Ποντιακό κόμμα ο Ιβάν, «καρφώθηκε» το Σαββιδοτεχνείο

Θέλει η πουτ@ν@ να κρυφτεί κι η χαρά δεν την αφήνει. Για τα πάντα όλα έχει βρει την άκρη αυτός ο λαός. Δεν υπάρχει τέτοια ράτσα στην Οικουμένη σαν τους Έλληνες. Ο Ιβάν Σαββίδης είναι έτοιμος να φτιάξει κόμμα. Ποντιακόν Κόμμα Ελλάδας. Και μην πει κανένας, τι μας λες, ρε μάστορα, ποτέ δεν είπε ο Ιβάν ότι θα φτιάξει κόμμα. Ο Σαββίδης μπορεί να μην το είπε ο ίδιος, αλλά το λένε οι πέριξ. Θα σ’ τα πω, ένα-ένα, κάνε υπομονή, μάστορα. Έτοιμο το ’χει. Και το βγάζει σιγά-σιγά στην πιάτσα. Για να έχει γίνει συνείδηση, όταν θα το ανακοινώσει. Άκου προσεκτικά.

Στις 8 Μαΐου, μία ημέρα μετά την τηλεδιάσκεψη της Super League1, όπου ο Μαρινάκης είχε αποκαλέσει Ρώσο τον Σαββίδη, το sdna δημοσίευσε δηλώσεις από την πρόεδρο της πανελλήνιας ομοσπονδίας ποντιακών συλλόγων, Χριστίνα Σαχινίδου, στο ράδιο FOCUS 103,6. Κι αφού τα έχωσε στον Μαρινάκη, ρωτήθηκε για το αν ο Ιβάν θα φτιάξει πολιτικό κόμμα. Κι απάντησε ότι δεν υπάρχει καμία τέτοια περίπτωση. Μάλιστα. Το sdna ξέρεις τι τίτλο είχε, όπως το βλέπεις; «Αν κάνει κόμμα ο Σαββίδης, όλοι οι Πόντιοι θα είμαστε μαζί του». Κι ας μην έλεγε τίποτα η Σαχινίδου στο κείμενο του sdna.

Πάμε παρακάτω. Κάνω κοπτική ραπτική στο κείμενο και το κρατάω στην επιφάνεια εργασίας, αχρείαστο να ’ναι. Την περασμένη Τρίτη, γκουγκλάρω να βρω το κείμενο με τις δηλώσεις της Σαχινίδη στο sdna. Πάπαλα. Πουθενά. Το sdna που κάνει δημοσιογραφία και καλά, το απέσυρε, μάστορα. Λευκή σελίδα. «Η σελίδα δεν βρέθηκε ή δεν είναι διαθέσιμη», σου λέει. Τι έγινε, ρε, τη χακάρανε; Κανένας δεν τη χάκαρε, μάστορα. Οι ίδιοι την απέσυραν. Για να μην καρφωθούνε.

Σ’ το προχωράω, γιατί έχει και καλύτερο. Ξαναγκουγκλάρω και πέφτω απάνω στο sfina.gr που κάθε μέρα λιβανίζει τον Ιβάν. Μάλιστα. Και διαβάζω και παθαίνω πλάκα: Άκου, μάστορα, τι είπε η Σαχινίδου όταν ρωτήθηκε αν θα κάνει κόμμα ο Σαββίδης: «Αυτά είναι αστεία! Δεν έχει τέτοια πρόθεση ο Σαββίδης. Όταν παλιά έγινε μια κουβέντα για τον Καποδίστρια και είχε πει “εδώ τον Καποδίστρια που ήταν φιλοΡώσος τον έφαγαν σε μια νύχτα”. Δεν γνωρίζω τι μπορεί να έχει στο μυαλό του για το μέλλον», είπε αρχικά η κα Σαχινίδου, και στη συνέχεια πρόσθεσε: «Αν κάνει αυτό το βήμα και φτιάξει κόμμα, το μόνο σίγουρο είναι όλοι οι Πόντιοι θα είμαστε μαζί του, και αυτό το γνωρίζει ο ίδιος πολύ καλά. Φτάνει τόση λάσπη για τον Σαββίδη. Από τον θεσμικό μου ρόλο, είμαι ενάντια σε οποιονδήποτε αποδίδει τέτοιους χαρακτηρισμούς».

