Προκλητικός ο Τσαβούσογλου: Για τη μη λύση του Κυπριακού φταίνε οι Ελληνοκύπριοι

Ο Τούρκος υπουργός Εξωτερικών δείχνει με το δάχτυλο την Ελληνοκυπριακή πλευρά για το ναυάγιο των διαπραγματεύσεων στο Κραν Μοντάνα

Προκλητικός εμφανίστηκε ο Μεβλούτ Τσαβούσογλου για ακόμη μία φορά μιλώντας αυτή τη φορά για το ζήτημα του Κυπριακού, δείχνοντας με το δάχτυλο την Ελληνοκυπριακή πλευρά για το ναυάγιο των διαπραγματεύσεων στο Κραν Μοντάνα.

Σε δηλώσεις του, λίγες ώρες μετά την ανακοίνωση για σύγκληση Άτυπης Πενταμερούς για το Κυπριακό στις 27-29 Απριλίου, ο Τούρκος υπουργός Εξωτερικών υποστήριξε ότι για τη μη λύση του προβλήματος ευθύνεται η ελληνοκυπριακή πλευρά.

«Γιατί προτείναμε την πενταμερή σύσκεψη για το Κυπριακό; Είδαμε στο Κραν Μοντάνα πως διαπραγματευόμασταν εδώ και 50 χρόνια για τη λύση ομοσπονδίας, ωστόσο οι προσπάθειες απέτυχαν επειδή η ελληνική πλευρά δεν το ήθελε».

Σχολιάζοντας την επανέναρξη των συνομιλιών, ο κ. Τσαβούσογλου τόνισε: «Θα δούμε και το ενεργειακό ζήτημα, εκεί που λέμε πως πρέπει να υπάρξει δίκαιος διαμοιρασμός ανάμεσα στους Έλληνες και τους Τούρκους. Έπειτα, θα ξεκινήσουν οι διαπραγματεύσεις για μια μόνιμη λύση. Θα πάμε στη Γενεύη σαν Τουρκία και ΤΔΒΚ από τις 27 ως τις 29 Απριλίου και θα εκφέρουμε τις απόψεις μας πάνω σε αυτό το θέμα».

Διαβάστε επίσης

Χρησιμοποιούμε cookies για λόγους στατιστικών & επισκεψιμότητας Συμφωνώ Περισσότερα