“Χάθηκε” στη μετάφραση ο Δρίτσας

«Ενώπιον της Βουλής των Ελλήνων και των Ελλήνων πολιτών, οφείλω να λογοδοτήσω και να εξηγήσω και να αποκαταστήσω την αλήθεια» είπε ο Θοδωρής Δρίτσας ζητώντας τον λόγο για να μιλήσει και να εξηγήσει τα όσα είπε στο Κανάλι 1 του Πειραιά, σχετικά με την 17 Νοέμβρη.

«Δεν θα αναφερθώ καθόλου άλλα μόνο σε αυτό το σημείο και παρά μόνο στην αξιότιμη κ. Ντορα Μπακογιάννη. Η κα Μπακογιαννη αδίκησε και τον πρόεδρο του ΣΥΡΙΖΑ και εμένα προσωπικά ως υπόσταση ανθρώπινη ηθική και πολιτική, είπε ο βουλευτής του ΣΥΡΙΖΑ και συνέχισε «Έχω ευθύνη γιατί δεν φρόντισα ο λόγος μου να είναι απολύτως σαφής.

Αναλαμβάνω την ευθύνη από την πρώτη στιγμή και επειδή σέβομαι απόλυτα τα όσα η κα Μπακογιάννη έχει βιώσει στην προσωπική και πολιτική της διαδρομή, εξαιτίας αυτού του ειλικρινούς σεβασμού δεν θα μπω σε αντιπαλότητα μαζί της.

Δρίτσας: Αυτά που είπα, τα είπα με ασάφεια

«Παραδέχομαι ότι αυτά που είπα, τα είπα με ασάφεια. Μεταφράστηκε ότι η 17Ν δεν είχε τρομοκρατήσει κανένα» είπε, και συνέχισε «Η αγωνία μου είναι να μην ξαναγίνουν ότι έγινε επι 17Ν, όταν αυτή ήταν στο φόρτε της που ενοχοποιούσε τον ο τότε ο Α. Παπανδρέου ως ιδρυτής της 17Ν, ότι πίσω από την 17Ν, ότι κρύβεται το βαθύ ΠΑΣΟΚ.

Είπα ότι η τρομοκρατία στη Ελλάδα δεν πέρασε όπως στην Ιταλία που πέρασε και έφτασε στο όρια τα εμφυλίου. Αυτή ήταν η απάντηση μου. Αν διαβάσει κάνεις χωρίς προκαταλήψεις θα καταλάβει τι είπα. Αμέσως έβγαλα ανακοίνωση …αποκατέστησα, τι είπα. Τα εξήγησα όλα. Αγνοήθηκαν όλα αυτά. Θα δώσουμε και άλλη συνέχεια, αναρωτήθηκε; ο κ. Δρίτσας και συνέχισε πως «Βγήκε ανακοίνωση του ΣΥΡΙΖΑ που λέει ότι ήταν ατυχής. Και όντως ήταν ατυχής η δήλωση μου» .

«Είναι ξεκαθαρισμένο ότι δεν έχουμε καμία σχέση με όλα αυτά, να μην πολώσουμε το κλίμα να μην ηρωοποιήσουμε κανέναν» δήλωσε και στην συνέχεια πρόσθεσε, όσων αφορά την μνήμη των νεκρών από τις τρομοκρατικές επιθέσεις της 17Ν είπε ότι «Δεν είχα κανένα σκοπό να προσβάλω τους νεκρούς, δέχομαι και αναγνωρίζω και σέβομαι για τους συγγενείς, φίλους την παράταξη της ΝΔ την ιδία άλλα όχι τέτοια συμπεριφορά από την κυβέρνηση».

Διαβάστε επίσης

Χρησιμοποιούμε cookies για λόγους στατιστικών & επισκεψιμότητας Συμφωνώ Περισσότερα