Κατάλαβες τι παίχτηκε; Οι Σαββιδοτέχνες είχαν αφαιρέσει από το κείμενο τη φράση της Σαχινίδου, που έλεγε ότι αν κάνει κόμμα ο Σαββίδης όλοι οι Πόντιοι θα είναι μαζί του, αλλά ξέχασαν να το βγάλουνε κι από τον τίτλο. Γι’ αυτό άλλα έλεγε ο τίτλος και άλλα το κείμενο. Γι’ αυτό και το απέσυραν. Μόνο που ξέχασαν οι Σαββιδοτέχνες πως αφού θεωρούν ότι το Μαρινακέικο είναι της πλάκας στην προπαγάνδα, με την «Α» και την iapopsi.gr δεν κουλαντρίζουν εύκολα.

Πάμε παρακάτω, γιατί έχει πολύ ψωμί ακόμα. Τον περασμένο Αύγουστο ο Μπάμπης Αποστολίδης, ποινικός δικηγόρος με τα σέα του και τα μέα του, το δήλωσε καθαρά: «Πιστεύω ότι ο Ιβάν θα ιδρύσει αρχικά έναν πολιτικό φορέα και αμέσως μετά ένα νέο πολιτικό κόμμα, γιατί είναι πολιτικός και δεν του έχει φύγει ποτέ από το μυαλό η ιδέα να πολιτευθεί, όπως είχε κάνει στη Βουλή της Δούμας της Ρωσίας».

Κι όχι μόνο ο Μπάμπης. Ο Παντελής Σαββίδης ξαναχτύπησε στο δόξα πατρί. Σεβάσμιος στην κοινωνία της Θεσσαλονίκης ο Παντελής, που είναι υπάλληλος της ΕΤ3 και κονομάει από το κράτος των Αθηνών. Πριν από κάνα-δυο μήνες, είχε γράψει ότι πρέπει να ιδρυθεί πολιτικός φορέας στην Ελλάδα, για να πάψει να είναι ιδιοκτησία της Αθήνας. Μόλις του την έπεσε η «Α» και η iapospi.gr, την έκανε γυριστή και, για να τα μπαλώσει, έγραψε μετά ότι ο πολιτικός φορέας αυτός πρέπει να έχει έδρα το Καστελόριζο. Μας έπεισε ο κυρ-Παντελής.

Το πράγμα σοβάρεψε την περασμένη Δευτέρα από τον Παντελή που κονομάει από το κράτος των Αθηνών. Να τι πόσταρε στο facebook: «Ο Μητσοτάκης μισεί τη Θεσσαλονίκη. Φοβάται τον Τζιτζικώστα και απαξιώνει την πόλη. Αν δεν υπάρξει πολιτικός φορέας πανελλαδικής εμβέλειας που θα επιδιώκει την ανάπτυξη όλης της Ελλάδας, πλην λεκανοπεδίου, για τα επόμενα 30 χρόνια η πόλη και η ελληνική περιφέρεια έχουν τελειώσει. Τα χαζοχαρούμενα, ή τα κομματικά καθοδηγούμενα αφήστε τα. Ξυπνήστε». Κατάλαβες τι παιχνιδάκι παίζει ο κυρ-Παντελής; Να ξυπνήσουνε, λέει. Κι άμα ξυπνήσουνε οι Θεσσαλονικείς και ρωτήσουνε, γιατί δεν παραιτείται από την ΕΤ3 ο κυρ-Παντελής, αφού το παίζει κατά του κράτους των Αθηνών, τι θ’ απαντήσει ο κυρ-Παντελής; Ότι είναι άλλο πράγμα η κονόμα, θ’ απαντήσει ο κυρ-Παντελής.

Κι όχι ότι είναι κακό να φτιάξει κόμμα ο Σαββίδης. Όποιος θέλει, φτιάχνει, δημοκρατία έχει η Ελλάδα. Εδώ μπορεί να φτιάξουνε κόμμα οι Πακιστανοί με τους Αφγανούς, και δεν θα φτιάξει ο Σαββίδης, πλάκα κάνουμε τώρα; Τυχαία βγήκε και τα είπε αυτά η Σαχινίδου; Όχι βέβαια.  Το δεξί χέρι του Σαββίδη βγαίνει και λέει ότι άπαξ και κάνει κόμμα όλοι οι Πόντιοι θα τον στηρίξουν, πάει να πει ότι είναι έτοιμο το πλάνο.

