Παράνομες υιοθεσίες στα Χανιά: Ζευγάρια από το εξωτερικό προσφεύγουν στη Δικαιοσύνη για τα μωρά τους

Πληροφορίες αναφέρουν ότι φέρεται να έχει δοθεί το «πράσινο φως» σε τουλάχιστον ένα ζευγάρι προκειμένου να προχωρήσει σε εξέταση DNA

Στην Δικαιοσύνη προσφεύγουν ζευγάρια από το εξωτερικό, μετά τις καταιγιστικές εξελίξεις για την δράση του κυκλώματος παράνομων υιοθεσιών και εμπορίας βρεφών, προκειμένου να μάθουν αν είναι οι βιολογικοί γονείς νεογνών που γέννησαν παρένθετες μητέρες στο νοσοκομείο Χανίων.

Σύμφωνα με τον Alpha, ήδη έχουν φτάσει στα Χανιά νεαρά ζευγάρια από το εξωτερικό, τα οποία είχαν απευθυνθεί στο συγκεκριμένο κέντρο υποβοηθούμενης αναπαραγωγής, ζητώντας από τον εισαγγελέα να δώσει την άδεια ώστε να έρθουν σε επαφή με τα νεογέννητα.

Τα ζευγάρια αυτά έχουν στα χέρια τους στοιχεία για τις παρένθετες μητέρες, που θα κυοφορούσαν τα δικά τους παιδιά.
Οι ίδιες πληροφορίες αναφέρουν ότι φέρεται να έχει δοθεί το «πράσινο φως» για τουλάχιστον μία περίπτωση προκειμένου να προχωρήσει η εξέταση DNA σε γονείς ενώ μέχρι το τέλος της εβδομάδας άλλο ένα ζευγάρι που ισχυρίζεται ότι τα δίδυμα που γεννήθηκαν τη Δευτέρα σε νοσοκομείο των Χανίων, ίσως είναι δικά τους παιδιά, αναμένεται να υποβληθεί σε εξέταση DNA.

Προφυλακιστέοι οι 4 από τους 8 κατηγορούμενους

Προφυλακιστέοι κρίθηκαν, μετά τις μαραθώνιες απολογίες τους, την Κυριακή, ο γιατρός – ιδιοκτήτης της μονάδας υποβοηθούμενης αναπαραγωγής, εμβρυολόγος της μονάδας, η γραμματέας της δομής, καθώς και η Ρουμάνα που φέρεται να ενεργούσε ως «μεσίτρια» στις παράνομες υιοθεσίες.

Ελεύθερες με περιοριστικούς όρους κρίθηκαν η μαία της μονάδας, η βιολόγος της μονάδας, η εργαζόμενη σε κλινική της πόλης και η αλλοδαπή που φέρεται επίσης να ενεργούσε ως «μεσίτρια» στις παράνομες υιοθεσίες.

Οι οκτώ που οδηγήθηκαν ενώπιον των δικαστικών Αρχών αντιμετώπιζαν τις κατηγορίες της συγκρότησης και ένταξης σε εγκληματική οργάνωση, της εμπορίας ανθρώπων, της μεσολάβησης σε υιοθεσία ανηλίκων κατ’ επάγγελμα, των παραβιάσεων της νομοθεσίας περί εφαρμογής της ιατρικώς υποβοηθούμενης αναπαραγωγής, της πλαστογραφίας, της διατάραξης οικογενειακής τάξης, της απάτης, της σωματικής βλάβης και της παραβίασης της νομοθεσίας για τα ναρκωτικά.

Διαβάστε επίσης

Χρησιμοποιούμε cookies για λόγους στατιστικών & επισκεψιμότητας Συμφωνώ Περισσότερα