Ένταση Πολάκη – Πλεύρη για Novartis: «Σε άδειασε μέχρι και ο Τσίπρας» – «Αυτά να τα πεις σε αυτόν, υπήρχε χρηματισμός»

Οι αναφορές του βουλευτή του ΣΥΡΙΖΑ περί «χρηματισμού» πολιτικών προσώπων προκάλεσε την αντίδραση των βουλευτών της ΝΔ 

Αμετανόητος εμφανίστηκε ο Παύλος Πολάκης στην επιτροπή Θεσμών και Διαφάνειας της Βουλής επιμένοντας στην σκευωρία Novartis.

Την ώρα που ο πρώην πρωθυπουργός Αλέξης Τσίπρας χαρακτήρισε την διαχείριση της υπόθεσης και την ποινική δίωξη 10 πολιτικών του αντιπάλων ως ένα από τα μεγαλύτερα λάθη της διακυβέρνησης του και ο τότε υπουργός Δικαιοσύνης Σταύρος Κοντονής αποκάλυψε ότι λειτουργούσε «παραϋπουργείο δικαιοσύνης» ο κ. Πολάκης υποστήριξε ότι υπήρξε χρηματισμός πολιτικών προσώπων και πως «η ιστορία δεν τελειώνει».

Οι αναφορές του κ. Πολάκη περί «χρηματισμού» πολιτικών προσώπων προκάλεσε την αντίδραση των βουλευτών της ΝΔ και έντονο διάλογο με τον Θάνο Πλεύρη. «Σκάνδαλο Novartis υπήρχε γιατί οι προστατευόμενοι μάρτυρες με όσα κατέθεσαν στην Αμερική επιβλήθηκε πρόστιμο στην εταιρεία. Είπαν ότι χρηματοδότησαν πολιτικούς και υπηρεσιακούς παράγοντες στην Ελλάδα για να καθορίσουν τιμές που απλώθηκαν στην Ευρώπη και όλο τον κόσμο. Μόνο εδώ είναι σκευωρία και αρχειοθέτηση – όχι αθώωση. Η ιστορία δεν τελειώνει» είπε ο βουλευτής του ΣΥΡΙΖΑ πυροδοτώντας την σύγκρουση.

Θάνος Πλεύρης: Για την δική σου θητεία στο Υγείας γιατί δεν μιλάς

Πολάκης: Είσαι ο βαρκάρης του Αχέροντα . Σιωπή. Δεν θα πέφτει τίποτα κάτω. Δεν θα κορδίζει ο Πλεύρης ο οποίος επι ημερών του διαχειρίστηκε τεράστιο πακέτο χρημάτων και είχε τους περισσότερους νεκρούς.

Πλεύρης: Εσύ έβγαινες ως αντιεμβολιαστής τότε

Πολάκης: μετριόμαστε εκ του αποτελέσματος. 13 χιλ νεκρούς παρέλαβε 35 χιλ νεκρούς παρέδωσες

Πλεύρης: αν δεν είχαμε τα εμβόλια θα είχαμε 100 χιλ νεκρούς

Πολάκης: Σιωπή

Πλεύρης: Σε άδειασε μέχρι και ο Τσίπρας

Πολάκης: Αυτά να τα πεις στον Τσίπρα όχι σε εμένα . Χαμηλά το κεφάλι. Σιωπή

Διαβάστε επίσης

Χρησιμοποιούμε cookies για λόγους στατιστικών & επισκεψιμότητας Συμφωνώ Περισσότερα