«Παριστάνει τον… Κινέζο ο πρωθυπουργός»

Να αποδυναμώσει τη σημασία του ταξιδιού του Αντώνη Σαμαρά στην Κίνα επιχειρεί η Κουμουνδούρου. Με επίσημη ανακοίνωση του κόμματος χαρακτηρίζεται το ταξίδι επικοινωνιακού χαρακτήρα, την ώρα μάλιστα που πίσω ο πρωθυπουργός αφήνει… συντρίμμια!

«Αφού έχει απολέσει κάθε άλλο πραγματικό στήριγμα, το μόνο που έχει απομείνει στην κυβέρνηση είναι η καταφυγή στα ίδια επικοινωνιακά παιχνίδια των ταξιδιών του πρωθυπουργού ανά τον κόσμο, που παριστάνει, όμως, κατά τα άλλα τον Κινέζο όσον αφορά στα αδιέξοδα της μνημονιακής πολιτικής», σημειώνουν από τον ΣΥΡΙΖΑ, δίνοντας την πραγματικότητα μέσα από τη δική τους οπτική γωνία: «Στην πραγματικότητα η επιχείρηση αισιοδοξίας και καλλωπισμού του μνημονίου, στην οποία επιδίδεται η κυβέρνηση, προσκρούει στα ίδια τα κοινωνικά και οικονομικά ερείπιά του. Στους 1,5 εκατομμύρια ανέργους, στα 500.000 νοικοκυριά χωρίς εισόδημα, στα εκατοντάδες χιλιάδες λουκέτα σε επιχειρήσεις, στα υπό κατάρρευση ασφαλιστικά ταμεία και στο διαλυμένο κράτος».

«Το σκανδαλώδες ξεπούλημα των δημόσιων επιχειρήσεων, οι χιλιάδες απολύσεις των δημοσίων υπαλλήλων, οι νέοι ληστρικοί φόροι, οι νέες μειώσεις μισθών εξαιτίας της λήξης της μετενέργειας αποτελούν τη χειρότερη απόδειξη ενός εγκληματικού προγράμματος λιτότητας που όχι μόνο δεν μειώνει το δημόσιο χρέος, αλλά απογυμνώνει την οικονομία από κάθε εργαλείο οικονομικής ανάπτυξης και ανασυγκρότησης. Αυτό δεν μπορεί να το κρύψει το μνημονιακό μπλοκ, παρά τις φιλότιμες  προσπάθειές του», καταλήγουν.

Την ίδια ώρα, σε συνέντευξή του σε εφημερίδα της Αυστραλίας ο Αλέξης Τσίπρας αναφέρεται στη σημασία του απόδημου ελληνισμού και τάσσεται υπέρ της παραχώρησης δικαιώματος ψήφου.

«Η ψήφος των ομογενών στις ελληνικές εθνικές εκλογές θα πρέπει να κατοχυρωθεί, αλλά με τρόπο που να διασφαλίζει την ανόθευτη αποτύπωση των πολιτικών συσχετισμών στην Ελλάδα», υπογραμμίζει χαρακτηριστικά και  συμπληρώνει πως «σε μια τέτοια κατεύθυνση, θα βλέπαμε τη δημιουργία ξεχωριστών εκλογικών περιφερειών στην αλλοδαπή, όπου θα διασφαλίζεται η ισότιμη πολιτική παρέμβαση όλων των κομμάτων».

Στην ίδια συνέντευξη ο κ. Τσίπρας λέει πως «για να μπορέσει η Ελλάδα να απαλλαγεί από τη θηλιά των Μνημονίων και να βαδίσει έναν νέο δρόμο, χρειάζεται τη στήριξη και τη συμπαράσταση της Ομογένειας».

Από την άλλη, ο ΣΥΡΙΖΑ διά του κ. Σκουρλέτη, εκπρόσωπου του κόμματος, ξεκαθαρίζει πως όλες οι αποκρατικοποιήσεις θα επανεξεταστούν από την κυβέρνηση που θα συγκροτήσει το κόμμα. Χαρακτηριστικά σε συνέντευξή του σημείωσε πως «θα δούμε τους όρους που έγιναν οι αποκρατικοποιήσεις και το δεύτερο θα κινηθούμε με βάση την πολιτική βούληση να αποκαταστήσουμε τον δημόσιο χαρακτήρα σε μια σειρά στρατηγικές επιχειρήσεις».

Θ. Π.

Διαβάστε επίσης

Χρησιμοποιούμε cookies για λόγους στατιστικών & επισκεψιμότητας Συμφωνώ Περισσότερα