«Ψήφος» Σαρηγιάννη στη μέθοδο της τηλεργασίας για την αντιμετώπιση της ατμοσφαιρικής ρύπανσης

Τις προτάσεις του για τη Θεσσαλονίκη, παρουσίασε σήμερα ο Χημικός Μηχανικός και αναπληρωτής καθηγητής περιβαλλοντικής μηχανικής στο ΑΠΘ

Τις προτάσεις του για την αντιμετώπιση της ατμοσφαιρικής ρύπανσης που ταλανίζει την Θεσσαλονίκη παρουσίασε σήμερα ο Χημικός Μηχανικός και αναπληρωτής καθηγητής περιβαλλοντικής μηχανικής στο ΑΠΘ Δημοσθένης Σαρηγιάννης.

«Η δυτική Θεσσαλονίκη έχει μεγαλύτερο πρόβλημα ατμοσφαιρικής ρύπανσης λόγω μεταφορών και των εργοστασίων που υπάρχουν στην περιοχή ενώ στις πιο υποβαθμισμένες οικονομικά περιοχές της πόλης ο μεγαλύτερος παράγοντας ρύπανσης είναι η οικιακή θέρμανση», δήλωσε αρχικά μιλώντας στην ΕΡΤ3 ο καθηγητής.

«Η περιοχή των Βασιλικών Θεσσαλονίκης εμφανίζεται με μεγαλύτερη ατμοσφαιρική ρύπανση γιατί συνδυάζει την αμμωνία από τις γεωργικές καλλιέργειες με τη ρύπανση από τις αστικές περιοχές», πρόσθεσε.

«Για να αντιμετωπιστεί η ατμοσφαιρική ρύπανση στη Θεσσαλονίκη έχουμε προτείνει τη δημιουργία δακτυλίου στο κέντρο της πόλης, την επέκταση της ηλεκτροκίνησης στον στόλο των οχημάτων και την εφαρμογή τηλεργασίας μια ημέρα την εβδομάδα σε υπηρεσίες του κέντρου της πόλης», σημείωσε ο κ. Σαρηγιάννης.

«Αν εφαρμοστούν αυτές οι προτάσεις μέχρι το 2030 θα είμαστε σε όλες τις περιοχές κάτω από τα όρια ασφαλείας όλο τον χρόνο, τόνισε. Οι προτάσεις αυτές έχουν κοστολογηθεί και ως προς το κόστος αλλά και ως προς το όφελος (πχ μείωση ασθενειών)», είπε τέλος.

Διαβάστε επίσης

Χρησιμοποιούμε cookies για λόγους στατιστικών & επισκεψιμότητας Συμφωνώ Περισσότερα