Πάτρα: Στη φυλακή η 27χρονη βρεφοκτόνος

Μετά από ομόφωνη απόφαση του εισαγγελέα και του ανακριτή

Το δρόμο της φυλακής αποφασίστηκε να πάρει η 27χρονη μητέρα που εγκατέλειψε το βρέφος της σε ακτή με αποτέλεσμα αυτό να χάσει την ζωή του στην Αγυιά της Πάτρας.

Σήμερα, βρέθηκε στο Δικαστικό Μέγαρο της Πάτρας, προκειμένου να απολογηθεί μετά την προθεσμία που ζήτησε και έλαβε. Σύμφωνα με τοπικά Μέσα, Εισαγγελέας και Ανακριτής έκριναν ότι πρέπει να προφυλακιστεί. Στο πλευρό της βρίσκονταν, πάντως, οι γονείς της που επιμένουν ότι δεν γνώριζαν για την εγκυμοσύνη της κόρη τους.

Υπενθυμίζεται πως η 27χρονη μετά τη γέννηση του μωρού της, τα ξημερώματα της Τετάρτης το… έσκασε από το νοσοκομείο μαζί με το μωρό και σύμφωνα με όσα φέρεται να υποστηρίζει η ίδια, βρέθηκε σε απόγνωση και το άφησε στην ακτή, με σκοπό να το βρει κάποιος και να το πάρει.

Σύμφωνα με την ιατροδικαστική εξέταση, η αιτία θανάτου του βρέφους ήταν «πνιγμός εντός θαλασσίου ύδατος». Ο δικηγόρος της 27χρονης, Γιάννης Αποστόλοπουλος, ισχυρίζεται πως βρίσκεται η γυναίκα βρίσκεται σε επιλόχια κατάθλιψη και έχει ζητήσει να υποβληθεί σε ψυχιατρική γνωμάτευση.

Όσον αφορά στο τι ισχυρίζεται η ίδιο, ο συνήγορός της υπογράμμισε ότι «η κοπέλα δήλωσε στην απολογία της προανακριτικά, πως άφησε το μωρό δίπλα στην θάλασσα, πιστεύοντας και θέλοντας να το βρει κάποιος, ώστε να μην διατρέξει κίνδυνο η ζωή του».

 

Διαβάστε επίσης