Άνοιξαν οι πέντε οι διαθήκες του Μ. Θεοδωράκη- Η αναφορά του στον Νίκο Κουρή

Μέσα από πέντε διαθήκες, οι οποίες συντάχθηκαν σταδιακά σε ένα διάστημα έξι χρόνων, ο Μίκης Θεοδωράκης έδωσε  λεπτομερείς οδηγίες σχετικά με την διαχείριση των περιουσιακών του στοιχείων.

Ο κ. Θεοδωράκης σε κανένα σημείο της διαθήκης δεν αναφέρεται στον Νίκο Κουρή ως γιο του αλλά ως «αυτοαποκαλούμενο Θεοδωράκη» και στη συνέχεια τον ευχαριστεί για τη διάδοση του έργου του. Τού επιτρέπει να συνεχίσει να χρησιμοποιεί το επώνυμο Θεοδωράκης, όπως ακριβώς συνέβαινε εις γνώση του τα τελευταία χρόνια, αναφέρεται σε εκείνον με ιδιαίτερα θερμά λόγια ενώ τού εξασφαλίζει τη συνέχιση της λειτουργίας του διαδικτυακού ραδιοφώνου Mikis Radio, με την δυνατότητα προβολής διαφημίσεων, απαλλάσσοντάς τον, μάλιστα, από την πληρωμή πνευματικών δικαιωμάτων για την αναπαραγωγή των έργων του. 

Όσον αφορά στην ακίνητη περιουσία του, το σπίτι που έμενε απέναντι από την Ακρόπολη, επιθυμία του είναι να γίνει μουσείο. Πρόκειται για ένα περιουσιακό στοιχείο μεγάλης οικονομικής, πολιτιστικής και ευρύτερης ιστορικής αξίας το οποίο ο ίδιος επέλεξε να μην παραμείνει την κατοχή των απογόνων

«Όσον αφορά τα προσωπικά μου αντικείμενα που υπάρχουν στην οικία μου επί της οδού Επιφανούς 1, που ανήκουν σε μένα εφόσον έχουν αγοραστεί από εμένα ή έχουν δοθεί ως δώρο σε μένα και επομένως αυτά μπορώ να τα διαθέσω ορίζω λοιπόν να παραμείνουν στο σπίτι αυτό εφόσον μετατραπεί σε μουσείο, με ευθύνη των αρμόδιων υπηρεσιών του κράτους, και όχι των σημερινών ιδιοκτητών του. Διαφορετικά να παραδοθούν στην Μεγάλη Μουσική Βιβλιοθήκη της Ελλάδος Λίλιαν Βουδούρη» αναφέρει χαρακτηριστικά ο ίδιος στην συμπληρωματική διαθήκη που συνέταξε τον Ιούνιο του 2017.

Το αυτοκίνητό του το αφήνει σε ένα ίδρυμα.

 

Διαβάστε επίσης

Χρησιμοποιούμε cookies για λόγους στατιστικών & επισκεψιμότητας Συμφωνώ Περισσότερα