Ποινική δίωξη για διασπορά fake news στον δικηγόρο των αρνητών

 Για διασπορά ψευδών ειδήσεων, μέσω διαδικτύου κατ’ εξακολούθηση κατηγορείται  ο δικηγόρος ο οποίος φέρεται να δηλώνει αρνητής του κορωνοϊού αλλά και του εμβολίου ενώ, σύμφωνα με τις καταγγελίες, τάσσεται και κατά της διασωλήνωσης των ασθενών, υποστηρίζοντας πως γίνονται χωρίς λόγο.

Η Εισαγγελία Πρωτοδικών Αθηνών προχώρησε στην άσκηση ποινικής δίωξης μετά την ολοκλήρωση της κατεπείγουσας προκαταρκτικής εξέτασης που είχε διαταχθεί με αφορμή ηλεκτρονικά αρχεία με τις αναφορές του δικηγόρου για τον κοροναϊό που είχαν διαβιβαστεί από τη Διεύθυνση Ηλεκτρονικού Εγκλήματος.

Μετά την άσκηση της ποινικής δίωξης, ο φάκελος της υπόθεσης απεστάλη στην Εισαγγελία Εφετών προκειμένου να προσδιοριστεί η δίκη του από Τριμελές Εφετείο Πλημμελημάτων λόγω της ειδικής δωσιδικίας που έχει εκ του νόμου ως δικηγόρος.

Ερευνάται η εμπλοκή του σε θάνατο 54χρονης στον Ευαγγελισμό

Σύμφωνα με δημοσιογράφο του Mega, εξετάζεται η εμπλοκή του στην υπόθεση της 54χρονης που πέθανε από κορωνοϊό στις αρχές Σεπτεμβρίου, έχοντας αρνηθεί να διασωληνωθεί.

Ο φάκελος της υπόθεσης είχε ανατεθεί στον Εισαγγελέα Πρωτοδικών Γιώργο Νούλη, ο οποίος αναζητά πρόσωπα, εκτός του νοσοκομείου, που φέρονται να απέτρεψαν ή να εμπόδισαν την έγκαιρη διασωλήνωση της ασθενούς.

Επιπλέον, σύμφωνα με την ίδια δημοσιογράφο, το όνομά του ερευνάται και για τις υποθέσεις των εκταφών που ζητούν συγγενείς νεκρών από κορονοϊό, οι οποίοι αιτούνταν να γίνει νεκροτομή στους εκλιπόντες γιατί δεν πίστευαν ότι κατέληξαν από τον ιό

Διαβάστε επίσης

Χρησιμοποιούμε cookies για λόγους στατιστικών & επισκεψιμότητας Συμφωνώ Περισσότερα