Πάσχα με καραντίνα και Ανάσταση στις… 21:30

Aνάσταση στις 21:30 το βράδυ και περιφορά του Επιταφίου γύρω από τους ναούς περιλαμβάνει το επικρατέστερο σενάριο για το φετινό Πάσχα, αν και οι λεπτομέρειες θα διασαφηνιστούν μετά τη συνεδρίαση της επιτροπής των ειδικών την ερχόμενη Τετάρτη.

Σε αυτό το πλαίσιο κινήθηκε και η συζήτηση του πρωθυπουργού, Κυριάκου Μητσοτάκη και του Αρχιεπισκόπου Ιερώνυμου, που είχε ως αντικείμενο τον τρόπο λειτουργίας των Ιερών Ναών και των εξωτερικών χώρων αυτών, την περίοδο του Πάσχα, με τήρηση όλων των υγειονομικών μέτρων.

Θεωρείται σχεδόν σίγουρο, ότι η Ανάσταση φέτος θα γίνει νωρίτερα από το μεσάνυχτα και συγκεκριμένα στις 21:30. Στο τραπέζι έχει πέσει η πρόταση να υπάρξει επέκταση του ωραρίου κυκλοφορίας τις ημέρες της Μεγάλης Εβδομάδας, με την απαγόρευση να ξεκινά πιθανότατα στις 22:00.

Όσον αφορά στην Λειτουργία της Μεγάλης Παρασκευής, θεωρείται σχεδόν κλειδωμένο ότι δεν θα γίνει η καθιερωμένη περιφορά του Επιταφίου, αν και μπορεί ο Επιτάφιος να βγει στο προαύλιο των ιερών ναών.

«Βρήκαμε μια λύση θα κάνουμε, έναν συμψηφισμό ώστε να μην ταράξουμε τα πράγματα, με περισσότερη ελευθερία, αλλά δεν πιστεύουμε να έχουμε τη δυνατότητα να πάμε στα χωριά μας», είπε ο Αρχιεπίσκοπος Ιερώνυμος σε συνομιλία του με δημοσιογράφους νωρίτερα στη Βουλή, μετά τη συνάντησή του με τον Κυριάκο Μητσοτάκη.

Ο Αρχιεπίσκοπος αποκάλυψε ότι έχει συμφωνηθεί η περιφορά του Επιταφίου να γίνει γύρω από το ναό. Ακόμα, ως προς την προοπτική εξόδου για το Πάσχα, ο Αρχιεπίσκοπος υπογράμμισε ότι «δεν είναι μόνο ότι θέλουμε να πάμε και δεν μας αφήνουν, είναι ότι και οι κάτοικοι φοβούνται, ιδίως των νησιών, την επιδρομή προς τα εκεί». «Ας κάνουμε υπομονή, πιστεύω ο Μάιος θα είναι καλύτερος», υπογράμμισε ο Αρχιεπίσκοπος Ιερώνυμος.

Διαβάστε επίσης

Χρησιμοποιούμε cookies για λόγους στατιστικών & επισκεψιμότητας Συμφωνώ Περισσότερα