Το μήνυμα Πούτιν μετά τις εκλογές: «Αποδείξατε ότι τιμήσατε την ελευθερία της επιλογής»

«Η φωνή του καθενός σας έχει σημασία» πρόσθεσε ο Ρώσος πρόεδρος

Μήνυμα στους Ρώσους πολίτες για την πρόσφατη νίκη του στις εκλογές απηύθυνε την Πέμπτη ο Βλαντιμίρ Πούτιν, ο οποίος παρά τα όσα καταγγέλλονται από τη Δύση για την εκλογική διαδικασία, ανέφερε, μεταξύ άλλων, ότι οι ψηφοφόροι «τίμησαν την ελευθερία της επιλογής και της ψήφου».

«Σας ευχαριστώ που συμμετείχατε στην εκλογική διαδικασία. Δεν έχει σημασία ποιον ψηφίσατε. Αποδείξατε ξανά ότι τιμάτε την ελευθερία της επιλογής και της ψήφου και η φωνή του καθενός σας έχει σημασία» είπε ο Πούτιν.

Σύμφωνα με τον Ρώσο πρόεδρο οι εκλογές έδειξαν ότι «η Ρωσία είναι μια οικογένεια που βαδίζει ενωμένη στο μονοπάτι της ιστορίας. Διαλέξαμε τον δρόμο που θα πάρει η Ρωσία, διαλέξαμε το μέλλον μας και των απιδιών μας. Και αυτό το κατανόησε η απόλυτη πλειοψηφία όσων προσήλθαν στις κάλπες».

Όπως σημείωσε «το μέγεθος της εμπιστοσύνης που μου δείξατε αυξάνει την ευθύνη για τη Ρωσία, για την ευημερία των πολιτών και απαιτεί ακόμα μεγαλύτερη δέσμευση και αποτελεσματικότητα από εμένα προσωπικά και από όλη την ομάδα μας».

Αναφερόμενος, μάλιστα, στους συνυποψηφίους του είπε ότι «όλοι είχαν τις προσεγγίσεις τους για την επίλυση συγκεκριμένων προβλημάτων και οι αρχές θα συνεχίσουν να αξιοποιούν όλες τις εποικοδομητικές προτάσεις που έχουν στη διάθεσή τους».

Ξεχωριστή ήταν η αναφορά Πούτιν στις εκλογικές επιτροπές για τις οποίες είπε ότι «λειτούργησαν με διαφάνεια και σε πλήρη συμφωνία με τον νόμο».

Σύμφωνα με το τελικό αποτέλεσμα των εκλογών ο Βλαντιμίρ Πούτιν συγκέντρωσε ποσοστο 87,28% καθώς τον ψήφισαν περισσότεροι από 76 εκατομμύρια πολίτες. Δεύτερος αναδείχθηκε ο Νικολάι Χαριτόνοφ από το Κομμουνιστικό Κόμμα, τρίτος ο Βλάντισλαβ Νταβάνκοφ από το κόμμα Νέοι Άνθρωποι και τέταρτος ο Λεονίντ Σλούτσκι από το Φιλελεύθερο Δημοκρατικό Κόμμα.

Διαβάστε επίσης

Χρησιμοποιούμε cookies για λόγους στατιστικών & επισκεψιμότητας Συμφωνώ Περισσότερα