ΠΟΕΔΗΝ: «Λαγός της κυβέρνησης ο Αθανάσιος Εξαδάκτυλος»

Απαράδεκτη και απάνθρωπη πρόταση να πληρώνουν μέρος της νοσηλείας τους οι ανεμβολίαστοι 

Συνεχίζονται οι αντιδράσεις από φορείς της ιατρικής κοινότητας που αποδοκιμάζουν τις δηλώσεις του πρόεδρου του Πανελλήνιου Ιατρικού Συλλόγου να πληρώνουν μέρος της νοσηλείας τους οι ανεμβολίαστοι για τον κορωνοϊό.

Απαράδεκτη και απάνθρωπη πρόταση

Η ΠΟΕΔΗΝ τονίζει ότι αποδοκιμάζει «με κάθε τρόπο τις δηλώσεις του προέδρου του ΠΙΣ» υπογραμμίζοντας ότι ο Αθανάσιος Εξαδάκτυλος «λειτουργεί ως λαγός της κυβέρνησης για την ιδιωτικοποίηση του δημόσιου συστήματος υγείας».

Η ΠΟΕΔΗΝ χαρακτηρίζει «απαράδεκτη και απάνθρωπη» την πρόταση εκτιμώντας πως «οδηγεί σε κατάργηση κάθε έννοιας δημόσιας δωρεάν περίθαλψης, αφού με τη λογική αυτή οι ασθενείς οποιοιδήποτε ασθενείς που κρίνεται ότι δεν είχαν εφαρμόσει προληπτικά μέτρα πριν ασθενήσουν ή τραυματιστούν όπως παχύσαρκοι, καπνιστές ή οδηγοί θα πρέπει να πληρώνουν μέρος των νοσηλίων τους».

Αναφαίρετο δικαίωμα η δωρεάν περίθαλψη

Και ο Ιατρικός Σύλλογος Αθηνών (ΙΣΑ) «δηλώνει κατηγορηματικά ότι είναι αναφαίρετο δικαίωμα των πολιτών η δωρεάν περίθαλψη», διαχωρίζοντας ουσιαστικά τη θέση του από αυτήν που εξέφρασε ο πρόεδρος του ΠΙΣ.

Τις δηλώσεις Εξαδάκτυλου είχαν σπεύσει να καταδικάσουν άμεσα και με τον πιο κατηγορηματικό τρόπο και τα πρωτοβάθμια και δευτεροβάθμια σωματεία των νοσοκομειακών γιατρών και των εργαζομένων στο ΕΣΥ -ΟΕΝΓΕ και ΕΙΝΑΠ- χαρακτηρίζοντάς τες επιεικώς απαράδεκτες.

Διαβάστε επίσης

Χρησιμοποιούμε cookies για λόγους στατιστικών & επισκεψιμότητας Συμφωνώ Περισσότερα