Πότε θα συζητηθεί η Εξεταστική Επιτροπή που ζητεί το ΚΚΕ για τα Τέμπη

Την πρόταση για την Εξεταστική Επιτροπή του ΚΚΕ θα στηρίξει η ΝΔ και η Πλεύση Ελευθερίας

Την Τετάρτη στις 10:00 θα διεξαχθεί στην Ολομέλεια της Βουλής η συζήτηση επί της πρότασης του ΚΚΕ, για τη σύσταση Εξεταστικής Επιτροπής για το σιδηροδρομικό δυστύχημα των Τεμπών, όπως αποφάσισε σήμερα η Διάσκεψη των Προέδρων.

Η πρόταση του ΚΚΕ αναμένεται να γίνει δεκτή, καθώς αναμένεται να την στηρίξει η ΝΔ και η Πλεύση Ελευθερίας, όπως έχει δηλώσει για το μεν κυβερνών κόμμα ο εκπρόσωπος Παύλος Μαρινάκης, για τη δε Πλεύση Ελευθερίας, η πρόεδρος Ζωή Κωνσταντοπούλου.

Τον χρόνο έναρξης της Εξεταστικής Επιτροπής και λήξης του χρόνου διερεύνησης της υπόθεσης, θα καθορίσει η Ολομέλεια της Βουλής.

Πολιτικό τζαρτζάρισμα Παφίλη-Τζάρκη

Νωρίτερα, κατά τη διάρκεια της διάσκεψης των προέδρων σημειώθηκε κόντρα μεταξύ του ΣΥΡΙΖΑ-Προοδευτική Συμμαχία και του ΚΚΕ.

Η γραμματέας της κοινοβουλευτικής ομάδας του ΣΥΡΙΖΑ-ΠΣ Θεοδώρα Τζάκρη φέρεται να αποκάλεσε το ΚΚΕ «δεκανίκι της κυβέρνησης».

Απαντώντας στη Θεοδώρα Τζάκρη ο κοινοβουλευτικός εκπρόσωπος του ΚΚΕ τόνισε πως «δεκανίκι της κυβέρνησης είστε εσείς που ψηφίσατε τόσα νομοσχέδια της ΝΔ την προηγούμενη περίοδο. Φοβάστε μη βγουν και δικές σας ευθύνες».

Κατά τη διάρκεια της έντασης παρενέβη και η Ντόρα Μπακογιάννη, λέγοντας στον Θανάση Παφίλη πως «καλά μην κάνετε έτσι. Δεν σας είπε και 5η φάλαγγα», αναφερόμενη προφανώς στην εισήγηση του Στέφανου Κασσελάκη στην Κεντρική Επιτροπή του ΣΥΡΙΖΑ-ΠΣ, που ανέφερε τη φράση «5η φάλαγγα».

Διαβάστε επίσης

Χρησιμοποιούμε cookies για λόγους στατιστικών & επισκεψιμότητας Συμφωνώ Περισσότερα