Πρώτη η «Α» και η iapopsi.gr τον έγραψε «Μπερλουσκόνι της Βόρειας Ελλάδας» τον Σαββίδη. Και μετά το έκλεψαν οι Σαββιδοτέχνες κι αποκαλούσαν τον Μαρινάκη «Μπερλουσκόνι της Ελλάδας». Κανένα πρόβλημα. Την υγειά μας να έχουμε, κι οι Σαββιδοτέχνες να μας αντιγράφουν.  Αλλού είναι το θέμα μου. Για τη Σαχινίδου θα σου μιλήσω, μάστορα.

Η Χριστίνα είναι πρόεδρος των ποντιακών συλλόγων. Μάλιστα. Με γεια της, με χαρά της. Ρώτησε όλους τους Πόντιους αν συμφωνούνε μαζί της όταν λέει ότι θα στηρίξουμε τον Σαββίδη; Πολύ σοβαρά μιλάμε τώρα. Έχει εξουσιοδότηση το Χριστινάκι να μιλάει εξ ονόματος όλων των ποντιακών συλλόγων; Αν έχει και της είπανε ότι όλοι οι Πόντιοι στη Βόρεια Ελλάδα στηρίζουνε τον Ιβάν, να βγει να το πει στα ίσια κι όχι να κάνει την ντουντούκα του Σαββίδη σε ήχο πλάγιο.

Δηλαδή, οι Πόντιοι στα Σούρμενα, στην Καλλιθέα, στο Κερατσίνι και τον Κορυδαλλό είναι όλοι με τον Σαββίδη; Πλάκα κάνουμε τώρα; Ο Μελισσανίδης θα στηρίξει κι αυτός τον Σαββίδη άπαξ και φτιάξει κόμμα; Κι ο Μαρινάκης, που είναι Πόντιος από μάνα, θα κατέβει με κανένα πλακάτ στον Πειραιά, στηρίζουμε Σαββίδη; Αλλού είναι το θέμα. Ο Ιβάν, που έβγαλε τρεις σελίδες ανακοίνωση για τη Γενοκτονία των Ελλήνων του Πόντου, πάει να χωρίσει τους Πόντιους. Αυτό σου λέω εγώ. Νταβατζηλίκι κάνει ο Ιβάν με την περήφανη ράτσα των Ποντίων. Κι ο Μαρινάκης με τον Μελισσανίδη κι αυτοί έβγαλαν ανακοινώσεις. Όχι, όμως, προεκλογικές. Ο Ιβάν το τράβηξε πολύ. Άπαξ και φτιάξει κόμμα αύριο, θα γράψει τίποτα διαφορετικό στο φυλλάδιο; Τα ίδια θα γράψει. Ότι ο Θεός είναι μαζί μας και η πίστη μας και τα ρέστα.

Τώρα, μερικές φορές ο Θεός κάνει τα στραβά μάτια όταν ο Ιβάν πληρώνει 3,5 μίλιονς για να πάρει τις εκλογές της ΕΠΟ, όταν παίρνει Κύπελλο με γκολ οφ σάιντ, όταν κάνει τον λαγό του Νικολάκη του Παππά για να ανέβουν οι τιμές για άδεια τηλεόρασης. Ή, όταν βάζει το ανηψούδι τον Γιαννάκη τον Καλπαζίδη ν’ αγοράσει την Ξάνθη. Όταν μαχαιρώθηκαν στην αερογέφυρα του Βόλου οι ΠΑΟΚτσήδες που την έπεσαν στους ΑΕΚτζήδες, ο Θεός θα έπινε καφέ. Ή, όταν τα χουλιγκάνια σκότωναν τον Βούλγαρο οπαδό του Άρη, τον Τόσκο Μποτζατζίσκι κι ο ΠΑΟΚ δεν έβγαλε ούτε μία ανακοίνωση, ο Θεός είχε πάει βόλτα.

Έτσι είναι. Σφετεριστής της ποντιακής συνείδησης είναι ο Ιβάν Σαββίδης. Γι’ αυτό και φτιάχνει κόμμα. Κι όπως ο Χρυσοστομάκης Μάκης Γκαγκάτσης απείλησε να χωρίσει την Ελλάδα στα δύο και τώρα τον τρέχουνε στα δικαστήρια, ο Ιβάν το κάνει με νόμιμο τρόπο. Με κόμμα.

Διαβάστε επίσης

Χρησιμοποιούμε cookies για λόγους στατιστικών & επισκεψιμότητας Συμφωνώ Περισσότερα