Παρέμβαση Σβίγκου στην κόντρα Φίλη – Παππά

Νέο επεισόδιο στην κόντρα με φόντο την ΕΡΤ. Η εκπρόσωπος του ΣΥΡΙΖΑ εμμέσως τάχθηκε υπέρ του Νίκου Φίλη στην κόντρα του με τον Νίκο Παππά.

“Απαντώ επειδή έγινε προσπάθεια να γίνει σύγκριση αυτών που λέει η αξιωματική αντιπολίτευση με αυτά που λέει ο Νίκος Φίλης. Ο Νίκος Φίλης έχει μια συγκεκριμένη άποψη για την ΕΡΤ, την οποία καταθέτει στο δημόσιο διάλογο. Εγώ σε ό, τι με αφορά θα σας πω ότι δεν θεωρώ ότι βοηθά η δημόσια αντιπαράθεση για το τι πρέπει να γίνει για την ΕΡΤ. Αυτό που πρέπει να γίνει είναι να υπάρξουν εποικοδομητικές προτάσεις. Βούληση όλων στον ΣΥΡΙΖΑ είναι να ενισχυθεί περαιτέρω η δημόσια ραδιοτηλεόραση και να ανταποκριθεί στις υψηλές απαιτήσεις που υπάρχουν από τον ελληνικό λαό. Αυτό όμως είναι εντελώς διαφορετικό, επαναλαμβάνω, από την πολεμική την οποία ασκεί συστηματικά πλέον η Ν.Δ. και η οποία ξεκινάει…” σχολίασε η Ράνια Σβίγκου ενώ συμπλήρωσε πως “Το ζήτημα της διοίκησης και της παραδιοίκησης είναι κάτι το οποίο το έχει απαντήσει η ΕΡΤ, το έχει απαντήσει ο αρμόδιος υπουργός, που είναι ο κ. Παππάς. Σας είπα ότι στο δημόσιο διάλογο κατατίθενται διαφορετικές απόψεις για την ΕΡΤ. Είναι διαφορετικό πράγμα να εντοπίζουμε τα προβλήματα που υπάρχουν στην ΕΡΤ και να προτείνουμε λύσεις ώστε αυτή να μπορέσει να ανταποκριθεί καλύτερα στο ρόλο της και είναι άλλο να ασκούμε μια ισοπεδωτική κριτική η οποία δεν έχει σχέση με την πραγματικότητα.

Θα σας πω όμως ότι εμείς στον ΣΥΡΙΖΑ έχουμε μάθει να κάνουμε έναν ανοιχτό διάλογο ακόμα και για ζητήματα δύσκολα. Αλλά αυτό που έχει τελικά σημασία είναι μέσα από το διάλογο να μπορούμε να προχωρούμε μαζί και από κοινού να βρίσκουμε λύσεις στα προβλήματα”.

Διαβάστε επίσης