνου συνέντευξη Τύπου, τάχθηκα υπέρ της Διπλής Ανάπλασης αναλύοντας διεξοδικά όσα πετύχαμε και όσα δεν καταφέραμε να πετύχουμε. Ανέλυσα όλες τις πτυχές της Διπλής Ανάπλασης και όλα τα οφέλη κτιριακά και οικονομικά που θα έχει ο Παναθηναϊκός Αθλητικός Όμιλος.

Τα οποία και επανέλαβα τόσο εγώ όσο και ο κος. Βρανόπουλος ως αντιπρόεδρος και σε επόμενες συνεντεύξεις. Δεν θέλω να σας κουράσω με λεπτομέρειες, όμως θέλω να αναφερθώ στο όραμα που έχω για τον Παναθηναϊκό μας. Θέλω έναν Παναθηναϊκό πανίσχυρο, να διεκδικεί πρωταθλήματα με ίσους όρους, να είσαι σε θέση να διεκδικεί και να κατακτά και ευρωπαϊκούς τίτλους, οικονομικά αυτάρκη και με σύγχρονες και μεγάλες αθλητικές εγκαταστάσεις. Δεν θέλω ένα Παναθηναϊκό όπως τον έχουμε ζήσει και παλαιότερα να παλεύει για τη σωτηρία του, να χρωστάει και να παλεύει ίσα ίσα για να μην διαλυθεί.

Εαν ήμουν πραγματικά πεπεισμένος ότι όλα αυτά θα μπορούσαμε να τα κάνουμε στη Λεωφόρο τότε να είστε βέβαιοι πως όχι μόνο εγώ, αλλά και όλοι οι προηγούμενοι από εμένα θα το είχαν επιδιώξει αλλά και θα το είχαν κάνει και πράξη. Ότι έγιναν προσπάθειες είναι βέβαιο, αλλά όταν είδαν πραγματικά πως δε γίνεται άρχισαν τα σενάρια για αλλαγή έδρας. Όλοι γνωρίζουμε πως κατά καιρούς έχουν ακουστεί το Ελληνικό, το Γουδί, παλαιότερα και πάλι ο Ελαιώνας κ.ο.κ. Βεβαίως όλοι ξέρουμε πως οι επαγγελματικές μας ομάδες αγωνίζονται στο ΟΑΚΑ άλλοι μόνιμοι και άλλοι περιοδικά.

Για μένα πλέον είναι ολοφάνερο, αν θέλουμε ένα Παναθηναϊκό πανίσχυρο σε Ελλάδα και Ευρώπη, χρειαζόμαστε όραμα, πίστη, σύγχρονες και μεγάλες αθλητικές εγκαταστάσεις και οικονομική ευεξία. Τις λύσεις αυτές κατά την ταπεινή μου γνώμη τις δίνει η Διπλή Ανάπλαση. Κλείνοντας, θέλω να τονίσω την συναισθηματική αξία της Λεωφόρου που σίγουρα υφίσταται και όλοι μας, αλλά και οι επόμενες γενιές από εμάς οφείλουν να τη γνωρίζουν. Γι αυτό στη Λεωφόρο μας, αν αποφασιστεί η Δ.Α, θα υπάρχει ένα μουσείο σύγχρονης Παναθηναϊκής ιστορίας που θέλω να πιστεύω πως θα είναι σημείο αναφοράς για κάθε επισκέπτη καθημερινά».

Στη συνέχεια μεταξύ άλλων αναφέρθηκε από την διοίκηση του Ερασιτέχνη Παναθηναϊκού: 

Για τον λόγο που δεν υπάρχει Plan bκαι για την χρηματοδότηση: «Το θέμα του plan b δεν υπάρχει. Εδώ στη Λεωφόρο ανακατασκευή ή να γκρεμιστεί  και να φτιαχτεί νέο γήπεδο δεν γίνεται. Δεν μπορούμε να αλλάξουμε το Προεδρικό Διάταγμα εμείς. Θα δώσω ένα παράδειγμα. Ο Ολυμπιακός προσπάθησε να αλλάξει τον χώρο πρασίνου, αλλά δεν τα κατάφερε, καθώς μετά από λίγα χρόνια το Π.Δ. που είχε δημιουργηθεί έπεσε. Τα 115 εκατ. για το γήπεδο έχουν δεσμευτεί από το ταμείο Δημοσίων Επενδύσεων. Τα χρήματα υπάρχουν ήδη και επειδή δεν μπορεί να τα πάρει απευθείας η ΠΑΕ, το σχήμα που έχει επιλεχθεί είναι στις συμβάσεις. Αυτό που μπορεί να γίνει είναι να το πάρει ο ΑΟ και να τον παραχωρήσει η ΠΑΕ. Αυτό που θα κάνει η Ευρωπαϊκή Επιτροπή Ανταγωνισμού είναι να εγκρίνει τις συμβάσεις όταν αυτές υπογραφούν».

