Πλεύρης: «Οι ανεμβολίαστοι υγειονομικοί πρέπει να μείνουν εκτός ΕΣΥ»

Το υπουργείο Υγείας προετοιμάζει σχετική διάταξη για την απόλυση των υγειονομικών από το ΕΣΥ

Την άποψη πως οι ανεμβολίαστοι υγειονομικοί θα πρέπει να μείνουν εκτός ΕΣΥ από τον Απρίλιο αν δεν έχουν προχωρήσει στην πρώτη δόση του εμβολίου, εξέφρασε ο υπουργός Υγείας Θάνος Πλεύρης.

Υπενθυμίζεται πως κ. Πλεύρης  έχεε ξεκαθαρίσει σε παλαιότερες τηλεοπτικές του εμφανίσεις πως θα υπάρξουν δύο επιλογές, η απομάκρυνση των ανεμβολίαστων υγειονομικών ή η συνέχιση της αναστολής εργασίας τους.

Ο ίδιος είχε τονίσει επίσης πως η θέση του υπουργείου Υγείας συντάσσεται με την πρώτη επιλογή.

Ο υπουργός Υγείας επανήλθε στο θέμα στην τοποθέτησή του στη Βουλή, αναφέροντας πως προετοιμάζεται σχετική διάταξη για την απομάκρυνση των υγειονομικών από το ΕΣΥ.

Ειδικότερα, απαντώντας σε επίκαιρη ερώτηση του βουλευτή του ΚΚΕ Γιώργου Λαμπρούλη ο οποίος ζήτησε την άμεση επιστροφή στο ΕΣΥ των ανεμβολίαστων υγειονομικών είπε «Όχι. Δεν θα συμβεί τίποτα από όσα λέτε. Δεν θα επιστρέψουν στην εργασία τους οι ανεμβολίαστοι υγειονομικοί . Ούτε θα πάρουν αναδρομικά χρήματα ούτε θα αναγνωριστεί η περίοδος αναστολής ως συντάξιμος χρόνος. Οι ίδιοι επιλέγουν να μην εμβολιαστούν. Οι ίδιοι επιλέγουν να μην επιστρέψουν στην υπηρεσία τους και να προσφέρουν φροντίδα στους ασθενείς και οι ίδιοι είναι υπεύθυνοι για τις επιλογές του».

«Για όσο καιρό διαρκεί η πανδημία δεν τίθεται θέμα επιστροφής τους. Όπως δίνουμε παρατάσεις στο επικουρικό προσωπικό δεν θα επιστρέψουν!. Η θέση όμως του υπουργού Υγείας που έχω εισηγηθεί στη κυβέρνηση είναι ότι αυτοί που δεν θα εμβολιαστούν δεν πρέπει να παραμείνουν στο σύστημα. Με τη λήψη 31 Μαρτίου ή θα παραταθεί η αναστολή όσο διαρκεί η πανδημία ή θα φέρουμε διάταξη ως τυπικό προσόν θα έχει τον εμβολιασμό και οι θέσεις που θα αδειάσουν θα προκηρυχθούν για τους σημερινούς επικουρικούς», επισήμανε ο κ. Πλεύρης.

Διαβάστε επίσης

Χρησιμοποιούμε cookies για λόγους στατιστικών & επισκεψιμότητας Συμφωνώ Περισσότερα