Αντιπαράθεση Ραγκούση – Πλεύρη για τον τρόπο που διορίζονται αστυνομικοί στα τμήματα

Ραγκούσης: Η κυβέρνηση περνάει ειδικούς φρουρούς χωρίς πανελλήνιες – Πλεύρης: Το ΠΑΣΟΚ τους έβαλε με εσάς υπουργό

Για τη δολοφονία της 28χρονης από τον 39χρονο πρώην σύντροφό της έξω από το Αστυνομικό Τμήμα Αγίων Αναργύρων, μίλησαν ο Θάνος Πλεύρης και ο Γιάννης Ραγκούσης, αναφερόμενοι στον τρόπο με τον οποίο εντάσσονται αστυνομικοί στα Τμήματα.

«Πιστεύω βαθιά ότι η κυβέρνηση έχει κάνει κακούργημα σε βάρος της Ελληνικής Αστυνομίας. Μέχρι να αναλάβει η κυβέρνηση Μητσοτάκη το 2019, είχε η χώρα πετύχει διακομματικά με τη συμβολή της Νέας Δημκρατίας, του ΠΑΣΟΚ και του ΣΥΡΙΖΑ, που ήταν στην κυβέρνηση από το 2010-11 και μετά, όλοι οι αστυνομικοί να πηγαίνουν κι να αναλαμβάνουν δράση στα αστυνομικά τμήματα μόνο μέσω πανελληνίων εξετάσων και αφού εκπαιδευτουν τουλάχιστον δύο χρόνια στις ακαδημίες της Ελληνικής Αστυνομίας» είπε για το θέμα των αστυνομικών ο Γιάννης Ραγκούσης σε πρωινή εκπομπή του ΑΝΤ1 και συνέχισε: «Από το 2019 και μετά, ενώ αυτό είχε κατακτηθεί και ήταν πράξη όλων των κυβερνήσεων, επανέφεραν τον διορισμό χιλιάδων αστυνομικών στα τμήματα υπό τον τίτλο ‘Ειδικοί Φρουροί’ χωρίς να τους περνάνε από Πανελλήνιες Εξετάσεις».

Σε αυτό το σημείο, ανέβηκαν οι τόνοι, με τον Θάνο Πλεύρη να του απαντά: «Τι λέτε κύριε Ραγκούση… Εσείς σαν υπουργός επί ΠΑΣΟΚ βάλατε ειδικούς φρουρούς και καλά κάνατε. Και ο ααξιωματικός υπηρεσίας ήταν από Πανελλήνιες» και τον κ. Ραγκούση να ανταπαντά: «Λέτε ψέματα».

Διαβάστε επίσης

Χρησιμοποιούμε cookies για λόγους στατιστικών & επισκεψιμότητας Συμφωνώ Περισσότερα