Πήγαν…300 για να δουν τον «Λεωνίδα» λαμπαδηδρόμο, αλλά ξέχασαν τον κορωνοϊό!

Κλειστά σχολεία, κλειστά δικαστήρια, κλειστά κέντρα διασκέδασης, κλειστά ΚΑΠΗ, αθλητικοί αγώνες κεκλεισμένων των θυρών κλπ. και όλα αυτά υπό την σκιά της πανδημίας του κορονοϊού, αλλά στην Σπάρτη ο κόσμος πήγε στην κεντρική πλατεία για να δει τον Τζέραρντ Μπάτλερ (τον «Λεωνίδα» στην ταινία οι «300») για να τρέχει με την Φλόγα των Ολυμπιακών Αγώνων.

Η  ιστοσελίδα apela.gr ανάρτησε μια φωτογραφία από το συγκεντρωμένο πλήθος η οποία εξηγεί για ποιο λόγο η Ελληνική Ολυμπιακή Επιτροπή  σταμάτησε την Λαμπαδηδρομία.

Όλα τα μέτρα που είχε εξαγγείλει η κυβέρνηση για την προστασία των πολιτών από τον κορωνοϊό πήγαν …περίπατο!

Αναλυτική η ανακοίνωση της ΕΟΕ:

H EOE διακόπτει την Ολυμπιακή Λαμπαδηδρομία για την προάσπιση της δημόσιας υγείας!

H Eλληνική Ολυμπιακή Επιτροπή μετά από την απρόσμενα μεγάλη προσέλευση πλήθους στην Τελετή του Ολυμπιακού φωτός στη Σπάρτη και παρά τις επανειλημμένες συστάσεις προς το κοινό να μην συγκεντρώνεται στις Τελετές, στις πόλεις διέλευσης της Φλόγας πήρε τη δύσκολη αλλά επιβεβλημένη απόφαση να ματαιώσει το υπόλοιπο πρόγραμμα της Λαμπαδηδρομίας επί ελληνικού εδάφους.

Η απόφαση λήφθηκε σε συνεννόηση με το Υπουργείο Υγείας και με τη Διεθνή Ολυμπιακή Επιτροπή με βαθιά αίσθηση ευθύνης, καθώς η δημόσια υγεία είναι το υπέρτατο αγαθό και αυτές τις δύσκολες ώρες επιβάλλεται η λογική στάση από όλες τις πλευρές.

Η παράδοση της Ολυμπιακής Φλόγας στην Οργανωτική Επιτροπή «Τόκυο 2020» θα γίνει κανονικά την Πέμπτη 19 Μαρτίου στο Παναθηναϊκό Στάδιο, χωρίς την παρουσία κοινού.

Διαβάστε επίσης

Χρησιμοποιούμε cookies για λόγους στατιστικών & επισκεψιμότητας Συμφωνώ Περισσότερα