Πλεύρης: «Κανονικότητα για τους εμβολιασμένους» – Ποια μέτρα ανακοινώνονται

Νέες ελευθερίες θα απολαμβάνουν από 13 Οκτωβρίου όσοι έχουν επιλέξει να εμβολιαστούν, ενώ δεν σφίγγει περισσότερο ο «κλοιός» για όσους παραμένουν ανεμβολίαστοι. Οι ανακοινώσεις θα γίνουν σήμερα από τον υπουργό Υγείας, κ. Θάνο Πλεύρη, σε συνέντευξη Τύπου (15:00), μετά το τέλος της συνεδρίασης της Επιτροπής Εμπειρογνωμόνων (10:00).

Οι εμβολιασμένοι θα επιστρέψουν στην κανονικότητά τους, της προ πανδημίας εποχής, διατηρώντας όμως προληπτικά τις μάσκες, αλλά και υγειονομικά πρωτόκολλα.

«Εχθρός δεν είναι ο ανεμβολίαστος, αλλά ο κορωνοϊός», ξεκαθάρισε στην εκπομπή «Ώρα Ελλάδος», στο OPEN TV, o κ. Πλεύρης και ανέπτυξε τη φιλοσοφία των νέων αλλαγών: «Δεν θα υπάρξουν περισσότερο πιεστικά μέτρα για τους μη εμβολιασμένους. Τα μέτρα είναι επαρκή. Αλλά θα υπάρξει μεγαλύτερη ελευθερία για αυτούς που έχουν κάνει το εμβόλιο».

Επανέλαβε ότι ολικό lockdown δεν υπάρχει στο… τραπέζι, τονίζοντας πως: «Ο φετινός χειμώνας δεν μπορεί να είναι ίδιος σε μέτρα με τον περσινό. Συνυπάρχουμε με την πανδημία, όμως τώρα έχουμε τα όπλα να την αντιμετωπίσουμε».

Σύμφωνα με πληροφορίες, τα μέτρα που θα ανακοινωθούν σήμερα είναι τα εξής:

Σε κλειστούς χώρους, μπαρ, κέντρα διασκέδασης και εστιατόρια δεν θα υπάρχει κανένας περιορισμός για όσους είναι πλήρως εμβολιασμένοι.
Επίσης θα μπορούν να παραμένουν στα καταστήματα αυτά όση ώρα θέλουν και εφόσον οι ιδιοκτήτες των επιχειρήσεων απασχολούν εργαζόμενους που είναι πλήρως εμβολιασμένοι δεν θα υπάρχει καμία απαγόρευση ή περιορισμός σε τετραγωνικά, αποστάσεις, χορό, κ.λπ.
Επίσης, οι πλήρως εμβολιασμένοι δεν θα περιορίζονται από κανένα lockdown σε κόκκινη περιοχή, θα μπορούν να κινούνται κανονικά και μετά την απαγόρευση κυκλοφορίας –από 01:00 έως 06: 00– σε αντίθεση με τους ανεμβολίαστους που θα πρέπει να επιστρέφουν σπίτι τους.

Κινηματογράφοι – θέατρα

Στους κινηματογράφους και στα θέατρα, οι επιχειρηματίες θα έχουν τη δυνατότητα να επιτρέπουν την είσοδο σε αποκλειστικά εμβολιασμένους με αντάλλαγμα την εκμετάλλευση του 100% του χώρου της επιχείρησής τους.

Μόνη προϋπόθεση ότι οι ιδιοκτήτες τους θα έχουν εργαζόμενους εμβολιασμένους είτε ανθρώπους που έχουν νοσήσει τους τελευταίους έξι μήνες.

Διαβάστε επίσης

Χρησιμοποιούμε cookies για λόγους στατιστικών & επισκεψιμότητας Συμφωνώ Περισσότερα