Πέρασε τα σύνορα και αντί να μπει σε καραντίνα έπαιξε σε αγώνα του πρωταθλήματος

Η επανέναρξη της Volley League οδήγησε και στην πρώτη κλήση σε απολογία επειδή δεν τηρήθηκαν τα μέτρα για τον κορονοϊό.

Η ΕΣΑΠ κάλεσε τους Φιλίπ Ντεσποτόφσκι και ΠΑΟΚ να δώσουν εξηγήσεις για την συμμετοχή του πρώτου στον αγώνα με τον Φίλιππο Βέροιας (νίκη του “Δικέφαλου” με 3-0 σετ).

Σύμφωνα με την ανακοίνωση, ο έμπειρος πασαδόρος φέρεται να παραβίασε το πρωτόκολλο του κορωνοϊού, αφού δεν έμεινε – ως όφειλε – σε καραντίνα για 7 ημέρες μετά την είσοδό του στην Ελλάδα.

Όπως αναφέρεται, ο Ντεσποτόφσκι είχε στα χέρια του ένα αρνητικό τεστ κορονοϊού, ωστόσο ακόμα κι έτσι όφειλε να ακολουθήσει τις οδηγίες που ισχύουν και έχουν συμφωνηθεί.

Αναλυτικά η ανακοίνωση:

“Σχετικά με τη συμμετοχή αθλητή που αγωνίστηκε στην αναμέτρηση Α.Π.Σ.Φιλίππου Βέροιας – ΠΑΟΚ για την 3η αγωνιστική και ο οποίος αν και είχε αρνητικό τεστ covid-19 ωστόσο παραβίασε τις διατάξεις της ισχύουσας νομοθεσίας, η ΕΣΑΠ ανακοινώνει:

Αθλητής της φιλοξενούμενης ομάδας φέρεται να παραβίασε την καραντίνα των 7 ημερών επειδή πέρασε συνοριακή πύλη της χώρας λίγες ώρες πριν την έναρξη του αγώνα.

Όσον αφορά το κύρος του αγώνα και οι παραβάσεις που προκύπτουν βάσει του υγειονομικού πρωτοκόλλου που έχει καταθέσει η ΕΣΑΠ στη ΓΓΑ, ο αθλητής, ο υπεύθυνος υγειονομικός εκπρόσωπος του σωματείου και το σωματείο θα παραπεμφθούν σήμερα στο αρμόδιο δικαιοδοτικό όργανο για περαιτέρω νομικές ενέργειες.

Η ΕΣΑΠ θα διαφυλάξει τα προβλεπόμενα από το υγειονομικό πρωτόκολλο ως κόρη οφθαλμού και θα ηγηθεί της εκστρατείας που κάνει η ελληνική κοινωνία για την καταπολέμηση της πανδημίας covid-19”.

Διαβάστε επίσης

Χρησιμοποιούμε cookies για λόγους στατιστικών & επισκεψιμότητας Συμφωνώ Περισσότερα