Πόλο: Με εννέα ομάδες το νέο πρωτάθλημα της Α1 γυναικών

Θα έχει μία απουσία το πρωτάθλημα της Α1 γυναικών τη νέα σεζόν κι έτσι η αναδιάρθρωση, που είχε αποφασίσει η ΚΟΕ στο τέλος της προηγούμενης σεζόν δεν υλοποιείται στον καλύτερο βαθμό. Ο Τρίτων Αμαρουσίου, που είχε εξασφαλίσει την άνοδο ως δεύτερος από την Α2, δεν δήλωσε συμμετοχή στη μεγάλη κατηγορία και δεν αντικαταστάθηκε από κάποια επιλαχούσα ομάδα.

Σε ό,τι αφορά το σύστημα διεξαγωγής, παρά την αύξηση και τον μονό αριθμό ομάδων, θα διατηρηθεί σε γενικές γραμμές το «τριφασικό» σύστημα των προηγούμενων ετών, αλλά με κάποιες σημαντικές διαφοροποιήσεις. Στην Α΄ φάση σχηματίζονται ένας όμιλος των πέντε ομάδων (Ολυμπιακός, Βουλιαγμένη, Εθνικός, Γλυφάδα, Ρέθυμνο) και ένας των τεσσάρων (Νηρέας Χαλανδρίου, ΝΟ Λάρισας, ΝΕ Πατρών, Πανιώνιος).

Στη Β΄ φάση, οι δύο πρώτοι του Α΄ ομίλου και οι δύο τελευταίοι του Β΄ ομίλου αναμετρώνται σε μία σειρά best of three, με το νικητή να εξασφαλίζει βαθμολογικό πλεονέκτημα για τη συνέχεια. Οι υπόλοιπες πέντε ομάδες θα συγκροτήσουν έναν όμιλο και θα παίξουν μεταξύ τους σε ένα γύρο (οι έδρες θα προκύψουν μετά από κλήρωση).

Οι τρεις πρώτοι θα μετάσχουν στη Γ΄ φάση στον όμιλο 1-5, απ’ όπου θα προκύψουν οι τέσσερις ομάδες των πλέι-οφ, και οι δύο τελευταίες θα πάνε στις θέσεις 6-9, απ’ όπου θα βγει το ζευγάρι των πλέι-άουτ.

Στην Α2 θα υποβιβαστεί μία ομάδα και θα ανέβουν δύο, προκειμένου να συμπληρωθεί δεκάδα για τη σεζόν 2020-21.

Αναλυτικά το πρόγραμμα της 1ης αγωνιστικής της Α1 πόλο γυναικών:

1η Αγωνιστική (28/9)
Α’ Όμιλος
ΑΝΟ Γλυφάδας – Εθνικός
ΝΟ Ρεθύμνου – Ολυμπιακός
Ρεπό: ΝΟ Βουλιαγμένης

Β’ Όμιλος
ΝΕ Πατρών – ΝΟ Λάρισας
Πανιώνιος – Νηρέας Χαλανδρίου

Διαβάστε επίσης