Επιστρέφει στα γήπεδα η Super League 2 την άλλη Τετάρτη

Η Ειδική Επιτροπή της Super League 2 συναντήθηκε σήμερα με τόσο με τον υφυπουργό Αθλητισμού, Λευτέρη Αυγενάκη, όσο, και με τον πρόεδρο της Stoiximan Super League 1, Βαγγέλη Μαρινάκη. Θέμα συζήτησης, φυσικά, η χρηματοδότηση από το Στοίχημα και η επανέναρξη του πρωταθλήματος. Η συνάντηση, ήταν δρομολογημένη ήδη από την περασμένη εβδομάδα, όταν ο Αντώνης Ροκάκης είχε δεσμευτεί πως θα έβρισκε 3,6 εκατ. ευρώ για τις 24 ομάδες της Λίγκας, προκειμένου να λυθεί το πρόβλημα και να κυλήσει ξανά η μπάλα στο χορτάρι.

Οι Άρης Παλτόγλου (ΠΑΕ Αιγάλεω) Βίκτωρ Τσιολέκας (Athens Kallithea) Δημήτρης Παπαδημητρίου (Αναγέννηση Καρδίτσας) Αλέξης Παπακωνσταντίνου (Νίκη Βόλου) και φυσικά ο Αντώνης Ροκάκης (ΠΑΕ Χανιά), που αποτελούν την Ειδική Επιτροπή της SL2, εξέδωσαν ανακοίνωση μέσω της οποίας κάνουν λόγο για ελλιπή ενημέρωση από τη διοίκηση της λίγκας και εσφαλμένες αποφάσεις.

Στην αυριανή συνεδρίαση του ΔΣ της λίγκας θα ενημερωθούν και οι 30 ΠΑΕ για τα όσα ειπώθηκαν στις συναντήσεις με τον υφυπουργό και τον πρόεδρο της SL1. Ωστόσο πλέον υπάρχει πρόσφορο έδαφος για την εύρεση λύσης και την επιστροφή των ομάδων στη δράση την άλλη Τετάρτη!

Αναλυτικά η ανακοίνωση της Ειδικής Επιτροπής της SL2:

«Η Ειδική Επιτροπή της Super League 2 είχε σήμερα Τρίτη, 28 Φεβρουαρίου 2023, επαφές με τον Υφυπουργό Αθλητισμού, Λευτέρη Αυγενάκη και με τον πρόεδρο της Super League 1, Βαγγέλη Μαρινάκη, προκειμένου να εξευρεθεί λύση γύρω από την άμεση επανεκκίνηση του πρωταθλήματος, τη διασφάλιση της αξιοπιστίας του και την εξασφάλιση των απαραίτητων πόρων για τη βιωσιμότητα και την ανταγωνιστικότητα των ΠΑΕ.

Στη συνάντηση με τον κ. Αυγενάκη, ενημερωθήκαμε επακριβώς για τις λεπτομέρειες των δύο συναντήσεων με τους επικεφαλής των Λιγκών στις 23 και 31 Ιανουαρίου, γύρω από τα κριτήρια και την κατανομή της χρηματοδότησης από τον μόνιμο μηχανισμό ενίσχυσης του αθλητισμού, μέσω της φορολογίας των κερδών των παικτών τυχερών παιγνίων.

Επιβεβαιώθηκε η ελλιπής ενημέρωση που είχαμε από τη διοίκησή μας, συνέπεια της οποίας ήταν οι εσφαλμένες αποφάσεις που πήραμε ως Λίγκα. Διαπιστώθηκε η διάθεση της Πολιτείας να σταθεί αρωγός, αρκεί να τηρούνται με συνέπεια όσα συμφωνούνται.

Στο ίδιο πλαίσιο κινήθηκε και η συζήτηση με τον κ. Μαρινάκη. Πρόθεση της Super League 1 είναι η στήριξη όλων των μερών του ποδοσφαίρου και η συνολική αναβάθμισή του, υπό προϋποθέσεις διαφάνειας.

Αναλυτικότερα θα ενημερωθούν οι 30 ΠΑΕ μέλη μας στην αυριανή συνεδρίαση του ΔΣ στις 12:30 το μεσημέρι.

Διαβάστε επίσης

Χρησιμοποιούμε cookies για λόγους στατιστικών & επισκεψιμότητας Συμφωνώ Περισσότερα