Για το ιδιοκτησιακό και για τα ίδια δικαιώματα σε Λεωφόρο και Βοτανικό: «Εμείς υποστηρίζουμε ότι είναι δική μας η Λεωφόρος. Αυτό δεν έχει επικυρωθεί νομικά. Είναι ένα θέμα που δεν είναι ξεκάθαρο. Υπάρχουν και από την άλλη πλευρά επιχειρήματα. Ακόμα και η χρησικτησία θέλει νομική απόφαση. Το δικαίωμα χρήσης δεν είναι ιδιοκτησία. Εμείς έχουμε κάνει ένσταση στο κτηματολόγιο για το γεγονός ότι ο Δήμος θεωρεί ότι είναι ιδιοκτήτης τώρα στο γήπεδο μας. Από το 1966 και χρησικτησία κατά δήμο δεν υφίσταται».

Για αυτά που έχει ο ΑΟ στο Βοτανικό: «Παλέψαμε για τις εγκαταστάσεις στο Βοτανικό. Θα εξαντληθούν όλα τα τετραγωνικά μέτρα που έχουμε. Μακάρι να είχαμε 20.000 τ.μ., έχουμε 7.500 τμ. Αυτά που παίρνουμε στο Βοτανικό είναι σημαντικά».

Για τον λόγο που δεν υπάρχει αποτίμηση : «Η αποτίμηση του κατά τη γνώμη μου θα είναι πολύ μικρότερη πλέον. Αν έρθει μια οικονομική μελέτη που σου πει ότι κάνει όσο κάνει το οικόπεδο, που λέει ότι είναι ένα χαμηλό ποσό. Μας συμφέρει  αυτό; Δεν μας συμφέρει».

Για τα τμήματα που υπάρχουν τώρα στη Λεωφόρο και πόσα θα είναι στο Βοτανικό: «Εντός Λεωφόρου είναι 7 τα τμήματα αυτή, στο Βοτανικό θα μπουν άλλα 7 από τα συνολικά 21. Οσον αφορά τα ΑΜΕΑ από τα 17 τα 9 είναι εκτός αυτή τη στιγμή στη Λεωφόρο. Εκεί θα έχουμε παραπάνω. Όσον αφορά τον Ερασιτέχνη τα πράγματα είναι πολύ καλύτερα».

Για την διαπραγμάτευση με την ΠΑΕ Παναθηναϊκός: «Ζητούσαμε 1 εκατ. και την κάρτα μέλους και το δεύτερο ήταν το πιο βασικό. Δεν μπορέσαμε να πάρουμε το 1 εκατ. ευρώ. Και αναλαμβάνει η ΠΑΕ την συντήρηση του γηπέδου. Υπήρχε η πρόβλεψη για κάποια μπόνους που θα τα συζητήσουμε τότε. Επίσης το 10% του σήματος υπήρχε και υπάρχει πάντα. Σε όλες τις συμβάσεις μέχρι σήμερα όλες οι διοικήσεις είχαν ένα πλαφόν ποσό για το 15% των εισιτηρίων. Το Δ.Σ. μας εξουσιοδότησε να διαπραγματευτούμε. Πάντα το ενημερώναμε όμως. Στις διαπραγματεύσεις με τον Δήμο βρέθηκε ο κ. Μαλακατές, ο κ. Βρανόπουλος και ο κ. Παυλόπουλος. Ο κ. Ακριτίδης ήταν στις 2 ας πούμε από τις 10 που κάναμε».

Για το αν συμφέρει τον Παναθηναϊκό ο Βοτανικός: «Όλο αυτό είναι προς το συμφέρον του συλλόγου. Αυτή τη στιγμή είναι εξασφαλισμένη η χρηματοδότηση. Η ομάδα θα είναι οικονομικά αυτάρκης. Και πριν είχε σκαλώσει στα χρήματα. Αν βγει το «όχι», ποιος μας λέει ότι σε 3-4 μήνες ή όποτε πάμε ξανά σε διαπραγμάτευση θα υπάρχουν τα χρήματα; Τα χρήματα είναι εξασφαλισμένα, αλλά αν γίνει 3ος Παγκόσμιος ποιος ξέρει; Μπορεί να έχουμε πεθάνει όλα. Αυτή τη στιγμή δεν απεμπολούμε τίποτα. Αν πάρουμε τις εγκαταστάσεις στο Βοτανικό, τότε θα δώσουμε την Λεωφόρο. Για τους τίτλους ιδιοκτησίας δεν μπήκε καμία διοίκηση στη διαδικασία. Αν σταματήσει όλο αυτό θα γυρίσουμε στην πρότερη κατάσταση. Δεν υπήρχαν ρήτρες για τη Δ,Α, το 2007. Όλες οι προτάσεις έχουν ακουστεί. Εδώ και ένα μήνα οι συμβάσεις είναι αναρτημένες. Η επιστολική ψήφος για πρώτη φορά έγινε και εμείς θέλαμε να ψηφίσει όσο περισσότερος κόσμος γίνεται. Το κάναμε για να μπορέσουμε να μεγαλώσουμε την βάση. Θα ήταν λάθος μας να μην έχουμε την επιστολική ψήφο. Με το πως είναι από το νόμο είναι η διαδικασία της επιστολικής ψήφου, κάποιοι και στο μέλλον θα ψηφίζουν πριν ακούσουν το τι θα ειπωθεί στην εκάστοτε Γ.Σ.»

 

Διαβάστε επίσης

Χρησιμοποιούμε cookies για λόγους στατιστικών & επισκεψιμότητας Συμφωνώ Περισσότερα