Πόλεμος Ισραήλ – Χαμάς: Ο Σολτς σε καταφύγιο της γερμανικής Πρεσβείας μετά από συναγερμό για ρουκέτες

Ο Γερμανός καγκελάριος προσγειώθηκε στο Ισραήλ το απόγευμα της Τρίτης για μια επίσκεψη αλληλεγγύης

Σε καταφύγιο της γερμανικής πρεσβείας στο Τελ Αβίβ, στο Ισραήλ, κατέφυγε ο Γερμανός καγκελάριος Όλαφ Σολτς μετά τον συναγερμό που ήχησε λόγω ρουκετών που εκτόξευσαν μαχητές της Χαμάς.
Ο Όλαφ Σολτς έμεινε για λίγα λεπτά εκεί, ενώ, αρκετές εκρήξεις ακούστηκαν στο κέντρο του Τελ Αβίβ. Σημειώνεται ότι ο Γερμανός καγκελάριος προσγειώθηκε στο Ισραήλ το απόγευμα της Τρίτης για μια επίσκεψη αλληλεγγύης. Εκτός από τον πρωθυπουργό Μπενιαμίν Νετανιάχου, που πραγματοποιήσαν κοινές δηλώσεις, συναντήθηκε με τον πρόεδρο της χώρας Ισαάκ Χέρτζογκ.

Σολτς: Ευθύνη της Γερμανίας λόγω του Ολοκαυτώματος να διασφαλίσουμε την ύπαρξη του Ισραήλ

Στην κοινή δήλωσή του με τον Ισραηλινό πρωθυπουργό ο Μπέντζαμιν Νετανιάχου τόνισε ότι «είναι σημαντικό σήμερα από εδώ, σε αυτή τη δύσκολη κατάσταση, να πούμε ξεκάθαρα: η γερμανική ιστορία και η ευθύνη μας που προκύπτει από το Ολοκαύτωμα καθιστούν καθήκον μας να διασφαλίσουμε την ύπαρξη του Ισραήλ».

Παράλληλα, ο Όλαφ Σολτς προειδοποίησε «όλους τους άλλους εμπλεκόμενους να μην μπουν σε αυτή τη σύγκρουση» καθώς θα ήταν «ένα μεγάλο και ασυγχώρητο λάθος».

«Σε δύσκολες στιγμές, η Γερμανία έχει μόνο ένα μέρος – να σταθεί στο πλευρό του Ισραήλ», είπε ο Όλαφ Σολτς, προσθέτοντας ότι «το Ισραήλ έχει το δικαίωμα βάσει του διεθνούς δικαίου να υπερασπιστεί τον εαυτό του και να πολεμήσει την τρομοκρατία. Κάθε χώρα έχει καθήκον να υπερασπιστεί τον εαυτό της και να προστατεύσει τους πολίτες της».

Διαβάστε επίσης

Χρησιμοποιούμε cookies για λόγους στατιστικών & επισκεψιμότητας Συμφωνώ Περισσότερα