Προκλητικός κι επικίνδυνος ο Τούρκος πρωθυπουργός

Απολύτως προκλητική και καταδικαστέα χαρακτηρίζει η κυβέρνηση, δια στόματος Δημήτρη Τζανακόπουλου, τη δήλωση Γιλντιρίμ περί προκλητικότητας της χώρας μας, τονίζοντας πως δεν επιβεβαιώνεται κανένα περιστατικό παραβίασης σε ελληνικό έδαφος.

Ο κυβερνητικός εκπρόσωπος ανέφερε πως από την ενημέρωση που είχε ο πρωθυπουργός από τον υπουργό Εθνικής Άμυνας δεν προκύπτει ότι συνέβη το περιστατικό που περιγράψει ο Τούρκος πρωθυπουργός. Ο κ. Τζανακόπουλος ήταν ιδιαίτερα αυστηρός σε σχέση με τα όσα είπε ο κ. Γιλντιρίμ και τόνισε ότι θα πρέπει να είναι πιο προσεκτικός όταν μιλάει για προκλητικότητα της ελληνικής πλευράς.

«Εμείς δεν μπορούμε να κάνουμε τίποτε άλλο από το να μην αποδεχόμαστε την αμφισβήτηση της κυριαρχίας μας και την τουρκική προκλητικότητα» είπε ο εκπρόσωπος της κυβέρνησης και πρόσθεσε: «Δεν αποδεχόμαστε την θεωρία των γκρίζων ζωνών και την αμφισβήτηση της εθνικής μας κυριαρχίας». Παράλληλα όταν ρωτήθηκε τί έχει αλλάξει από την τουρκική πλευρά μετά το τηλεφώνημα του κ. Γιλντίρίμ στον Έλληνα πρωθυπουργό σχολίασε «ρωτήστε την τουρκική πλευρά».

Αναφορικά με τους δύο έλληνες στρατιωτικούς που κρατούνται στην Αδριανούπολη ο Δημήτρης Τζανακόπουλος είπε ότι στην διάρκεια του τηλεφωνήματος ο ΜΠεναλί Γιλντιρίμ ανέφερε ότι ολοκληρώνεται η έρευνα του Τούρκου εισαγγελέα και αναμένεται η απαγγελία του κατηγορητηρίου για τους δύο αξιωματικούς.

Διαψεύδει το ΓΕΕΘΑ Γιλντιρίμ και Τσαβούσογλου

Την ίδια ώρα από το ΓΕΕΘΑ επισημαίνουν ότι από το πρωί διατάχθηκε έλεγχος σ’ όλες τις νησίδες και βραχονησίδες της περιοχής και τίποτα απ’ όσα ισχυρίζονται οι κ.κ. Γιλντιρίμ και ο Τσαβούσογλου δεν έχει συμβεί! Επίσης διαβεβαιώνουν ότι δεν έχει καταγραφεί οποιαδήποτε κίνηση τα τελευταία 24ωρα. Το γεγονός επιβεβαίωσε και ο δήμαρχος Φούρνων που πήγε με σκάφος στη περιοχή και τα βρήκε… όλα στη θέση τους.

Από την πλευρά τους, τα τουρκικά ΜΜΕ, φτιάχνουν κλίμα κρίσης και αφήνουν να εννοηθεί ότι υπάρχουν φωτογραφίες και βίντεο.

Διαβάστε επίσης

Χρησιμοποιούμε cookies για λόγους στατιστικών & επισκεψιμότητας Συμφωνώ Περισσότερα