Πιανιτζιάνι: «Ο Καλάθης ορίζει το ρυθμό, σε φόρμα ο Παναθηναϊκός»

Αύριο (22/3, 21:45) η Αρμάνι Μιλάνο υποδέχεται τον Παναθηναϊκό, για την 28η αγωνιστική της EuroLeague. Ο τεχνικός των Ιταλών, Σιμόνε Πιανιτζιάνι, περιμένει ότι θα είναι μια δύσκολη αναμέτρηση, αφού -όπως είπε- το πέντε στα πέντε δείχνει τη φόρμα και την αυτοπεποίθηση των «πρασίνων». Ακόμα, μεταξύ άλλων, εκτίμησε ότι «σημαντικό ρόλο θα παίξουν τα ριμπάουντ και οι πόντοι στο τρανζίσιον».

Συγκεκριμένα, δήλωσε: «Ο Παναθηναϊκός έρχεται από πέντε σερί νίκες, με τις τρεις να είναι εκτός έδρας και τη μία μέσα στη Μόσχα, το τελευταίο δευτερόλεπτο. Αυτό τα λέει όλα για τη φόρμα και την αυτοπεποίθησή τους. Είναι μία αθλητική ομάδα, προσπαθούν να πιέσουν από τα πρώτα δευτερόλεπτα, αναγκάζοντας τις άμυνες σε κατάρρευση στη ρακέτα.

Ο Καλάθης, ο οποίος δημιουργεί τα μισά από τα πικ εν ρολ τους, ορίζει τον ρυθμό και γι’ αυτό δεν έχουν μεγάλη ποικιλία. Αλλά, ο ίδιος μπορεί να δημιουργήσει πολλές καταστάσεις για τους τοπ παίκτες που έχουν και κόντρα σε εκείνους θα πρέπει να παλέψουμε.

Αμυντικά -και αυτή είναι η πιο σημαντική παράμετρος- ο Παναθηναϊκός πιέζει πολύ επιθετικά. Φυσιολογικά, είμαστε καλοί στις αποστάσεις στο παρκέ, αλλά κόντρα σε μία τέτοια άμυνα θα πρέπει να είναι πιο δύσκολο. Πιστεύω ότι σημαντικό ρόλο θα παίξουν τα ριμπάουντ και οι πόντοι στο τρανζίσιον».

Διαβάστε επίσης