Προβλήματα σε Λιμενικό και ένοπλες δυνάμεις προκαλούν οι θερμοκέφαλοι με τις σημαίες

Σαν κατακτητές επί δικών μας όμως εδαφών λειτούργησαν οι θερμοκέφαλοι που τοποθέτησαν ελληνικές σημαίες σε ελληνικές βραχονησίδες! Χωρίς όμως να σκεφτούν ότι η πράξη τους αυτή θα κόστιζε συνολικά στον ελληνικό λαό μιας και πλέον υποχρεώνεται το Λιμενικό να περιφρουρεί τις βραχονησίδες αυτές ώστε να μην καταλήξουν οι σημαίες σε τούρκικα χέρια! Με άλλα λόγια, το λιμενικό σπαταλά χρήμα και ανθρώπινο δυναμικό για να καλύψει την γκάφα μιας ομάδας που πνίγεται στον πατριωτισμό της…

Χαρακτηριστική της νέας κατάστασης που έχει δημιουργηθεί είναι η μαρτυρία του δημοσιογράφου του ιστότοπου samostimes.gr Μιχάλη Σβαρνιά ότι το μεσημέρι της Δευτέρας το ελληνικό Λιμενικό ουσιαστικά του απαγόρευσε να προσεγγίσει τις βραχονησίδες Ανθρωποφάγος και Μικρός Ανθρωποφάγος. «Σε απόσταση 500 μέτρων από τις βραχονησίδες, μας αντιλήφθηκαν δύο σκάφη του λιμενικού, μας προσέγγισαν, μας ζήτησαν να κατεβάσουμε ταχύτητα για να συνεννοηθούμε, και μας ρώτησαν ποιοι είμαστε… Είπαμε ότι κατευθυνόμαστε στις βραχονησίδες για βιντεοσκόπηση και φωτογράφηση, αλλά όχι για να κατέβουμε σε αυτές. Μας ζήτησαν ευγενικά να αποχωρήσουμε από την περιοχή και ότι αυτό δεν επιτρέπεται» τόνισε στον ΣΚΑΪ ο δημοσιογράφος.

Ερωτηθείς για τις σημαίες, ο κ. Σβαρνιάς ανέφερε ότι στη βραχονησίδα Ανθρωποφάγος διακρινόταν η σημαία στον ιστό της, ωστόσο στο Μικρό Ανθρωποφάγο δεν μπορούσε να διακρίνει τη σημαία γιατί βρίσκεται στην εσωτερική πλευρά της βραχονησίδας. Επικαλέστηκε ωστόσο μαρτυρίες κατοίκων, που αναφέρουν ότι η σημαία δεν υπάρχει πια στον ιστό, αλλά δεν γνωρίζουν αν κάποιος την κατέβασε.

Οι Τούρκοι πάντως εξελίσσουν την προπαγάνδα τους και ο τουρκικός Τύπος δίνει μια νέα εκδοχή για όσα υποστήριξε τη Δευτέρα ο Τούρκος πρωθυπουργός Μπιναλί Γιλντιρίμ ότι Τούρκοι κατέβασαν την ελληνική σημαία από βραχονησίδα.

Σύμφωνα με την Hurriyet, οι τουρκικές αρχές αντιλήφθηκαν την Παρασκευή ότι ανέβηκε η σημαία σε μια βραχονησίδα. Στη συνέχεια, σύμφωνα με την εκδοχή της τουρκικής εφημερίδας, οι τουρκικές αρχές ενημέρωσαν το Σάββατο σε «κάθε βαθμίδα» τις ελληνικές αρχές.

Όταν, σύμφωνα με τη Hurriyet, δεν υπήρξε αντίδραση, τότε άνδρες των υποβρυχίων καταστροφών του τουρκικού λιμενικού (SAT) πήγαν την Κυριακή στη βραχονησίδα και κατέβασαν μόνοι τους την ελληνική σημαία.

Οι κατακτητές

Το Σάββατο οι σημαίες στα πέντε νησιά ήταν στη θέση τους δήλωσε το πρωί της Τρίτης ο ένας από τους τρεις νέους που ύψωσαν τη σημαία στη βραχονησίδα Ανθρωποφάγος.

Όπως είπε ο Χαράλαμπος Τσαγαλάς, «το Σάββατο το μεσημέρι πήγαμε να δούμε αν είναι εκεί οι σημαίες και ήταν και στα 5 νησιά, δεν είχαν πέσει».

Σύμφωνα με την περιγραφή που έκανε στον ΑΝΤ1 οι τρεις νεαροί πήραν ξαφνικά την απόφασή τους την ώρα που έπιναν καφέ διευκρινίζοντας ότι όλα όσα έκαναν έγιναν προς τιμήν του Σμηναγού Μπαλταδώρου που έχασε τη ζωή του όταν κατέπεσε το Mirage-2005 την περασμένη Πέμπτη ανοιχτά της Σκύρου.

«Ξεκινήσαμε την Παρασκευή, στις 11 το πρωί και την πρώτη σημαία τη βάλαμε στο μικρό Ανθρωποφάγο, μετά στο Μεγάλο Ανθρωποφάγο, στο Ασπρονήσι, στο Μακρονήσι και τέλος στο Πετροκάραβο. Τελειώσαμε 4 στις απόγευμα», είπε ο Χαράλαμπος Τσαγαλάς αποκαλύπτοντας ότι «ρίξαμε στεφάνι στο Πρασονήσι πριν βάλουμε την πρώτη σημαία».

Ο νεαρός είπε, ακόμα, ότι «δεν έχουμε πολιτικά κίνητρα, ούτε Χρυσαυγίτες είμαστε, ούτε κόμματα, το κάναμε για τη σημαία και την πατρίδα» και τόνισε πως «δεν έγινε για να προκαλέσουμε τους Τούρκους, άσχετα με το τι έχουν κάνει αυτοί».

«Το μήνυμα μας προς τους Τούρκους: ειρήνη σε αυτούς», είπε χαρακτηριστικά και τέλος ανέφερε πως «επειδή κάποιοι είπαν ότι θα καθυστερήσει η επιστροφή των δύο από την πράξη μας, εμείς οι τρεις πάμε στη θέση τους».

Διαβάστε επίσης

Χρησιμοποιούμε cookies για λόγους στατιστικών & επισκεψιμότητας Συμφωνώ Περισσότερα