Παπαδόπουλος για σεισμό στην Κρήτη: Η περιοχή έχει δώσει και σεισμό πάνω από 6 Ρίχτερ

Ο κ. Παπαδόπουλος εξήγησε γιατί πρέπει να παρακολουθείται η σεισμική δραστηριότητα στην περιοχή

Σε επιφυλακή βρίσκονται οι σεισμολόγοι για τις συνεχείς σεισμικές δονήσεις τα τελευταία 24ωρα στην Κρήτη, με μεγαλύτερη αυτή των5,1 Ρίχτερ το βράδυ της Πέμπτης.

Αυτό που απασχολεί τους σεισμολόγους είναι μεταξύ άλλων το γεγονός ότι τα επίκεντρα των τελευταίων σεισμών είναι σε χερσαίο μέρος και όχι στην θάλασσα, κάτι που θα δημιουργούσε μια μεγαλύτερη ασφάλεια.

«Η περιοχή έχει δώσει και σεισμό πάνω από 6 Ρίχτερ»

Κάτι που επισήμανε, μιλώντας στον ΑΝΤ1, ο σεισμολόγος Γεράσιμος Παπαδόπουλος. Ο ίδιος δήλωσε αρχικά πως το ρήγμα αυτό, δεν έχει σχέση με αυτό του Αρκαλοχωρίου. Σημείωσε πως η συγκεκριμένη περιοχή δεν είναι πολύ ενεργή σεισμολογικά, ωστόσο είναι αυτή που πριν μερικές δεκαετίες είχε δώσει σεισμό πάνω από 6 Ρίχτερ, και άρα θέλει παρακολούθηση.

Ο Γεράσιμος Παπαδόπουλος μίλησε και για τους απανωτούς ασθενείς σεισμούς που σημειώθηκαν τελευταία στην Κορινθία και τον Κορινθιακό κόλπο. Είναι κάτι για το οποίο μιλά εδώ και καιρό, και όπως είπε μπορεί οι σεισμοί να ήταν ασθενείς, ωστόσο ένα φαινόμενο που επιμένει θέλει παρακολούθηση.

Κι αυτό καθώς σύμφωνα με τα λεγόμενά του, ο Κορινθιακός δίνει ένα σεισμό πάνω από 6 Ρίχτερ κάθε 20 – 30 χρόνια. Ο τελευταίος ήταν το 1995, δηλαδή πριν 28 χρόνια. Και όπως είπε, η φύση… είναι αντικειμενική και δεν έχει να κάνει με το εάν θέλουμε να έρθει ο σεισμός ή όχι. Θα έρθει.

Διαβάστε επίσης

Χρησιμοποιούμε cookies για λόγους στατιστικών & επισκεψιμότητας Συμφωνώ Περισσότερα