Παραιτήθηκε ο επικεφαλής υγείας της Βρετανίας, Τζόναθαν Βαν Ταμ

Θα αποχωρήσει από τα καθήκοντά του στο τέλος Μαρτίου και θα επιστρέψει στα εκπαιδευτικά του καθήκοντα στο Πανεπιστήμιο του Νότιγχαμ

Την παραίτησή του υπέβαλλε ο αναπληρωτής επικεφαλής των υγειονομικών υπηρεσιών της Βρετανίας, επικεφαλής σε θέματα υγείας, σερ Τζόναθαν Βαν Ταμ.

Ο  ίδιος ανακοίνωσε σήμερα ότι θα αποχωρήσει από τα καθήκοντά του στο τέλος Μαρτίου και θα επιστρέψει στα εκπαιδευτικά του καθήκοντα στο Πανεπιστήμιο του Νότιγχαμ. Ο υπουργός Υγείας της Βρετανίας Σαγίντ Τζαβίντ δήλωσε ότι ήταν «τιμή του» να συνεργαστεί μαζί του.

Ανακοινώνοντας την παραίτησή του, ο 57χρονος καθηγητής δήλωσε: «Ήταν το μεγαλύτερο προνόμιο της επαγγελματικής μου καριέρας να υπηρετήσω το βρετανικό λαό κατά τη διάρκεια της πανδημίας».

Επιπλέον, έπλεξε το εγκώμιο στον καθηγητή Κρις Γουίτι, επικεφαλής Αρχίατρο της Αγγλίας, και άλλους επιστήμονες που εργάζονται σκληρά για να βάλουν φρένο στην εξάπλωση των κρουσμάτων του κορωνοϊού.

Η παρουσία του στις ενημερώσεις της Ντάουνινγκ Στριτ και στις συνεντεύξεις του στα μέσα ενημέρωσης, καθώς και το ταλέντο του στις μεταφορές για να περιγράψει την κατάσταση στην οποία βρέθηκε το Ηνωμένο Βασίλειο με τον κορωνοϊό, τον έκαναν ιδιαίτερα δημοφιλή.

Από την πλευρά του, ο πρωθυπουργός Μπόρις Τζόνσον τον ευχαρίστησε για την «εξαιρετική συνεισφορά» του στη χώρα και τις «ανεκτίμητες συμβουλές» του καθ’ όλη τη διάρκεια της πανδημίας ενώ του ευχήθηκε τα καλύτερα για το μέλλον».

Διαβάστε επίσης

Χρησιμοποιούμε cookies για λόγους στατιστικών & επισκεψιμότητας Συμφωνώ Περισσότερα