Παράταση στις εκλογές των Ομοσπονδιών μέχρι τις 15 Φεβρουαρίου

Η δυνατότητα παράτασης στις θητείες των αθλητικών ομοσπονδιών μέχρι και τις 15 Φεβρουαρίου του 2021 δίνεται μέσα από το νέο αθλητικό νομοσχέδιο που κατατέθηκε, την Παρασκευή θα συζητηθεί στην Επιτροπή Μορφωτικών Υποθέσεων της Βουλής και την επόμενη εβδομάδα θα ψηφιστεί. Η προσθήκη δημιουργεί νέα δεδομένα που προκαλούν τεράστιο ενδιαφέρον, σε μια περίοδο που ειδικά στις μεγάλες Ομοσπονδίες η εκλογική μάχη έχει ανάψει για τα καλά.

Συγκεκριμένα, στο άρθρο 143 αναφέρεται: «1. Ειδικά για το έτος 2020, οι γενικές συνελεύσεις για τις αρχαιρεσίες των αθλητικών ομοσπονδιών συγκαλούνται και οι εκλογές για την ανάδειξη των καταστατικών οργάνων τους διεξάγονται υποχρεωτικά εντός του τελευταίου διμήνου του έτους αυτού ή του χρονικού διαστήματος από την 1η.1.2021 έως την 15η.2.2021, κατά παρέκκλιση των οριζόμενων στην παρ. 1 του άρθρου 22 του ν. 2725/1999 (Α` 121) και στο καταστατικό της οικείας αθλητικής ομοσπονδίας.
2. Οι θητείες των διοικητικών συμβουλίων και κάθε άλλου καταστατικού οργάνου των αθλητικών ομοσπονδιών, οι οποίες, βάσει του νόμου και του οικείου καταστατικού, λήγουν έως την 31η.10.2020, παρατείνονται έως την 15η.2.2021
».

Επίσης, στο νομοσχέδιο προβλέπεται δικαίωμα ψήφου για τα σωματεία θα έχουν μόνο μέλη του ΔΣ τους και όχι απλά μέλη του σωματείου, ενώ ότι είναι στην ευχέρεια της ομοσπονδίας να κάνει εκλογές την ίδια μέρα και ώρα στις κατά τόπους ενώσεις της και όχι σε ένα μέρος.

Διαβάστε επίσης

Χρησιμοποιούμε cookies για λόγους στατιστικών & επισκεψιμότητας Συμφωνώ Περισσότερα