Πανεπιστήμιο Πεκίνου: Στα 900 εκατομμύρια, εκτιμώνται τα κρούσματα της Covid-19 στη χώρα

Περίπου δηλαδή το 64% του πληθυσμού της Κίνας έχει μολυνθεί κυρίως στις επαρχίες Γκανσού, Γιουνάν και Κινγκχάι

Κάπου 900 εκατομμύρια άνθρωποι είχαν μολυνθεί με Covid-19 στην Κίνα μέχρι τις 11 Ιανουαρίου, σύμφωνα με μελέτη του Πανεπιστημίου του Πεκίνου.

Η μελέτη αυτή υπολογίζει ότι το 64% του πληθυσμού της Κίνας έχει μολυνθεί από τον SARS-CoV-2 κυρίως στις επαρχίες Γκανσού (το 91% των κατοίκων της φέρονται να έχουν μολυνθεί), Γιουνάν (84%) και Κινγκχάι (80%), την ώρα που κορυφαίος επιδημιολόγος προβλέπει ότι η έξαρση της Covid-19 θα διαρκέσει από δύο έως τρεις μήνες και θα πλήξει ιδιαίτερα τις αγροτικές περιοχές της χώρας καθώς εκατομμύρια Κινέζοι ταξιδεύουν στις γενέτειρές τους – πολλοί για πρώτη φορά από την έναρξη της πανδημίας – ενόψει του Σεληνιακού Νέου Έτους στις 23 Ιανουαρίου.

Οι αργίες αυτές είναι ιδιαιτέρως σημαντικές για τις οικογένειες των Κινέζων, καθώς είναι συχνά η μοναδική ευκαιρία που έχουν μέσα στη χρονιά να επανενωθούν με τους συγγενείς τους και να περάσουν λίγο χρόνο μαζί.

Η Κίνα έχει σταματήσει να δημοσιεύει στατιστικές για την πορεία της υγειονομικής κρίσης αφότου εγκατέλειψε αιφνιδιαστικά την πολιτική μηδενικής ανοχής έναντι του κορωνοϊού, αλλά τα νοσοκομεία στις μεγάλες πόλεις – που διαθέτουν καλύτερες εγκαταστάσεις και είναι πιο εύκολα προσβάσιμα – έχουν κατακλυστεί με ασθενείς της Covid-19 καθώς ο SARS-CoV-2 εξαπλώθηκε στη χώρα.

Διεθνείς εμπειρογνώμονες στον τομέα της υγείας έχουν προβλέψει τουλάχιστον ένα εκατομμύριο θανάτους από την Covid-19 στην Κίνα, η οποία έχει αναφέρει κάτι λίγο περισσότερο από 5.000 θανάτους από την έναρξη της πανδημίας, ένα από τα χαμηλότερα ποσοστά θανάτων στον κόσμο.

 

Διαβάστε επίσης

Χρησιμοποιούμε cookies για λόγους στατιστικών & επισκεψιμότητας Συμφωνώ Περισσότερα